Nazovite nas 01 5515 300

Radimo 365 dana u godini!

 • HR
 • EN
 • FR
 • DE
 • IT
 • SLO

Dentalna hipnoza

Dentalna hipnoza dio je medicinske hipnoze i primjenjuje se kod pacijenata koji odgađaju odlazak stomatologu zbog raznih neugodnih psihosomatskih reakcija. Dugogodišnje izbjegavanje odlaska stomatologu može ozbiljno narušiti dentalno zdravlje pa dentalna hipnoza u takvim slučajevima može biti vrlo korisna.

Dentalna hipnoza nema nikakve veze sa hipnotičkim manipulacijama, kontrolom uma niti s promjenom percepcije kakve vidimo u filmovima i u industriji zabave. Budući da je hipnoza stanje duboke i koncentrirane pozornosti dentalnom hipnozom nastojimo postići da se um umjesto na negativne koncentrira na pozitivne senzacije. Pacijent je svjestan zahvata ali lakše prolazi kroz cjelokupno stomatološko iskustvo.

Dentalni centar Videntis: dr. Vidović dentalni hipnoterapeut

Kad se primjenjuje dentalna hipnoza?

Dentalnu hipnozu primjenjujemo za rješavanje raznih neugodnosti i strahova kakve pacijenti mogu iskusiti:

 • Opuštanje prije i tijekom zahvata
 • Kontrola anksioznosti
 • Kontrola nad škripanjem zubima (bruksizam)
 • Smanjenje nagona na povraćanje tijekom zahvata
 • Kontrola boli
 • Opuštanje prije primanja anestezije injekcijom
 • Lakše privikavanje na stomatološku opremu

Pobijedite strah od stomatologa.

Imate li strah od stomatologa obratite nam se s povjerenjem.

Mnogim pacijentima pomogli smo da se osjećaju ugodnije i počnu redovito odlaziti stomatologu. Dođite na besplatne stručne konzultacije. Svoj termin možete dogovoriti na 01/5515-300, a imate li dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Kada je riječ o teškom strahu vezano uz stomatološke tretmane govorimo o dentalnoj fobiji. Stomatolog koji je stručan u dentalnoj hipnozi može i tada pomoći. Naša iskustva, dapače, pokazuju da na dentalnu hipnozu izvrsno reagiraju upravo osobe koje su razvile snažnu dentalnu fobiju.

U Dentalnom centru Videntis pacijente dentalnom hipnozom tretira dr. Ante Vidović koji dentalnu hipnozu primjenjuje prije i za vrijeme zahvata. Doktor Vidović dentalnu hipnozu učio je pri Njemačkom udruženju za dentalnu hipnozu u Stuttgartu.

Kako izgleda tretman dentalnom hipnozom?

U Dentalnom centru Videntis s pacijentima koji žele dentalnu hipnozu možemo raditi u zasebnoj prostoriji. Međutim, većinu hipnotičkih tretmana primjenjujemo neposredno prije zahvata, u samoj ordinaciji. Tijekom zahvata dr. Vidović održava pacijenta u hipnozi.

Na kvalitetu tretmana dentalnom hipnozom ne utječe toliko okruženje, koliko kvalitetna komunikacija i analiza što kod pacijenta pobuđuje strah. Postoji niz raznih tehnika dentalne hipnoze. Za pripremu odraslih dovoljno je prije zahvata 10-15 minuta da se pacijent uvede u stanje hipnoze. Tehnike koje se pri tom koriste variraju od držanja ruke, do fiksiranja određene točke, ili pak izgovaranja određenih riječi.

Kod djece priprema čak nije potrebna; može se odmah početi sa zahvatom. Budući da djeca imaju snažnu maštu broj primjenjivih tehnika je širi: od maštanja o omiljenom crtiću, do brojenja ili zbrajanja, ovisno o interesu djeteta. Ponekad mali pacijenti zahvaljujući dentalnoj hipnozi uopće ne primijete stomatološki zahvat. Generalno, dentalni hipnotički tretmani toliko su suptilni i nenametljivi da većina pacijenata uopće ne registrira da su prošli kroz hipnozu.

Pobijedite strah od stomatologa.

Imate li strah od stomatologa obratite nam se s povjerenjem.

Mnogim pacijentima pomogli smo da se osjećaju ugodnije i počnu redovito odlaziti stomatologu. Dođite na besplatne stručne konzultacije. Svoj termin možete dogovoriti na 01/5515-300, a imate li dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Za direktan poziv s mobitela jednostavno dodirnite slušalicu.