Welcome to website

Najbolja kazališta u Zagrebu | Videntis Dental centar

Najbolja kazališta u Zagrebu

Najbolja kazališta u Zagrebu

Svi obožavatelji predstava, baleta, opera i sličnih kulturnih događanja u Zagrebu će doći na svoje jer ova kulturna prijestolnica Hrvatske ima brojna kazališta koje možete posjetiti.                                                                                                     

Svako kazalište ima svoj osebujan stil, a zajedno prikazuju svu raskoš vrlo razvijenog zagrebačkog kazališnog života. Bilo da se radi o komediji, drami, operi, baletu, suvremenoj predstavi ili lutkarskoj predstavi, Zagreb vam nudi fantastičan izbor kazališta.

U nastavku vam otkrivamo neka od najboljih!

 

Gradsko dramsko kazalište Gavella

Dramsko kazalište Gavella otvoreno je 1954. godine u Zagrebu u Frankopanskoj ulici kao nasljednik kina „Helios“. Kazalište je poznato po nekonvencionalnom početku kada su mladi buntovni umjetnici i redatelji napustili HNK Zagreb. Pokret je predvodio dr. Branko Gavella, a upravo po ovom poznatom kazališnom redatelju i kritičaru kazalište nosi ime. U dramskom kazalištu Gavella možete pogledati sve od „Zločina i kazne“ do nekih lakših predstava. S predanom postavom i ekipom, ovo kazalište značajno je podiglo kvalitetu i percepciju suvremene zagrebačke drame.

 

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) 

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) moderno je kazalište osnovano 1948. godine, te je poznato i cijenjeno i izvan hrvatskih granica. Cilj ovog kazališta je ne samo izvoditi predstave popularne među zrelijom populacijom, već i one koje su usmjerene prema mlađoj publici. Kazalište ZKM kontinuirano izlazi izvan okvira klasičnog teatra, a sa svojim radionicama i novim konceptima gledanja smatra se mjestom gdje cijela obitelj može uživati u predstavama.

 

Kazalište Komedija

Smješteno nekoliko minuta hoda od Glavnog trga i katedrale, ovo malo i ugodno kazalište omiljeno je u gradu Zagrebu. Poznato je prvenstveno po komedijama i glazbenim predstavama, a popularnost je steklo uvođenjem „cabaret“ predstava. Unatoč svom malom kapacitetu, ovo staro kazalište savršeno je mjesto za publiku svih dobi.

 

Hrvatsko narodno kazalište (HNK)

Hrvatsko narodno kazalište, poznato i kao HNK Zagreb, mjesto je gdje možete pogledati neke od najboljih predstava, opera i baleta, a ugošćuje svjetski poznate umjetnike, od opernih pjevača do međunarodnih baletnih trupa. Eksterijer, kao i interijer kazališta, odlikuju se finom izradom i jedinstvenim detaljima, a na ulazu se nalazi fontana Zdenac života koju je projektirao Ivan Meštrović. Kazalište su projektirali bečki arhitekti Ferdinand Fellner i Herman Helmer.

 

Teatar Exit

Teatar Exit je poznato zagrebačko kazalište osnovano 1994. godine. Može se pohvaliti s više od 80 nagrada i nominacija za svoje izvedbe i redatelje, a postao je simbol promjene u načinu na koji građanstvo gleda na kazalište i predstave. Ovo kazalište angažira publiku, bavi se važnim društvenim temama, te dopušta publici i izvođaču da propituju što je ispravno, a što pogrešno.

 

Satiričko kazalište Kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh osnovao je 1964. godine pisac i književnik Fadil Hadžić. Postavljen za zreliju publiku, glavna glumačka djela ovog kazališta su hrvatske i međunarodne komedije. Angažirajući najbolje redatelje, scenografe i kostimografe, Satiričko kazalište Kerempuh podiže ljestvicu kada je u pitanju zabava hrvatske javnosti.

Bez obzira na to kakve kazališne izvedbe volite, zagrebačka kazališta neće vas razočarati. Ovdje ćete uvijek pronaći nešto za svoj ukus te bez sumnje uživati u izvrsnim izvedbama.


Članak vam donosi Videntis Dental centar, najbolja stomatološka ordinacija u Zagrebu.

View Estetska Stomatologija Zagreb in a full screen map

View Privatna Stomatologija Zagreb in a full screen map

Videntis Dental centar

Zrinjevac 6

10000 Zagreb

01 5515 300

https://maps.google.com/?cid=8011589960543382317