Nazovite nas 01 5515 300

Radimo 365 dana u godini!

 • HR
 • EN
 • FR
 • DE
 • IT
 • SLO

Estetska stomatologija

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Zahvaljujući estetskoj stomatologiji nezadovoljstvo osmijehom je konačno stvar prošlosti. Danas nam je na raspolaganju čitav niz dentalnih postupaka kojima, osim oralnog zdravlja, možemo postići privlačnost i ljepotu osmijeha.

Estetska stomatologija ne zanemaruje svoju osnovnu zadaću – harmonično funkcioniranje žvačnog sustava, ali prati potrebe današnjice za estetikom. Taj dio dentalne medicine, osim na dobru prevenciju, dijagnozu i sanaciju oralnih struktura, stavlja naglasak na estetiku osmijeha, zdrave i prekrasne bijele zube.

Kroz usluge estetske stomatologije nudimo Vam:

 • Izbjeljivanje zuba – svijetliji zubi pridonose ljepšem i zdravijem izgledu lica.
 • Keramičke ljuskice (veneers) – najpopularnija i najbrža metoda uljepšavanja osmijeha.
 • Profesionalnog čišćenja i poliranja zubi
 • Različite vrste keramičkih estetskih krunica – pružaju apsolutnu prirodnost boje i oblika
 • Smile design

Izbjeljivanje

Izbjeljivanje zubi smije se obavljati samo kada su zubi i desni zdravi. Izbjeljivanje se ne preporučuje trudnicama i ženama koje doje. Provedivo je kod kuće i u ordinaciji.

Saznajte više o izbjeljivanju

LJUSKICE

Ljuskice su trajni protetski nadomjestak u obliku keramičkih naličja nalijepljenih na postojeće zube. Pod pojmom trajnog u zdravstvenom smislu, uglavnom se podrazumijeva 10-ak godina.

Pružaju iznimne estetske rezultate te uz minimalnu invazivnost predstavljaju brzo, efikasno i trajno rješenje za lijep osmijeh.

Najveća prednost ljuskica je minimalno brušenje i prirodan izgled s obzirom da porculan imitira caklinu prirodnog zuba i reflektira svjetlo na isti način.

Ljuskice ne tamne, ne mijenjaju boju jer im je površina glatka poput stakla te su najnježniji stomatološki zahvat za zubno meso.

Postupak postavljanja ljuskica

Pri postavljanju ljuskica potrebno je minimalno brušenje čime se uvijek maksimalno vodi računa da prirodna struktura zuba ostaje praktički netaknuta. Dodatno, zahvaljujući čvrstoći i otpornosti najnovijih materijala ljuskice se mogu postavljati i na stražnje zube, bez straha od eventualnih lomova ili gubitka funkcije.

Ljuskice su protetski, estetski nadomjestak kojim se mogu ispraviti:

oblik, veličina, položaj i boja zubi (tamni i diskolorirani zubi), napuknuća, okrhnuti i istrošeni zubi, ispraviti ortodontske nepravilnosti, razmaci među zubima, zamijeniti stari, neestetski kompozitni ispuni.

Keramičke ljuskice su otporne na obojenja zuba koja mogu nastati nakon konzumacije kave, čaja ili duhana.

Vrlo je važno održavati pravilnu oralnu higijenu jer je to jedan od glavnih faktora koji utječe na trajnost i postojanost bilo kojeg protetskog nadomjestka.

 

VIDENTIS DENTAL CENTAR SAVJETUJE:

Ukoliko niste sigurni jeste li kandidat za ljuskice, dental centar Videntis vam nudi besplatan prvi pregled i savjetovanje. Obratite nam se s povjerenjem.

Dođite na besplatne stručne konzultacije!

Obratite nam se s povjerenjem. Nazovite nas na 01/5515-300 ili nam pošaljite upit.

Za direktan poziv s mobitela jednostavno dodirnite slušalicu.