Welcome to website

Najbolji festivali i događanja u Zagrebu | Videntis Dental centar

Najbolji festivali i događanja u Zagrebu

Najbolji festivali i događanja u Zagrebu

Zagreb je poprilično uzbudljiv i živ grad te njegovi stanovnici vrlo često organiziraju zabavna događanja i festivale. Glazbeni festivali i slični glazbeni događaji vrlo su važan dio gradskog života, a tijekom posljednjeg desetljeća nastalo je i mnogo novih glazbenih festivala.

Grad nudi ponešto za građane svih dobnih skupina te ima sjajnu postavu događanja i festivala kao što su Tjedan suvremenog plesa, Zagrebački filmski festival, INmusic Festival, Međunarodna smotra folklora Zagreb i mnogi drugi.

U nastavku donosimo sve detalje!

 

Zagrebački filmski festival (Zagreb Film Festival) 

Od svog osnutka 2003. godine, Zagreb Film Festival dosegao je vrhunac uspjeha na međunarodnom filmskom tržištu. Na festivalu se prikazuju filmovi u tri odvojena međunarodna natjecateljska programa za igrane, kratke i dokumentarne filmove te u zasebnom natječaju za kratke filmove samo hrvatskih autora. Projekcije i događanja Zagreb Film Festivala održavaju se svake godine sredinom listopada.

 

Snježna kraljica

Snježna kraljica ili Snow Queen Trophy je slalomska utrka za skijaše i skijašice koja se održava svake godine u siječnju u sklopu Svjetskog kupa u alpskom skijanju FIS. Od 2005. godine održava se na obroncima skijaškog centra na Sljemenu nedaleko od Zagreba. Utrka je najposjećenija skijaška utrka Svjetskog kupa u alpskom skijanju s nagradnim fondom od 165.000 eura.

 

INmusic Festival 

Najveći hrvatski glazbeni festival na otvorenom, INmusic Festival održava se svake godine u lipnju na Otoku hrvatske mladeži na Jarunu. Počevši od 2006. godine, posjetitelji mogu slušati različite glazbene žanrove poput indie rocka, heavy metala, elektronike, itd. INmusic je osvojio mnoga priznanja, kao npr.  2013. godine kada je proglašen jednim od 50 najvećih ljetnih glazbenih festivala na svijetu.

 

Tjedan suvremenog plesa

Tjedan suvremenog plesa jedan je od najznačajnijih plesnih festivala, a održava se u Zagrebu i Rijeci. Osnovan prije više od 25 godina, održava se svake godine u svibnju ili lipnju. Međunarodna plesna kazališta, društva te njihovi koreografi okupljaju se kako bi predstavili svu svoju kazališnu i glazbenu ekstravaganciju.

 

Festival svjetskog kazališta

Od samog početka, Festival svjetskog kazališta uvijek je privlačio međunarodnu pozornost ljubitelja inovativnog i eksperimentalnog kazališta. Svake godine od rujna do listopada okupljaju se velikani kazališne produkcije, glumci i izvođači kako bi oduševili publiku svojom jedinstvenom kazališnom ponudom.

 

Međunarodna smotra folklora Zagreb 

Međunarodna smotra folklora, koja se organizira sredinom srpnja, predstavlja kulturnu prezentaciju svih folklornih skupina iz Hrvatske te pojedinih zemalja Europe, ali i ostatka svijeta. Festival prikazuje različite glazbene koncerte, nastupe folklornih skupina, izložbe i prezentacije uživo. Sudionici festivala uglavnom nastupaju na Gornjem gradu, na Trgu bana Jelačića.

 

Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma u Zagrebu, poznat i kao Animafest Zagreb, drugi je najstariji europski festival animiranog filma. Počeo je 1972. godine, a kao što i samo ime govori, festival je okupljanje istomišljenika ljubitelja animiranih filmova i filmaša. Glavni cilj festivala je promicati umijeće, predanost i produkciju animiranih filmova kroz različite tematske programe u obliku izložbi, predavanja, debata i drugih događanja. Održava se svake godine, obično tijekom prvog tjedna lipnja.

Prepun događanja, glazbe, kulture i života, Zagreb je grad koji privlači turiste iz svih dijelova svijeta, kao i iz cijele Hrvatske. Obožavatelji glazbe, koncerata, ali i filma i kazališta ovdje će doći na svoje, stoga ako već niste, posjetite Zagreb i bez sumnje ćete se dobro provesti!

View Estetska Stomatologija Zagreb in a full screen map

View Privatna Stomatologija Zagreb in a full screen map

Videntis Dental centar

Zrinjevac 6

10000 Zagreb

01 5515 300

https://maps.google.com/?cid=8011589960543382317