Welcome to website

Kada se primjenjuje dentalna hipnoza Page 1 of 0 - Videntis Dental centar

Kada se primjenjuje dentalna hipnoza

Mnogo je misterija i nerazumijevanja oko izraza hipnoza, što je dovelo do toga da se mnogi plaše njezine upotrebe.

U osnovi dentalna hipnoza je izmijenjeno stanje svijesti koje omogućuje osobi da uđe u stanje opuštenosti.  Pojedinac pod hipnozom uvijek ima kontrolu. Ona može omogućiti opuštanje i pripremu pacijenta za lokalnu ili opću anesteziju, uzimanje otisaka bez trzaja ili poriva na povraćanje, bolju toleranciju kod nošenja protetskih ili ortodontskih aparata i druge pogodnosti.

Medicinska hipnoza

Medicinska hipnoza obuhvaća veliki spektar primjene, od hipnoterapije do praktičnih primjena kliničke i dentalne hipnoze. Primarni pristup kliničkoj hipnozi uključuje pozitivan jezik, indukciju transa, produbljivanje transa, distrakcije i prilagođeno jačanje ega. To omogućava pacijentu da se opusti, tretman uspješno izvede te ohrabri pacijenta da se vrati na daljnje tretmane. Sekundarni pristup uključuje nekoliko sesija hipnoze prije stomatološkog postupka i obično se primjenjuje kada postoji veći, specifični stomatološki strah.

Hipnoza je izraz koji je skovao škotski kirurg iz 18. stoljeća James Braid, a zasnovan je na grčkom Bogu sna – „Hipnos“. Hipnozu je Braid koristio za liječenje svojih pacijenata i održao je mnoga javna predavanja u kojima je opisivao uporabu i koristi tehnika. Braid je hipnozu opisao kao neku vrstu kontroliranih snova.

Hipnoza omogućava liječenje i pomoć pacijentima koji bi inače morali potražiti specijalista. Neki od pacijenata imaju povijest bolesti koje bi sedaciju ili opću anesteziju učinile opasnom ili nemogućom, tako da je rješavanje prepreka u liječenju nekemijskim putem hipnoze vrlo korisno.

Jedna od najvećih prepreka prihvaćanju hipnoze u stomatološkoj profesiji je percepcija kako je potrebno dosta vremena za uspjeđno korištenje ove tehnike.

Hipnoza se, međutim, pojavljuje u mnogo različitih oblika.

Vrlo je praktično koristiti petominutnu progresivnu tehniku ​​opuštanja mišića kako biste izvukli pacijenta iz stanja tjeskobe. Glasovni obrasci koji se koriste u hipnozi, kao i hipnotički jezik koji se koristi u transu, također se lako uključuju u rutinsku praksu. Ove jednostavne tehnike kliničarima nisu teške za naučiti, a nakon prakse dolaze vrlo prirodno. Hipnoza se u velikoj mjeri fokusira na važnost izgradnje odnosa i empatije.


Muči li Vas strah i tjeskoba ili samo želite prikupiti informacije?

Naš stručni tim i ljubazno osoblje odgovorit će na sva Vaša pitanja, slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.

 

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.