Welcome to website

Što je to Invisalign i je li pravi izbor za Vas? | Videntis Dental centar

Što je to Invisalign i je li pravi izbor za Vas?

Ako imate problem s neravnim zubima i željeli biste ih poravnati, možda ste tijekom potrage za rješenjem ovog problema načuli za Invisalign, budući da se radi o vrsti tretmana koji koristi prozirne udlage za poravnavanje zuba.

Iako su Invisalign udlage izvrsna opcija za mnoge, postoje i skupine kojima nije preporučljivo korištenje ovog inovativnog prozirnog aparatića za zube. U ovom ćemo postu pobliže objasniti što je Invisalign, kako djeluje te je li pravi izbor za vas.

Što je Invisalign?

Invisalign je vrsta ortodontske terapije koja koristi prozirne udlage za ispravljanje zuba. Tehnologija i sustav Invisaligna razvijeni su 2000-ih u SAD-u gdje ih danas preporučuje čak 75% ortodonata.

Invisalign udlage izrađene su od glatkog, udobnog i gotovo nevidljivog plastičnog materijala koji se izrađuje po narudžbi za svakog pacijenta, a namjena im je postupno pomicanje zubi u željeni položaj.

Kako Invisalign djeluje?

Proces Invisalign terapije započinje konzultacijom s ortodontom ili stomatologom koji je specijaliziran za Invisalign. Tijekom ovog savjetovanja liječnik će pregledati vaše zube i utvrditi odgovara li Invisalign vašim specifičnim potrebama.

Ako vam Invisalign odgovara, sljedeći korak je izrada prilagođenog plana liječenja. Ovaj plan uključuje uzimanje otisaka vaših zuba, koji će se koristiti za izradu niza prilagođenih udlaga.

Svaki set udlaga nosi se otprilike dva tjedna prije nego što se zamijeni sljedećim kompletom u seriji. S vremenom će ove udlage za poravnanje postupno pomaknuti vaše zube u željeni položaj. Ukupno trajanje tretmana ovisi o individualnim potrebama pacijenta, s tim što većina pacijenata nosi Invisalign udlage 6 do 18 mjeseci.

Je li Invisalign prozirni aparatić za zube pravi izbor za vas?

Invisalign prozirni aparatić za zube može biti dobar izbor za mnoge, ali nije za svakoga. Evo nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir kada odlučujete je li Invisalign pravi izbor za vas:

1. Vaša dob: Invisalign je dobra opcija za tinejdžere i odrasle, ali možda nije najbolji izbor za malu djecu koja još rastu.

2. Vaše specifične ortodontske potrebe: Invisalign se može koristiti za liječenje širokog spektra ortodontskih problema, uključujući zbijene zube, razmake između zuba, prekomjerne zagrize, podgrize i križne zagrize. Međutim, neki složeniji ortodontski slučajevi mogu zahtijevati tradicionalne aparatiće za zube.

3. Vaša predanost liječenju: Invisalign udlage morate nositi 20-22 sata dnevno i morate ih skinuti za jelo i pranje zuba. Ako niste posvećeni nošenju udlaga prema uputama, Invisalign možda nije pravi izbor za vas.

4. Vaš životni stil: Ako ste sportaš ili glazbenik koji svira puhačke instrumente, Invisalign je definitivno bolja opcija od tradicionalnih aparatića za zube, koji u takvim situacijama mogu biti neugodni ili čak bolni.

5. Vaš proračun: Invisalign može biti skuplji od tradicionalnih aparatića za zube, stoga je važno uzeti u obzir svoj proračun kada odlučujete je li Invisalign pravi izbor za vas.

Prednosti Invisalign aparatića

Brojne su prednosti odabira Invisalign aparatića u odnosu na tradicionalne aparatiće za zube, a neki od njih su:

1. Diskretan izgled: Invisalign udlage su praktički nevidljive, što ih čini odličnom opcijom za ljude koji ne žele nositi aparatić za zube.

2. Mogu se ukloniti: Invisalign udlage mogu se ukloniti za jelo te omogućuju normalnu oralnu higijenu zubi četkicom i zubnim koncem, što ih čini praktičnijima od tradicionalnih aparatića za zube.

3. Udobnost: Invisalign udlage izrađene su od glatkog, udobnog plastičnog materijala za koji je manja vjerojatnost da će vam iritirati usta od tradicionalnih aparatića za zube.

4. Učinkovitost: Invisalign aparatić može biti jednako učinkovit kao i tradicionalni aparatić za ispravljanje zubi, posebno za blage do umjerene ortodontske probleme.

Nedostaci Invisalign udlaga

Uz mnoge prednosti, postoje i određeni nedostaci nošenja Invisalign udlaga, a koji su, uglavnom, povezani s disciplinom samog pacijenta.

Naime, Invisalign udlage moraju se skinuti prije konzumacije jela i pića, budući da ne mogu podnijeti sile generirane žvakanjem.

Zatim, ako nakon konzumacije jela i pića ne operete zube, udlage se mogu lagano obojiti. U održavanja oralne higijene, to je dodatan razlog zašto zube treba oprati prije vraćanja Invisalign udlaga.

Dakle, nošenje Invisalign udlaga zahtijeva discipliniranost pacijenta kako bi donijele rezultate i kako bi se onemogućili ovi nedostaci.

Besplatne stručne konzultacije za Invisalign u Videntis Dental centru

Invisalign prozirni aparatić za zube jedan je od aparatića za zube koji možemo ponuditi za naše mnogobrojne pacijente u Zagrebu i one koji nas posjete iz drugih dijelova Hrvatske kao i iz inozemstva.

U našoj ponudi imamo čak četiri vrste Invisalign udlaga (Invisalign Comprehensive, Invisalign Teen, Invisalign Lite i Invisalign Express), a broj udlaga za svaki od ova četiri tipa ovisi o planu liječenja koji priprema ortodont iz dentalnog centra Videntis.

Ako i vi želite postići savršen osmijeh s udobnim i prozirnim aparatićima za zube, ne oklijevajte kontaktirati nas. U Videntis Dental centru dobit ćete individualno prilagođen plan liječenja i ostvariti osmijeh o kojem ste oduvijek sanjali!

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.