Welcome to website

Prednosti koje zubni implantati imaju kod žena u zrelijim godinama Page 1 of 0 - Videntis Dental centar

Prednosti koje zubni implantati imaju kod žena u zrelijim godinama

Nove studije pokazuju da zubni implantati imaju neke prednosti za žene u zrelijim godinama.

Zrele godine donose mudrost i mir ženama. Ali povlače sa sobom i određene izazove. Među mnogim čimbenicima rizika gubitka zuba su dob i smanjenje koštane mase u čeljusti. Žene u menopauzi s osteoporozom imaju oboje.

Gubitak zuba može dramatično utjecati na kvalitetu života. Osoba se može povući u sebe zbog gubitka samopouzdanja, a može patiti i cjelokupno zdravlje ako zubi koji nedostaju utječu na njihovu sposobnost žvakanja i odabir namirnica.

Nove studije pokazuju prednosti zubnih implantata za žene u zrelijim godinama, sa izravnim utjecajem na njihovo samopouzdanje te seksualno i emotivno zadovoljstvo.

Dobra vijest je da stomatolozi nude nekoliko mogućnosti zamjene zuba koji nedostaju. Ovisno o pacijentovom oralnom stanju, mogućnostima i željama, to može uključivati:

Zubni implantati predstavljaju najbolje rješenje za zube koji nedostaju iz perspektive oralnog zdravlja jer su jedina restauracija koja u potpunosti zamjenjuje svu funkcionalnost zuba, uključujući površinu za grickanje i stabilizirajući korijen.

Novija istraživanja potvrđuju kako implantati poboljšavaju ne samo vaše oralno zdravlje već opću dobrobit i kvalitetu života. Zubni implantati mogu biti najbolji tretman za žene u menopauzi s osteoporozom i gubitkom zuba. Na 25 pitanja o svom zadovoljstvu poslom, zdravljem, emocionalnim i seksualnim životom, žene koje su dobile zubne implantate prijavile su veće ukupno zadovoljstvo u odnosu na bilo koju drugu skupinu. Također su izvijestile o najvećem zadovoljstvu u svom emocionalnom i seksualnom životu, možda zbog obnovljenog samopouzdanja koje zubni implantat pruža. Drugo mjesto zauzela je fiksna djelomična proteza, praćena tradicionalnom protezom. Žene koje nisu imale nikakav tretman prijavile su najniže zadovoljstvo.

Istražite svoje mogućnosti i naručite na besplatni pregled i konzultacije u Videntisu. Želimo da Vaše samopouzdanje bude na vrhuncu jer žene su naše kraljice!

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.