Welcome to website

Što je to osteopatija? Page 1 of 0 - Videntis Dental centar

Što je to osteopatija?

Pitate se što je to osteopatija?

Osteopatija je neinvazivna terapija koja ne koristi lijekove već dodir rukama, sa ciljem poboljšanja zdravlja svih tjelesnih sustava upravljanjem i jačanjem mišićno-koštanog sustava. Osteopat će dodirom utvrditi gdje se nalaze napetosti i blokade u tkivu koje bi mogle biti uzrok boli i ostalih tegoba.

Osteopat će se usredotočiti na zglobove, mišiće i kralježnicu. Tretmani pozitivno utječu na živčani, krvožilni i limfni sustav. Dijagnostika i tretmani uključuju korištenje ruku osteopata.

Osteopatija je komplementarna terapija. Koristi se zajedno s konvencionalnim načinima liječenja za poboljšanje vašeg zdravlja. Osteopati mogu biti i kvalificirani liječnici sa više obuke od ostalih komplementarnih terapeuta, poput naturopata.

Osteopatija  se usredotočuje na zdravlje cijelog tijela, a ne samo na ozlijeđenog ili pogođenog dijela. Osteopatska intervencija može pomoći u liječenju artritisa, bolova u leđima, glavobolje, teniskog lakta, probavnih tegoba i problema sa držanjem. Tretmani mogu pomoći i kod problema sa snom te pitanjima živaca, cirkulacije i limfe.

Načela osteopatije:

  • Svi dijelovi tijela su funkcionalno povezani i sustavi ovisni jedni o drugima.
  • Dobra cirkulacija je neophodna za dobro zdravlje.
  • Struktura vlada funkcijom i obrnuto – zdrav sustav za kretanje će dati dobar pokret a ako se ne krećete izgubit će se funkcija.
  • Autoregulacija i homeostaza – tijelo ima mogućnost samoizlječenja ako mu nije blokiran urođeni mehanizam oporavka i dobre funkcije.
  • Osteopatski pristup je sveukupan i traži uzrok funkcionalnog poremećaja, a ne tretira samo simptome.
  • Ona gleda cijelo tijelo globalno i holistički a ne samo dio koji je bolan.
  • Poštuje individualnosti svake osobe.

Našim pacijentima, posebno onima sa ortodontskim problemima, često preporučujemo odlazak osteopatu prije započinjanja terapije.

Na koji način su se vještine osteopata i stomatologa spojile u vidu suradnje saznajte u narednom blogu.


Želite li saznati više?

Naš stručni tim i ljubazno osoblje odgovorit će na sva Vaša pitanja, slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.