Nazovite nas 01 5515 300

Radimo 365 dana u godini!

  • HR
  • EN
  • FR
  • DE
  • IT
  • SLO

Invisalign: nevidljivi aparatić za vidno bolji osmijeh

Invisalign Dentalni centar Videntis Zagreb

Što je Invisalign?

Invisalign je tehnologija prozirnih, neškodljivih plastičnih udlaga bez BPA. Počele su se koristiti 2000-ih a nose se na zubima i nježno ih poravnavaju. Tehnologija i sustav razvijeni su u SAD-u gdje ih danas preporučuje i nudi preko 75% ortodonata.

Na temelju otiska, rendgenskog snimka i 3D slike ortodont će načiniti potreban broj alignera (prozirnih udlaga za ravnanje zuba) upravo za vas. Aligneri se mijenjaju svaka 2 tjedna a sa svakim novim alignerom zubi se postupno pomiču do iduće pozicije prema predviđenom planu liječenja. Na kraju liječenja svi zubi stići će do željenog mjesta a vaš osmijeh će zablistati.

Ravni zubi su važni

Ravnanjem zubi spriječavamo niz zdravstvenih problema. Ako su nam desni izložene, iskrivljene ili neporavnate može doći do:

  • propadanja jednog zuba za drugim
  • gubitka zubi
  • bolesti desni
  • ostalih zdravstvenih tegoba, npr. srčana oboljenja dokazano su povezana s bolestima desni.

Danas je uobičajeno da zube ravnamo već i zbog ljepšeg osmijeha. Lijep osmijeh podiže samopouzdanje koje je važno za održavanje uspješnih društvenih i poslovnih veza te za ostvarenje ciljeva. Stoga možemo reći da ravni zubi u velikoj mjeri pridonose tjelesnom i emocionalnom zdravlju.

Dentalni centar Videntis Invisalign aligner

Invisalign se lako stavlja na zube

Invisalign ili klasični aparatić?

Klasični zubni aparatić sastoje se od sustava bravica zalijepljenih na zub te međusobno povezanih žicom i gumicama. Metalni aparatići izrađuju se od nehrđajućeg čelika, a mogu se napraviti i u obojenim, estetski ugodnijim varijantama.
Lingvalni aparatići postavljaju se s unutrašnje strane čeljusti. Također se sastoje od bravica i žičane veze. Premda su manje vidljivi lingvalni aparatići su skuplji i teže se održavaju.
Postoje i keramički aparatići, a njihova prednost sastoji se u tome da bojom više sliče zubima pa su manje upadljivi.

Za poravnavanje zubi danas se uspješno koriste i zubni aparatići i Invisalign a možemo ih ovako usporediti:

USPOREDBA INVISALIGN KLASIČNI APARATIĆ
IZGLED Proziran, gotovo nevidljiv, može se skinuti Metalan izgled, a manje upadljiva keramička ili obojena varijanta je skuplja; ne može se skinuti
TRAJANJE LIJEČENJA 20 sati dnevno kroz prosječno 6 do 18 mjeseci Neprestano nošenje kroz prosječno 2 godine
ODRŽAVANJE Ispiranje četkicom i toplom vodom ili Invisalign Cleaning System Pranje aparatića zubnom četkicom prilikom
redovitog pranja zubi
KONTROLNI PREGLEDI Svakih 4-6 tjedana, ili rjeđe Svaki mjesec
ŽIVOTNI STIL Prikladan za sportaše, dopušta konzumiranje bilo kakve hrane i pića, zahvaljujući prozirnosti ne narušava samopouzdanje pri društvenim i poslovnim kontaktima Problematičan za sportaše u kontaktnim sportovima, neprikladan za vrlo tvrdu i ljepljivu hranu, upadljiv izgled aparatića može utjecati na osjećaj samopouzdanja pri društvenim i poslovnim kontaktima (susprezanje osmijeha, pokrivanje usta rukom, i slično)
ZUBNA HIGIJENE Omogućuje normalnu higijenu četkicom i zubnim koncem Uporaba konca nije moguća, a higijena četkicom može biti otežana ili manje učinkovita
DOBRE STRANE Nevidljiv, može se skinuti, smijete jesti svu hranu, potpora društvenom, poslovnom i sportskom načinu života, ne utječe na higijenu zubi Učinkovitiji kod kompleksnih dentalnih problema, fiksni dizajn ne zahtijeva disciplinu kako biste ga koristili
LOŠE STRANE Moguća nelagoda uslijed pomicanja zubi, mora se skinuti prije konzumacije jela i pića (osim vode), zube treba oprati nakon svake konzumacije hrane i pića kako bi aligner ostao proziran Moguća bol, otekline i nelagoda zbog žica, bravica i pomicanja zubi, moguća promjena boje zubi, pa čak i pucanje zuba; otežano konzumiranje tvrde i ljepljive hrane
CIJENA ZA OBJE ČELJUSTI KOMPLETNO 22.500 kn 20.000 kn za obični aparatić; 23.000 kn za estetski aparatić

Razmišljate o odabiru zubnog aparatića?

Nudimo Vam velik izbor zubnih aparatića uključujući i najnoviji trend, Invisalign.

Dođite k nama na besplatne stručne konzultacije. Naši stomatolozi pružit će Vam sve informacije vezano uz Invisalign ili klasične zubne aparatiće. Svoj besplatan termin možete dogovoriti na 01/5515-300. Imate li dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite upit. Rado ćemo Vam odgovoriti!

Dentalni centar Videntis: načini plaćanja Master, Maestro, Visa i Amex

Načini obročnog plaćanja

Zagrebačka banka: do 24 rate beskamatno Master karticom, do 12 rata beskamatno Maestro karticom.
Privredna banka: do 6 rata beskamatno Master, Maestro i Visa karticom.
American Express: do 6 rata beskamatno ili potrošački kredit od 6 do 60 rata.