Nazovite nas 01 5515 300

Radimo 365 dana u godini!

  • HR
  • EN
  • FR
  • DE
  • IT
  • SLO

Oralna kirurgija

Sam pojam “oralna kirurgija” najčešće izaziva nelagodu, no kada je riječ o oralno-kirurškim zahvatima u Dentalnom centru Videntis želimo naglasiti da se većina ovakvih zahvata danas obavlja u lokalnoj anesteziji, potpuno bezbolno.

Među najčešće oralno-kirurške zahvate ubrajaju se vađenje zuba, vađenje neizraslih i retiniranih umnjaka, resekcija korijena zuba.

Kada se govori o oralnoj kirurgiji svakako je potrebno spomenuti i rjeđe zahvate kao što su kirurški zahvati na zubnom mesu te rekonstrukcija estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine.

Umnjaci

Tijekom nicanja, umnjaci mogu izazvati upalne i bolne simptome koji se zovu perikoronitis – upala zubnog mesa oko umnjaka.

Simptomi otežanog nicanja umnjaka su:

  • bol i oticanje,
  • otežano otvaranje usta,
  • zadah,
  • povišena temperatura.

U određenim situacijama pojačanim čišćenjem područja oko umnjaka zahvat oralne kirurgije postaje potreban, ali ako se nicanje zakomplicira zbog nedostatka mjesta za rast zuba, potrebno je kirurško vađenje zuba.

Umnjaci mogu biti impaktirani ili retinirani.

Impaktirani umnjaci su oni koji nisu uspjeli izrasti u potpuni zubni niz s drugim zubima radi fizičke zapreke na putu nicanja. Najčešće se tu radi o drugom zubu koji sprečava put nicanja umnjaka.

Retinirani umnjak je onaj koji nije izrastao radi nekog drugog razloga, a to su najčešće pogrešni smjer rasta, preduboki položaj zametka zuba, oštećenje zametka itd.

Postupak:

Videntis dental centar zahvate oralne kirurgije vrši pod strogo kontroliranim uvjetima sterilnosti. Operacija vađenja umnjaka za pacijenta je potpuno bezbolna uz lokalnu anesteziju.

Poslije operacije vađenja umnjaka važno je da se pacijent pridržava uputa koje su mu dane, da ranu održava čistom čime se smanjuje rizik od infekcije, a blaga postoperacijska bol i eventualna oteklina su normalne pojave nakon operacije.

Oporavak od vađenja umnjaka je vrlo individualan i ovisi o nizu faktora kao što je opće zdravstveno stanje, složenost samog zahvata, tjelesna konstitucija pacijenta te pridržava li se dobivenih uputa o njezi i higijeni nakon operacijskog zahvata.

 

VIDENTIS DENTAL CENTAR SAVJETUJE:

Ukoliko primjetite bolove kod otvaranja usta, oticanje zubnog mesa, nemogućnost izrastanja zuba savjetujemo da potražite mišljenje stručnjaka dental centra Videntis.

Dođite na besplatne stručne konzultacije!

Obratite nam se s povjerenjem. Nazovite nas na 01/5515-300 ili nam pošaljite upit.

Za direktan poziv s mobitela jednostavno dodirnite slušalicu.