Nazovite nas 01 5515 300

Radimo 365 dana u godini!

  • HR
  • EN
  • FR
  • DE
  • IT
  • SLO

Dentalna fobija

Dentalna fobija je vrlo jak strah od stomatologa. Ukoliko su imali loša iskustva u prošlosti, određeni pacijenti stomatološke zahvate mogu povezivati s boli i nelagodom, što rezultira nervozom, strahom i iščekivanjem boli, te se time javlja dentalni strah ili fobija.

Neki od pokazatelja dentalne fobije:

  • nesanica prije zakazanog termina
  • znojenje, drhtavica ili panika
  • osjećaj straha pri dolasku u stomatološku ordinaciju.

Osobe koje pate od dentalnog straha ili fobije izbjegavaju odlazak stomatologu što u pravilu rezultira lošim oralnim zdravljem i narušenim stomatognatnim sustavom. Sve se tijekom vremena manifestira poremećajima kao što su bolovi, problemi sa žvakanjem i probavnim sustavom, problemi pri govoru te estetski problemi.

Osim što loše oralno zdravlje ugrožava kvalitetu života, ono može pogodovati razvoju po život opasnih bolesti poput srčanih bolesti, bolesti probavnog sustava, infekcije pluća, može uzrokovati prijevremeni porod, moždani udar, aterosklerozu.

Vrlo je važno da i djeca imaju pozitivna iskustva s doktorom dentalne medicine i posjetom stomatološkoj ordinaciji te da odmalena rade preventivne preglede.

Videntis – Vaš prijatelj u borbi sa strahom!

U našoj ordinaciji vaše dentalne strahove uspješno rješavamo posebnom brigom, pažnjom i razumijevanjem te provjerenom metodom dentalne hipnoze na hrvatskom, njemačkom i  francuskom jeziku.

Dentalna hipnoza je metoda terapije kojom se svjesnim sudjelovanjem vas i stomatologa potiču unutrašnji procesi promjena te se postiže određeno stanje mira i ugode.

Tijekom samog postupka nestaju osjećaji panike i straha, zadržavate potpunu kontrolu nad svojim tijelom, uvijek ste pri punoj svijesti, svjesni svih okolnih događanja te se opušteno i bez straha možete prepustiti potrebnom zahvatu.

 

Dentalnu hipnozu u Videntisu primjenjujemo na odraslima, ali i djeci uz osobni pristanak  i prisutnost roditelja.

 

Dugoročni cilj ove metode je da izgubite strah, s ugodom dolazite na kontrolne preglede i jednog dana izgubite potrebu za hipnozom.

 

VIDENTIS DENTAL CENTAR SAVJETUJE:

Predlažemo da se odvažite i donesete najbolju odluku za vas i zdravlje vaših zubi. Zauzvrat Vam nudimo savršen osmijeh uz bezbolnu i profesionalnu stomatološku uslugu.