Invisalign – prozirni aparatić za zube

Invisalign – prozirni aparatić za zube

Invisalign ima istu primjenu kao klasični zubni aparatić načinjen od metalnih bravica i žice, ali u odnosu na njega ima razne prednosti.

Ortodontska terapija za svakog je različita. Stoga za svakog pacijenta izrađujemo posebne Invisalign udlage. Nakon pregleda i planiranja ortodontske terapije pacijent prima točno određeni broj Invisalign udlaga. Njih treba mijenjati svakih 15 dana.

Sa svakom novom udlagom zubi se postupno pomiču do iduće pozicije predviđene planom liječenja. Na koncu će svi zubi stići do željenog mjesta a vaš osmijeh će zablistati!

Invisalign je tehnologija prozirnih zubnih udlaga koje služe poravnavanju zubi. Udlage su načinjene od izdržljive i neškodljive prozirne plastike. Tehnologija i sustav Invisaligna razvijeni su 2000-ih u SAD-u gdje ih danas preporučuje 75% ortodonata.

Provjerite naše cijene, a imate li pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit! Nudimo Vam besplatne stručne konzultacije.

invisalign Zagreb

Postupak izrade Invisaligna: odabir tipa Invisalign udlaga

U Dentalnom centru Videntis postupak izrade prozirnih udlaga Invisalign počinje pregledom kojim se utvrđuju ortodontske anomalije koje treba liječiti. Ovisno o tome naši stomatolozi preporučit će vam jednu od sljedećih Invisalign terapija.

Vrste terapija Invisalign udlagama

Za odrasle osobe najčešće se koristi ovaj tip udlaga. Budući da je Invisalign Full najfleksibilniji te je opremljen svim značajkama ovog sustava njime smo u stanju riješiti čak i kompleksne ortodontske anomalije klase I, II i III. Broj udlaga za Invisalign Full nije ograničen a trajanje tretmana ovisi o planu liječenja. Invisalign Full uvijek obuhvaća obje čeljusti. Čak i u slučaju kada Full terapijom treba tretirati samo jednu čeljust, pacijent nosi pasivne udlage za drugu.

Za Invisalign se odlučuje sve veći broj naših pacijenata. Ugodan je za nošenje, a neće ga primjećivati čak ni vaši najbliži. Dođite na besplatne stručne konzultacije za Invisalign. Zajedno ćemo načiniti pravi odabir terapije i učiniti da Vaš osmijeh zablista. Svoj besplatan termin možete dogovoriti na 01/5515-300. Imate li za nas pitanje u vezi Invisaligna, slobodno nam pošaljite upit!

Postupak izrade Invisaligna: skeniranje zagriza i izrada udlaga

Nakon odabira tipa Invisalign udlaga slijedi skeniranje zagriza u našoj ordinaciji. Sken čeljusti prikazuje postojeće stanje na temelju kojeg će se načiniti plan liječenja. Ortodontska terapija odredit će broj udlaga a s tim u skladu bit će načinjen i digitalni 3D model koji prikazuje tijek liječenja po fazama.

Skeniranje zagriza za izradu Invisalign udlaga potrebno je načiniti i fotografije lijevog, desnog i prednjeg zagriza, kao i profila i osmijeha. Fotografije će također poslužiti za izradu 3D modela i plana liječenja.

Nakon dovršetka i odobrenja plana terapije slijedi izrada Invisalign udlaga. Cijeli postupak od prvog pregleda, skeniranja zagriza, planiranja terapije, pa sve do dovršetka izrade udlaga traje oko 20 dana. Tijekom tog razdoblja ortodont će precizno podesiti sve stadije Invisalign terapije.

Postupak izrade Invisaligna: postavljanje prve udlage

Nakon izrade Invisalign udlaga vrijeme je za postavljanje prve udlage. Ono se vrši u našoj ordinaciji, dok ostale udlage mijenjate sami. Uobičajeno je da se na zube pri tom postavljaju kompozitni oslonci, tzv. “attachmenti”. Oni su bitni za terapiju. Pomoću njih se na zube vrši potreban pritisak kako bi se pomaknuli u željenom smjeru.

Uz to se mogu vršiti i druge prilagodbe, kao što je tzv. ubrušavanje zubi kako bi se načinilo mjesta za njihov pomak, i slično. Riječ je o nimalo, ili minimalno invazivnim postupcima koji dugoročno ne utječu na zdravlje i izgled zubi.

Zatim ćemo vas uputiti u tijek terapije te koliko će još dolazaka biti potrebno u narednim mjesecima. Primjerice, uobičajeno je da Invisalign Full ortodontska terapija uključuje dolaske svakih 2 mjeseca, ovisno o pojedinostima terapije.

Uz te napomene primit ćete i savjete kako mijenjati udlage i kako ih održavati čistima.

Invisalign prozirni aparatic

Što odabrati: Invisalign ili metalni zubni aparatić?

Za poravnavanje zubi danas se uspješno koriste metalni zubni aparatići i Invisalign udlage. Oba sustava imaju svoje specifičnosti koje se u određenim slučajevima mogu pokazati presudnima za konačan odabir.

Metalni zubni aparatić sastoje se od bravica zalijepljenih na zube te međusobno povezanih žicom i gumicama. Izrađeni su od nehrđajućeg čelika, a mogu se napraviti i u obojenim, estetski ugodnijim varijantama.

U klasične zubne aparatiće ubrajamo i lingvalne aparatiće, koji se postavljaju s unutrašnje strane čeljusti. Oni se također sastoje od metalnih bravica i žičane veze. Premda su manje vidljivi lingvalni aparatići su skuplji i teže se održavaju.

Postoje i klasični zubni aparatići s keramičkim bravicama. Njihova prednost je u tome da bojom bravice više sliče zubima pa je takav aparatić manje upadljiv.

Sve navedene varijante zubnih aparatića dostupne su i u našem dentalnom centru. Ipak, većina naših pacijenata radije se odlučuje za Invisalign. Provjerite usporedbu osnovnih značajki Invisaligna i metalnih zubnih aparatića u donjoj tablici.

Usporedba Invisaligna i metalnih metalnih aparatića

INVISALIGN

Proziran, neuočljiv čak i iz blizine, može se skinuti.


METALNI ZUBNI APARATIĆ

Upadljiv metalan izgled, a manje uočljiva keramička ili obojena varijanta skuplja je. Ne može se skinuti.

Besplatne stručne konzultacije

Nešto Vas muči ili samo želite prikupiti informacije?

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa.
Naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.