Welcome to website

Ortodont Zagreb | Ortodoncija| Videntis Dental centar

Ortodont Zagreb

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Za ortodonta nikad nije kasno

Naručite se na ortodontski pregled i besplatne stručne konzultacije te saznajte što možemo učiti za Vas! Obratite nam s povjerenjem i rado ćemo Vam pomoći. 

Ortodoncija: uvođenje reda

Ortodoncija je područje stomatologije koje se bavi korekcijom položaja zubi s ciljem poboljšanja funkcije i estetike zubnog niza. Poremećaje poput toga jesu li zubi pravilno raspoređeni, jesu li svi izrasli do pune dužine, jesu li zbijeni ili previše razmaknuti, itd. nazivamo ortodontskim anomalijama. Njih rješavamo ortodontskim aparatićima koji mogu biti mobilni ili fiksni, a više o vrstama ortodontskih aparatića možete saznati na našoj stranici aparatići za zube.

Ortodontska terapija može se provoditi iz estetskih, funkcionalnih ili zdravstvenih razloga, a dobne granice nema. Naš ortodont u Videntis Dental centru uspješno rješava ortodontske anomalije kod djece i kod odraslih.

Dok kod djece prvenstveno želimo zajamčiti pravilan razvoj zubnog niza i rast zubi, kod odraslih se ortodoncija između ostalog koristi i za postavljanje temelja kvalitetne protetske i implantološke rekonstrukcije. Estetika i lijep izgled zubi odraslima je često glavna motivacija za posjet ortodontu, no pravilan zubni niz dugoročno donosi i brojne zdravstvene dobrobiti kao što su:

  1. Veća dugotrajnost i stabilnost zubi
  2. Poboljšanje žvačne sile i sprječavanje pretjeranog trošenja zubi
  3. Zdravije desni
  4. Lakša i kvalitetnija oralna higijena
  5. Pravilniji rad čeljusnog zgloba
Alen Vlahović pacijent-Videntis-5
Ortodont Zagreb - Videntis - 3

Ortodont Videntis – obratite nam se s povjerenjem

Iskustvo, stručnost i posvećenost ortodonta neki su od glavnih preduvjeta za uspješnu ortodontsku terapiju, a u Videntis Dental centru pronaći ćete upravo takvog ortodonta. Detaljnim planom terapije, suvremenim pristupom i visokokvalitetnim ortodontskim aparatićima postižemo vrhunske rezultate za svoje pacijente, te zadovoljavamo najviše estetske i zdravstvene standarde.  

Ovisno o indikacijama pacijenta, izrađujemo individualnu ortodontsku terapiju, odabiremo idealan aparatić ili bravice, te uspješno rješavamo gotovo svaku ortodontsku anomaliju. Uz našu stručnost, kao i potporu tijekom cijelog procesa i terapije, pomoći ćemo Vam postići ispravan položaj zubi koji ne samo da će poboljšati estetiku, nego i zdravlje Vaših zubi i čeljusti.

Kada se preporučuje odlazak ortodontu?

Posjet ortodontu idealno je obaviti što ranije, a uglavnom savjetujemo roditeljima da svoju djecu već od 7. ili 8. godine dovedu na specijalistički ortodontski pregled. Dječji zubi i čeljusti razvijaju se između 8. i 14. godine života, a upravo je tada najbolje i najlakše ispraviti sve potencijalne anomalije i postići pravilan rast zubi. 

No, kao što smo već naglasili, za ortodontsku terapiju nikada nije kasno, stoga nas možete posjetiti i u odrasloj dobi. Nezadovoljstvo izgledom, odnosno položajem zubi, razmakom između njih, zagrizom ili sličnim anomalijama neki su od najčešćih razloga zašto se mladi i odrasli odlučuju na posjet ortodontu i ortodontsku terapiju. 

Ortodont za djecu

Videntis Dental centar specijaliziran je za rad s djecom pa tako imamo i vrhunskog ortodonta za djecu. Sve ortodontske preglede i terapije kod djece i tinejdžera provodimo s posebnom pažnjom i prilagođenim pristupom te se trudimo djeci i roditeljima olakšati cijeli proces. 

Iskusni smo u radu s djecom te smo mnoštvo dječjih zubi već doveli u red. Trudimo se davati što detaljnije upute te objašnjavati proces terapije djeci i roditeljima kako bi sve proteklo glatko, uspješno i s osmijehom na licu.

Ortodont za odrasle

Iako se ortodontsku terapiju preporučuje započeti što ranije, odrasli pacijenti posjećuju naš dentalni centar jednako često kao i djeca. Ispravljanje zubi u odrasloj dobi postalo je sve češće, i to uglavnom iz estetskih razloga, zbog manjka samopouzdanja, ali i funkcionalnih poteškoća poput razmaka između zubi, previše zbijenih zubi ili pak nepravilnog zagriza koji otežava govor i jedenje.

Naš ortodont u Videntisu pomoći će Vam postići ispravan i estetski zadovoljavajući izgled zubi bez obzira na Vašu dob te Vam vratiti samopouzdanje. Uz našu stručnost i iskustvo i Vi možete imati osmijeh o kakvom ste oduvijek sanjali.

Invisalign - Dentalni centar Videntis

Ortodontski pregled

Svakoj ortodontskoj terapiji prethodi specijalistički ortodontski pregled. Na tom prvom pregledu naš ortodont detaljno pregledava Vaše zube i njihov položaj, analizira snimku Vaših zubi (takozvani ortopan), te fotografira zube. Ortodont zatim preporučuje optimalan plan ortodontske terapije te izrađuje ortodontski aparatić. 

Ortodontska terapija

Ortodontska terapija, kao i njezino trajanje, potpuno je individualna za svakog pacijenta. Vrsta, tijek i trajanje terapije ovise prvenstveno o početnom stanju i položaju zubi u čeljusti, o kompleksnosti terapije, a naposljetku i o samom pacijentu te dobroj suradnji s ortodontom. 

Angažman pacijenta iznimno je važan, kao i pridržavanje svih uputa i smjernica koje ortodont daje. To uključuje redovit dolazak na kontrole, održavanje pravilne oralne higijene, te praćenje svih ostalih uputa koje ortodont daje na kontrolama.

Ortodontski aparatić u prosjeku se nosi od 18 do 20 mjeseci, no trajanje terapije je uglavnom potpuno individualno te ona može potrajati i duže, osobito ako se radi o složenoj ortodontskoj anomaliji. 

Sastavni dio cjelokupne terapije jesu i takozvani retaineri. Retaineri se nose nakon završetka terapije, odnosno nakon skidanja ortodontskog aparatića, a služe kako bi se zubi zadržali u ispravljenom položaju, te kako ne bi došlo do recidiva. 

Recidiv je pojava kada se zubi ponovno pomiču nakon skidanja ortodontskog aparatića te kada se narušava postignut rezultat ispravljenih zubi. Retainerima se recidiv sprječava pa ih je zato iznimno važno nositi sve dok se čeljust i lice ne prilagode novom položaju zubi. 

Ortodont Zagreb-Videntis-1

Ortodont – cijene

Videntis privatni ortodont Zagreb uvijek Vam osigurava najbolji omjer cijene i kvalitete. Prvi pregled kod nas uvijek je besplatan i potpuno bez obveza, a raspon cijena naših najčešćih usluga možete pronaći u našem cjeniku.

Za ortodonta nikad nije kasno

Naručite se na ortodontski pregled i besplatne stručne konzultacije te saznajte što možemo učiti za Vas! Obratite nam s povjerenjem i rado ćemo Vam pomoći.

Besplatne stručne konzultacije

Nešto Vas muči ili samo želite prikupiti informacije?

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa.
Naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.