Welcome to website

Profesionalno čišćenje zuba - Videntis Dental Centar

Oralna higijena i profesionalno čišćenje zuba

Profesionalno čišćenje zuba temeljnije je od onoga što činite kod kuće i važna je dopuna svakodnevnoj oralnoj higijeni.

Higijena je top tema ovih dana. Ljudi vrlo često zanemaruju važnost oralne higijene ili ju ne provode dobro. Ako kod kuće koristite zubnu četkicu, pastu, zubni konac i vodicu za ispiranje zubne šupljine možda mislite da ste pokrili sve. Ali profesionalno čišćenje zuba koje obavlja stomatolog ili zubni higijeničar je puno temeljitije i preporuča se barem svakih 6 mjeseci , a kod nekih pacijenata i češće.

Profesionalno čišćenje zuba može trajati između 30 minuta i sat vremena.

U tom periodu ležat ćete u udobnom zubarskom stolcu dok mi pregledavamo vaše zube, uklanjamo plak i kamenac te poliramo vašu caklinu nježnom abrazivnom pastom.

Zubni higijeničar prvo će pregledati vaše zube i desni malenim zrcalom kako bi se utvrdili vidljivi znakovi karijesa ili bolesti desni.

Ako zubni higijeničar pronađe bilo što sumnjivo, proslijedit će te podatke jednom od naših stomatologa.

Pranje zuba i korištenje zubnog konca kod kuće dobar je način uklanjanja zubnog plaka. Međutim, može biti teško doći do plaka koji se skriva između zuba i uzduž desni. Također, imajte na umu da će samo stomatološki profesionalac moći ukloniti plak koji se stvrdnuo u kamenac. Profesionalno čišćenje zuba temeljnije je od onoga što činite kod kuće jer zubni higijeničar koristi poseban alat zvan skaler za nježno uklanjanje plaka.

Nakon uklanjanja plaka i zubnog kamenca, koristi se posebna pasta i četkica sa visokim pritiskom za poliranje zuba.

Prije početka, zubni higijeničar će vas zamoliti da odaberete svoj omiljeni okus paste, poput mente, maline ili neutralni okus. Čišćenje zuba je potpuno bezbolan proces koji od vas zatjeva jedino da držite usta otvorenima i ležite udobno u stolici.

Zubni higijeničar će ulaziti i u prostor između zuba kako bi uklonio bilo kakav plak ili bakterije koje bi mogle ući između zuba. To će mu dati uvid u važnu informaciju: gdje dolazi do krvarenja desni?

Finalni korak je dobro ispiranje ostataka paste, plaka i nečistoća.

Vaši zubi su sada čisti i blistavi. Higijena je pola zdravlja. Brinite o svome zdravlju!

 


 

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.