Izbjeljivanje zubi – isplati li se?

Ako razmišljate o izbjeljivanju zubi, znajte da niste jedini. U današnje doba, mnoge ljude brine estetika biserno bijelih zubi te žele imati zdrav i lijep osmijeh.

Stvarnost oralne higijene je da ponekad, bez obzira na to koliko se dobro brinemo za svoje zube, oni požute ili dobe mrlje. To se može dogoditi zbog hrane koju jedemo, pića koja pijemo, starenja, konzumacije duhana i drugih faktora.

Izbjeljivanje zuba je najtraženiji estetski stomatološki tretman i jedan je od najjednostavnijih i najbržih načina uljepšavanja Vašeg osmjeha. Postupak se može izvesti u ordinaciji ili kod kuće.

U stomatološkoj ordinaciji stomatolog uglavnom koristi visoku koncentraciju gela za izbjeljivanje, koji se postavlja izravno na zube pacijenta. Prije nanošenja gela potrebno je očistiti plak i kamenac te dobro ispolirati zube. Nakon toga stomatolog će zaštititi zubno meso kako gel za izbjeljivanje zubi ne bi dospio na njega. Cijeli proces traje oko sat vremena i idealan je za pacijente koji nemaju vremena i žele brzinske rezultate.

Za izbjeljivanje kod kuće pacijentu se izrađuju posebne udlage i daje gel za izbjeljivanje niže koncentracije. Pacijent treba nositi udlagu sa gelom svake noći kroz 1-3 tjedna. Ova vrsta izbjeljivanja daje dugoročnije efekte, ali i zahtjeva veću disciplinu.

Profesionalno izbjeljivanje ni na koji način nije štetno za zubno tkivo. Štoviše, moderna sredstva koja u svom sastavu sadrže visoku koncentraciju fluora, dodatno pogoduju da zubi poslije tretmana postanu bolje mineralizirani i otporniji na karijes.

Zašto se isplati izbijeliti zube:

  • Blistavi bijeli zubi podižu samopouzdanje i pokazuju da brinete o oralnoj higijeni
  • Sa bijelijim zubima izgledate mlađe
  • Radi se o bezbolnom, ne-operativnom zahvatu
  • Rezultati su vidljivi odmah
  • Uz pridržavanje uputa stomatologa rezultati su dugotrajni
  • Postupak je siguran za zdrave zube i ne šteti caklini

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.