Welcome to website

All-on-4 metoda (rješenje za izgubljene zube) Page 1 of 0 - Videntis Dental centar

All-on-4 metoda (rješenje za izgubljene zube)

Gubitak zuba je noćna mora svih ljudi. Srećom, danas postoje različite mogućnosti za rješavanje Vašeg problema: s protetikom i zubnim implantatima. Nadoknaditi zube koji Vam nedostaju je iznimno važno za Vaše oralno zdravlje. Budući da čeljusti, desni i zubi funkcioniraju kao jedan sustav, nedostajući zubi mogu dovesti do daljnjih gubitaka zuba, degeneracije kostiju i recesije desni.

All-on-4 je metoda koja pacijentima koji su izgubili većinu ili sve zube u čeljusti omogućava najpovoljnije rješenje za nadomjestak zubi. Sastoji se od postavljanja četiri zubna implantata na strateškim mjestima u gornjoj ili donjoj čeljusti kako bi se trajno usidrili protetski zubi. Za razliku od proteza koje se uklanjaju radi čišćenja i tijekom spavanja, All-on-4 se ne pomiče niti klizi kroz usta jer je fikno pričvrščen. Izrađeni od titana ili keramike, implantati su slični malenim vijcima, koje vaš implantolog umeće u čeljust. Zbog jedinstvenih svojstava, implantati će se s vremenom integrirati s kostima slično korijenima prirodnih zuba. Nakon ugradenje i srastanja implantata postavlja se nadogradnja, a zatim protetski zubi prirodnog izgleda.

 

Prvi korak u utvrđivanju da li je All-on-4 rješenje za Vas, uključuje pregled s implantologom. Napravit će se rendgenska snimka kako bi utvrdili imate li strukturu kosti koja podržava implantate i pravilno poravnanje zagriza. Kandidati za ovu vrstu implantata trebali bi imati dobro opće zdravlje i zdrav imunološki sustav. Vaš implantolog će također uzeti u obzir određene čimbenike kao što su dijabetespušenje te životne navike.

Kada govorimo o protezama i mostovima koji nisu na implantatima kao opciji za izgubljene zube, moramo naglasiti da se oni razlikuju u konstrukciji. Glavna razlika između mostova i All-on-4 je činjenica da mostovi zamjenjuju samo vidljive strukture zuba, a ne korijene. Dok mostovi mogu poboljšati oralnu funkciju, oni ne podržavaju zdravlje kostiju, a mnogi pacijenti s mostovima, osobito oni koji su ih imali neko vrijeme, mogu izgubiti koštanu masu. To čini All-On-4 boljom opcijom za mnoge koji žele vratiti svoj osmijeh.

PREDNOSTI All-On-4

  • Protetski dio je fiksno pričvršćen pa nema ispadanja zuba prilikom govora ili žvakanja
  • Ugoda prilikom jela jer se lakše grize, žvaće i hrana ne zapinje
  • Vraćena je estetika lica
  • Najčešće nije potrebna transplantacija kosti i dodatni zahvati
  • Minimalno vrijeme oporavka
  • Dugotrajno rješenje
  • Poboljšanje kvalitete života i želja za pokazivanjem osmjeha

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.