Welcome to website

10 zanimljivih činjenica o Invisalign udlagama - Videntis

10 zanimljivih činjenica o Invisalign udlagama

O Invisalign udlagama se uvijek može reći nešto zanimljivo. Donosimo vam par stvari koje možda do sada niste znali:

1. Začetnik ove terapije je inovator Zia Chishti

Izumitelj sustava Invisalign prolazio je u svojim 20-ima kroz ortodontsku terapiju metalnim bravicama i nakon što je dobio retainere dosjetio se genijalnog rješenja. Serija retainera može napraviti isti posao kao i metalne bravice, ali uz prednost da ih pacijent može skinuti. Zia Chishti je dizajnirao sustav prozirnih udlaga i 1997. godine osnovao tvrtku Align Technology.

2. Uspjeh vaše terapije uvelike ovisi o vještini vašeg stomatologa

Invisalign su individualne udlage koje se koriste za ispravljanje zuba. Proizvođač, Align Technology, ne dijagnosticira i ne liječi pojedinačne slučajeve. Uspjeh ili neuspjeh ovise o vještini vašeg stomatologa. Zato je važno da odaberete ordinaciju koja ima puno iskustva s ovakvom vrstom ortodontske terapije. Videntis je Platinum provider, što znači da je imao preko 300 Invisalign pacijenata.

3.  Broj pacijenata koji ulaze u terapiju Invisalign udlagama raste iz dana u dan

Preko 1.000.000 pacijenata širom svijeta liječeno je Invisalign udlagama, a njihov se broj svakodnevno povećava. Mnoge slavne osobe, poput Billie Eilish, Khloe Kardashian i Justin Biebera, su diskretno korigirale osmijeh Invisalignom.

4. Materijal izrade Invisalign udlaga je siguran i ugodan

Ove prozirne udlage mogu izgledati kao uobičajena plastika, ali su zapravo izrađene od materijala zvanog SmartTrack. Ova termoplastika medicinske klase ne sadrži lateks, gluten, Bisfenol A ni Bisfenol S. SmartTrack pruža pacijentima ugodno iskustvo u ustima.

5. Postoji više vrsta terapija Invisalign udlagama, ovisno o problemu pacijenta i stvarima koje želi korigirati:

  1. Invisalign Comprehensive je najčešće propisan tretman jer se može koristiti za složene slučajeve i uključivat će više udlaga tijekom cijelog tretmana. Obično je riječ o 25, 30 ili 45 udlaga. Većina ordinacija preferira i preporučuje ovu vrstu terapije jer je u ovu opciju uključen neograničen broj udlaga za najbolje rezultate i vrijednost.
  2. Invisalign Lite je najprikladniji za blage do umjerene slučajeve. Moguća je terapija za jednu ili obje čeljusti. Ova vrsta terapije uključuje 14 udlaga i moguće ju je produžiti dodatnim udlagama.
  3. Invisalign Express skraćuje vrijeme liječenja za pacijente s minimalnim ortodontskim potrebama, kao što je jedan iskrivljeni zub ili blaga retencija u ortodontskom liječenju. Moguća je terapija za jednu ili obje čeljusti, a uključuje 7 udlaga.
  4. Invisalign Teen je sjajna opcija za tinejdžere zbog stalnog pomicanja zuba kako rastu i razvijaju se. Ovaj tretman uključuje mogućnost besplatnog produljenja sa šest setova dodatnih udlaga. Tretman preporučujemo jer omogućuje fleksibilnost i potpunu kontrolu nad liječenjem.
  5. Invisalign First je dizajniran za liječenje širokog spektra problema s ispravljanjem zuba u rastuće djece, od jednostavnih do složenih, uključujući prenapučenost, razmak i uske zubne lukove. Dizajnirani su za udobno nošenje i lako održavanje higijene pošto se mogu skinuti.

6. Invisalign vam može pomoći s ovisnošću o grickalicama i probavom

Invisalign nije alat za mršavljenje niti se kao takav prodaje. No, pošto udlage morate nositi najmanje 22 sata dnevno i skidate ih samo tijekom obroka, bit ćete manje skloni nešto grickati. Stalno vađenje udlaga radi grickanja nije dobro ni radi čestog čišćenja zuba čime možete oštetiti caklinu i zubno meso. Tijekom terapije bi vam se moglo poboljšati i vaše probavno zdravlje. Poravnani zubi učinkovitiji su u razgradnji hrane u prvom kritičnom koraku probave.

7. Terapija Invisalign udlagama nije svemoguća

Unatoč činjenici da je stomatologija vrlo napredovala, postoje neke situacije u kojima niti Invisalign udlagama niti tradicionalnim aparatićima ne možemo napraviti uspješno poravnanje zuba. To je zato što obje mogućnosti liječenja imaju svojstvena ograničenja jer vrše pritisak na zube unutar određenih parametara. Neki pacijenti jednostavno nisu kandidati za Invisalign.

8. Ako se ne pridržavate uputa stomatologa, uzalud ste bacili novce!

Od Invisalign pacijenta se očekuje da udlage nose najmanje 22 sata dnevno, svakog dana. Ako niste disciplinirani u nošenju udlaga, možda nećete postići rezultate koje želite tijekom tretmana. Još jedan razlog nezadovoljavajućeg rezultata može biti činjenica da udlage ne stavljate ispravno tj da vam ne sjednu do kraja. Kako ne bi ostajao prostor između udlage I zuba preporučujemo korištenje aligner fittera, malih valjaka koji se nježno grickaju udlagama kako bi što bolje sjele.

9. S Invisalign udlagama imate manje posjeta stomatologu

Ako vam česte kontrole kod stomatologa teško padaju, Invisalign je odlična opcija. Za većinu planova terapije predviđene su kontrole svakih šest tjedana. Uz to, ne morate dolaziti da vam ortodont zategne bravice jer sami umećete udlage. Jednostavno mijenjate svoje udlage svakih 7- 10 dana (ili koliko često preporučuje vaš plan liječenja)!

10. Invisalign obično košta više od tradicionalnih aparatića, ali…

Veće cijene su rezultat činjenice da su laboratorijske naknade naplaćene za Invisalign obično veće od troškova za tradicionalne bravice. Naknade se plaćaju izravno proizvođaču Align Technology. Videntis se uvijek trudi izići pacijentima ususret s odličnim omjerom cijene i kvalitete usluge za Invisalign terapiju.

 

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.