Welcome to website

Važno je da dijete ima pozitivno iskustvo kod zubara Page 1 of 0 - Videntis Dental centar

Važno je da dijete ima pozitivno iskustvo kod zubara

Pregled i upoznavanje: Preporučujemo da dovedete svoje dijete da nas upozna već od drugog rođendana.

Iako ovo može zvučati rano, u Videntisu ćemo Vas naučiti pravilnim pedijatrijskim tehnikama oralne higijene, provjeriti ima li karijesa i uočiti razvojne probleme. Postoji niz oblika propadanja zuba koji mogu pogađati bebe i malu djecu. Karijesi u ranom djetinjstvu se mogu jako brzo razvijati, prelazeći iz tvrdog vanjskog sloja cakline u mekši unutarnji dio. Oboljeli mliječni zubi mogu prenijeti karijes na trajne zube ali i utjecati na formiranje ortodontskih anomalija. Najvažnije od svega, želimo osigurati da Vaše dijete ima pozitivno iskustvo u našoj ordinaciji i bude redoviti posjetitelj u budućnosti.

Fluoridacija zubi:

Postupak premazivanja mliječnih i trajnih zubi kod djece tekućinom ili gelom koji sadržavaju natrijev fluorid čini ih tvrđim i otpornijim na propadanje. Iako postoji mala količina fluorida u pastama za zube, mi u Videntisu možemo primijeniti veću koncentraciju za maksimalnu zaštitu zubi Vašeg djeteta.

Pečaćenje fisura:

Neravnine na gornjoj plohi zuba zatvaramo kompozitnim materijalom. Ove male pukotine postaju savršeno okruženje za bakterije koje uzrokuju karijes. Nezrela caklina zuba je propusnija i stoga manje otporna. Pečaćenje fisura preporučuje se čim niknu trajni pretkutnjaci i kutnjaci, tj. između pet i deset godina starosti. U prve četiri godine od nicanja pretkutnjaka i kutnjaka najveća je opasnost od stvaranja karijesa.

Liječenje korijenskih kanala: 

Ponekad i djeca trebaju ovakav zahvat. Kao što je već spomenuto, mliječni zubi važni su vodiči prema trajnim zubima i spašavanje preuranjenog gubitka može spriječiti razvoj krivog zagriza koji bi zahtijevao kasnije ortodontsko liječenje.

Kompozini ispuni:

Odkrhnuti zubi i manji prijelomi česte su pojave u djetinjstvu i mogu se popraviti kompozitom u boji zuba. Oni se mogu koristiti na mliječnim i trajnim zubima.

Ortodoncija:

Interceptivni ortodontski tretman nakon sedme godine može pomoći usmjeriti pravilno pozicioniranje zuba i/ili rast čeljusti, eliminirajući ili pojednostavljujući potrebu kasnijeg liječenja. Postoje mnogi ortodontski problemi koji se mogu otkriti rano i primjeri su zašto obučeni stručnjak treba ocijeniti Vaše dijete tijekom njegovog rasta i razvoja. Invisalign First je namjenjen djeci koja imaju mješovitu denticiju. Moguće je imati ravne zube, usmjeriti rast trajnih zuba te spriječiti zahtjevnije ortodontske zahvate i potencijalno vađenje zuba.

Udlage za sport:

Ako se Vaše dijete bavi sportom, toplo preporučujemo štitnik za usta po mjeri. Sportaš ima 60 puta veću vjerojatnost da će pretrpjeti oštećenje zuba kada ne nosi zaštitu. Uzimanjem otisaka u Videntisu možemo napraviti udlage posebno izrađene za Vaše dijete. Prilagođene udlage nude bolju zaštitu u odnosu na generičke modele. To je investicija koja se isplati u obliku manjih bolova, patnji i stomatoloških troškova u budućnosti.


 

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.