Nazovite nas 01 5515 300

Radimo 365 dana u godini!

  • HR
  • EN
  • FR
  • DE
  • IT
  • SLO

Invisalign: nevidljivi aparatić za vidno bolji osmijeh

Invisalign Dentalni centar Videntis Zagreb

Što je Invisalign?

Invisalign je tehnologija prozirnih, neškodljivih plastičnih udlaga bez BPA koje se nose na zubima i nježno ih poravnavaju. Tehnologiju je prva razvila američka tvrtka Aligntech čiji proizvod Invisalign danas preporučuje i nudi preko 75% ortodonata na američkom tržištu. Premda danas postoji više brendova prozirnih zubnih aparatića, Invisalign tvrtke Aligntech koji nudimo u Dentalnom centru Videntis predvodnik je ove tehnologije te je u mogućnosti riješiti i komplicirane ortodontske anomalije.

 Kako se primjenjuje Invisalign?

Ortodontska terapija za svakog je različita. Stoga za svakog pacijenta, ovisno o individualnim značajkama i potrebama, izrađujemo posebne Invisalign udlage.

Prilikom Vašeg prvog dolaska ustanovit ćemo postojeće stanje i isplanirati ortodontsku terapiju. Zatim ćemo uzeti ostisak čeljusti te na temelju njega za Vas izraditi potreban broj Invisalign udlaga. Postupak od prvog dolaska i uzimanja otiska do dovršenja udlaga traje dva do tri tjedna, ovisno koliko dugo će trajati da ortodont precizno podesi sve stadije Invisalign ortodontske terapije.

Nakon što su udlage dovršene ponovno dolazite k nama te postavljamo prvu udlagu. Postavljanje ostalih udlaga toliko je jednostavno da ćete ih mijenjati kod kuće. Udlage se obično mijenjaju svakih 15 dana, ovisno o preporuci ortodonta. Sa svakom novom udlagom zubi se postupno pomiču do iduće pozicije predviđene planom liječenja. Na koncu će svi zubi stići do željenog mjesta a vaš osmijeh će zablistati.

Invisalign ne ometa društveni, poslovni ni sportski životni stil.

Razmišljate li o tome je li Invisalign rješenja za Vas dođite k nama na besplatno stručno savjetovanje.

Svoj besplatni termin možete dogovoriti na 01/5515-300, a imate li dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite upit. Rado ćemo Vam odgovoriti!

Za direktan poziv s mobitela jednostavno dodirnite slušalicu.

Vrste Invisalign terapija

Invisalign Lite nudi do 14 udlaga po čeljusti. Pomoću ovog tipa Invisaligna rješavamo manje ortodontske anomalije, kao što je lakši oblik zbijenosti ili razmaknutosti zubi. Najčešće ih koristimo za estetske korekcije i poljepšanje osmijeha. Invisalign Lite može se primijeniti bilo na jednu, bilo na obje čeljusti.

Invisalign i7 sadržava do 7 udlaga po čeljusti. Primjenjujemo ih na frontalnu regiju od četvorke lijevo do četvorke desno jedne ili obje čeljusti. Ovim tipom Invisalign udlaga rješavamo isključivo manje ortodontske anomalije, uglavnom s ciljem estetskog poboljšanja osmijeha.

Ovaj tip udlaga namijenjen je rješavanju svih ortodontskih anomalija kao i Invisalign Full, ali s nekim prednostima za tinejdžersku dob. U toj dobi zubi još rastu i njihov položaj neprestano se mijenja. Invisalign Teen stoga je opremljen značajkama koje će pomoći da se zubni niz pravilno formira sprječavajući nastanak ortodontskih anomalija. Kao i kod Invisaligna Full broj udlaga također ovisi o planu liječenja koji će načiniti ortodont.

Ovaj tip Invisalign udlaga najčešće preporučujemo za odrasle osobe. Budući da je Invisalign Full najfleksibilniji te može sadržavati sve potrebne značajke sustava Invisalign njime smo u stanju riješiti čak i kompleksne ortodontske anomalije klase I, II i III. Broj udlaga za Invisalign Full nije ograničen a trajanje tretmana ovisi o planu liječenja. Invisalign Full obuhvaća sve zube obje čeljusti.

Ravni zubi su važni

Ravnanjem zubi spriječavamo niz zdravstvenih problema. Ako su nam desni izložene, iskrivljene ili neporavnate može doći do:

  • propadanja jednog zuba za drugim
  • gubitka zubi
  • bolesti desni
  • ostalih zdravstvenih tegoba, npr. srčana oboljenja dokazano su povezana s bolestima desni.

Danas je uobičajeno da zube ravnamo već i zbog ljepšeg osmijeha. Lijep osmijeh podiže samopouzdanje koje je važno za održavanje uspješnih društvenih i poslovnih veza te za ostvarenje ciljeva. Stoga možemo reći da ravni zubi u velikoj mjeri pridonose tjelesnom i emocionalnom zdravlju.

Dentalni centar Videntis Invisalign aligner

Invisalign se lako stavlja na zube

Invisalign ili klasični aparatić?

Klasični zubni aparatić sastoje se od sustava bravica zalijepljenih na zub te međusobno povezanih žicom i gumicama. Metalni aparatići izrađuju se od nehrđajućeg čelika, a mogu se napraviti i u obojenim, estetski ugodnijim varijantama.
Lingvalni aparatići postavljaju se s unutrašnje strane čeljusti. Također se sastoje od bravica i žičane veze. Premda su manje vidljivi lingvalni aparatići su skuplji i teže se održavaju.
Postoje i keramički aparatići, a njihova prednost sastoji se u tome da bojom više sliče zubima pa su manje upadljivi.

Za poravnavanje zubi danas se uspješno koriste i zubni aparatići i Invisalign a možemo ih ovako usporediti:

USPOREDBA INVISALIGN KLASIČNI APARATIĆ
IZGLED Proziran, gotovo nevidljiv, može se skinuti Metalan izgled, a manje upadljiva keramička ili obojena varijanta je skuplja; ne može se skinuti
TRAJANJE LIJEČENJA 20 sati dnevno kroz prosječno 6 do 18 mjeseci Neprestano nošenje kroz prosječno 2 godine
ODRŽAVANJE Ispiranje četkicom i toplom vodom ili Invisalign Cleaning System Pranje aparatića zubnom četkicom prilikom
redovitog pranja zubi
KONTROLNI PREGLEDI Svakih 4-6 tjedana, ili rjeđe Svaki mjesec
ŽIVOTNI STIL Prikladan za sportaše, dopušta konzumiranje bilo kakve hrane i pića, zahvaljujući prozirnosti ne narušava samopouzdanje pri društvenim i poslovnim kontaktima Problematičan za sportaše u kontaktnim sportovima, neprikladan za vrlo tvrdu i ljepljivu hranu, upadljiv izgled aparatića može utjecati na osjećaj samopouzdanja pri društvenim i poslovnim kontaktima (susprezanje osmijeha, pokrivanje usta rukom, i slično)
ZUBNA HIGIJENE Omogućuje normalnu higijenu četkicom i zubnim koncem Uporaba konca nije moguća, a higijena četkicom može biti otežana ili manje učinkovita
DOBRE STRANE Nevidljiv, može se skinuti, smijete jesti svu hranu, potpora društvenom, poslovnom i sportskom načinu života, ne utječe na higijenu zubi Učinkovitiji kod kompleksnih dentalnih problema, fiksni dizajn ne zahtijeva disciplinu kako biste ga koristili
LOŠE STRANE Moguća nelagoda uslijed pomicanja zubi, mora se skinuti prije konzumacije jela i pića (osim vode), zube treba oprati nakon svake konzumacije hrane i pića kako bi aligner ostao proziran Moguća bol, otekline i nelagoda zbog žica, bravica i pomicanja zubi, moguća promjena boje zubi, pa čak i pucanje zuba; otežano konzumiranje tvrde i ljepljive hrane
CIJENE Invisalign Teen, uvijek obje čeljusti: 26.500 HRK
Invisalign Full
, uvijek obje čeljusti: 26.000 HRK
Invisalign Lite, jedna čeljust: 14.500 HRK / obje čeljusti: 18.000 HRK
Invisalign i-7, jedna čeljust: 9.000 HRK / obje čeljusti: 12.500 HRK

U cijenu svake Invisalign terapije uključeni su svi troškovi terapije i radova.
Nakon terapije potrebno je nositi retainer koji nije uključen u cijenu.

Obični metalni aparatić, jedna čeljust: 10.000 HRK / obje čeljusti: 20.000 HRK
Estetski metalni aparatić, jedna čeljust: 11.500 HRK / obje čeljusti: 23.000 HRK

U cijenu ortodontske terapije uključeni su svi troškovi terapije i radova.
Nakon terapije potrebno je nositi retainer koji nije uključen u cijenu.

 

Invisalign je praktično i neprimjetno rješenje.

Dođite na besplatne stručne konzultacije.

Naši stomatolozi pružit će Vam sve informacije vezano uz Invisalign. Svoj besplatan termin možete dogovoriti na 01/5515-300Imate li dodatnih pitanja slobodno nam pošaljite upit. Rado ćemo Vam odgovoriti!

Za direktan poziv s mobitela jednostavno dodirnite slušalicu.

Dentalni centar Videntis: načini plaćanja Master, Maestro, Visa i Amex

Načini obročnog plaćanja

Zagrebačka banka: do 24 rate beskamatno Master karticom, do 12 rata beskamatno Maestro karticom.
Privredna banka: do 6 rata beskamatno Master, Maestro i Visa karticom.
American Express: do 6 rata beskamatno ili potrošački kredit od 24 do 60 rata.