Welcome to website

Invisalign | Prozirni aparatić | Videntis Dental centar

Invisalign – prozirni aparatić za zube

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Invisalign – prozirni aparatić za zube

20% POPUSTA - iskoristite priliku i dođite na besplatne konzultacije

Što je Invisalign?

Invisalign je tehnologija prozirnih udlaga koje služe poravnavanju zubi. Ove udlage izrađuju se po narudžbi te se nose preko zuba kako bi se isti pomaknuli u željeni položaj. Za razliku od tradicionalnih aparatića, Invisalign udlage su gotovo nevidljive, što ih čini estetski ugodnijom opcijom i za tinejdžere i za odrasle. Neke od prednosti Invisaligna su i te da se udlage mogu ukloniti, što omogućuje jednostavno održavanje oralne higijene i konzumiranje jela i pića bez ograničenja. Inače, Invisalign nevidljivi aparatić za zube sastoji se od udlaga koje su načinjene od izdržljive i neškodljive prozirne plastike, a tehnologija i sustav Invisaligna razvijeni su 2000-ih u SAD-u gdje ih danas preporučuje 75% ortodonata.

Treba naglasiti da aparatić za zube Invisalign ima istu primjenu kao klasični zubni aparatić načinjen od metalnih bravica i žice, s tim što je aparatić Invisalign praktičniji za sportaše kao i za osobe koje više vole diskreciju i neupadljiv izgled.

Ortodontska terapija za svakog je različita tako da za svakog pacijenta u Dentalnom centru Videntis izrađujemo posebne Invisalign udlage. Nakon pregleda i planiranja ortodontske terapije pacijent prima točno određeni broj Invisalign udlaga. Njih treba mijenjati svakih 15 dana.

Sa svakom novom udlagom zubi se postupno pomiču do iduće pozicije predviđene planom liječenja. Na koncu će svi zubi stići do željenog mjesta a vaš osmijeh će zablistati!

Provjerite naše cijene, a imate li pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit! Nudimo Vam besplatne stručne konzultacije.

Postupak izrade Invisaligna: odabir tipa Invisalign udlaga

U Dentalnom centru Videntis postupak izrade prozirnih udlaga Invisalign počinje pregledom kojim se utvrđuju ortodontske anomalije koje treba liječiti. Ovisno o tome naši stomatolozi preporučit će vam jednu od sljedećih Invisalign terapija.

Vrste terapija Invisalign udlagama

Za odrasle osobe najčešće se koristi ovaj tip prozirnih udlaga. Budući da je Invisalign Comprehensive najfleksibilniji te je opremljen svim značajkama ovog sustava njime smo u stanju riješiti čak i kompleksne ortodontske anomalije klase I, II i III. Broj udlaga za Invisalign Comprehensive nije ograničen a trajanje tretmana ovisi o planu liječenja. Invisalign Comprehensive uvijek obuhvaća obje čeljusti. Čak i u slučaju kada Comprehensive terapijom treba tretirati samo jednu čeljust, pacijent nosi pasivne udlage za drugu.

Za nevidljivi aparatić Invisalign se odlučuje sve veći broj naših pacijenata. Ugodan je za nošenje, a neće ga primjećivati čak ni vaši najbliži. Dođite na besplatne stručne konzultacije za prozirne udlage Invisalign. Zajedno ćemo načiniti pravi odabir terapije i učiniti da Vaš osmijeh zablista. Svoj besplatan termin možete dogovoriti na +385 1 5515 300. Imate li za nas pitanje u vezi Invisaligna, slobodno nam pošaljite upit!
 • Zdravka Marić

  Po meni jedna od najboljih stomatoloških ordinacija u Zagrebu, pa čak i u Hrvatskoj. Imaju jako dobar tim. Sa jedne strane jako profesionalni, a sa druge strane super opušteni, tako da možete sa njima pričati o svim temama. Na taj način se osjećam jako opušteno dok sam kod njih. Sve preporuke za Videntis.

 • Dora Poljak

  Prezadovoljna svim uslugama! Preporučujem svakome da posjeti ako treba prozirne aparatiće za zube! Ja sada znam kome se obratiti za najljepši osmijeh.

 • Jasmina Obad

  Profesionalno, ljubazno osoblje a sto je najbitnije nije skupo, preporucujem svima koji žele invisalign, prozirni aparatić za zube u Zagrebu.

 • Dubravko Debeljak

  Videntis, najbolji ste! Iskrena preporuka svima koji zele prirodno lijep, novi osmijeh s prozirnim aparatićem za zube, necete se pokajati. Veliko hvala za cijeli tim.

 • Krševan Ivanković

  Vrhunska usluga u jako ugodnom ambijentu. Ugradili su mi nevidljivi aparatić za zube i prezadovoljan sam uslugom!!!

 • Jurica Jelić

  Odličan objekt i usluga za 5! Invisalign sam ugradio prije godinu dana i prezadovoljan sam! Aparatić se skoro ni ne vidi!

 • Petar Božić

  Profesionalna usluga sa vrhunskom stomatološkom opremom, inovativnim pristupom pacijentu i rješavanju problema iz domena stomatologije, aparatića za zube i maksilofacijalne kirurgije. Toplo preporučujem iz vlastitog iskustva.

 • Vidoslav Kolar

  Jedan od najboljih stomatologa u Zagrebu. Za svoju djecu smo tražili gdje ugraditi aparatić za zube, a našli smo najbolju moguću uslugu u Videntisu!

 • Rajko Pavičić

  Topla preporuka svima, iz iskustva. Posvećen rad i jako fin pristup pacijentu. Prezadovoljna uslugom za moju kćer pri ugradnji prozirnog aparatića za zube. Vjerujem da će biti i svi ostali koji se odluče za ovu ordinaciju.

 • Olga Jelić

  Vrhunski tim, vrhunske usluge! Sve preporuka! Ne postoji bolji stomatolog za prozirni aparatić za zube!

 • Snješka Topić

  Najbolji u Zagrebu! Doktor Vidović sve pohvale! opusten, jako brz i odlicno radi svoj posao! Prozirni aparatić mi stoji savršeno!

 • Toni Knežević

  Iskreno zadovoljan, jedan popravak i odmah poslije vađenje korijena, bez bola bez mučnine, smiren rad stomatologa, a nakon toga i ugradnja prozirnog aparatića. Dobra komunikativnost i sofisticirana oprema!

 • Sanela Vuković

  Sve pohvale, vrhunski doktor, usluga, točno na vrijeme dolazak na red pacijenta. Sve vrste i preporuka ako vam treba Invisalign, prozirni aparatić za zube.

 • Petar Dujmović

  Kamo sreće da su svi dobri kao doktori u Videntisu! Kod njih sam ugradio Invisalign, prozirni aparatić za zube i to mi je najbolja odluka u životu! Hvala 

 • Đurđica Komen

  Od rutinskih pregleda do kompleksnih zahvata kao prozirni aparatić za zube - uvijek zadovoljna. Uredna ordinacija, osoblje ljubazno.

Postupak izrade Invisaligna: skeniranje zagriza i izrada udlaga

Nakon odabira tipa Invisalign udlaga slijedi skeniranje zagriza u našoj ordinaciji. Sken čeljusti prikazuje postojeće stanje na temelju kojeg će se načiniti plan liječenja. Ortodontska terapija odredit će broj udlaga a s tim u skladu bit će načinjen i digitalni 3D model koji prikazuje tijek liječenja po fazama.

Skeniranje zagriza za izradu Invisalign udlaga potrebno je načiniti i fotografije lijevog, desnog i prednjeg zagriza, kao i profila i osmijeha. Fotografije će također poslužiti za izradu 3D modela i plana liječenja.

Nakon dovršetka i odobrenja plana terapije slijedi izrada Invisalign udlaga. Cijeli postupak od prvog pregleda, skeniranja zagriza, planiranja terapije, pa sve do dovršetka izrade udlaga traje oko 20 dana. Tijekom tog razdoblja ortodont će precizno podesiti sve stadije Invisalign terapije.

Postupak izrade Invisaligna: postavljanje prve udlage

Nakon izrade Invisalign udlaga vrijeme je za postavljanje prve udlage. Ono se vrši u našoj ordinaciji, dok ostale udlage mijenjate sami. Uobičajeno je da se na zube pri tom postavljaju kompozitni oslonci, tzv. “attachmenti”. Oni su bitni za terapiju. Pomoću njih se na zube vrši potreban pritisak kako bi se pomaknuli u željenom smjeru.

Uz to se mogu vršiti i druge prilagodbe, kao što je tzv. ubrušavanje zubi kako bi se načinilo mjesta za njihov pomak, i slično. Riječ je o nimalo, ili minimalno invazivnim postupcima koji dugoročno ne utječu na zdravlje i izgled zubi.

Zatim ćemo vas uputiti u tijek terapije te koliko će još dolazaka biti potrebno u narednim mjesecima. Primjerice, uobičajeno je da Invisalign Comprehensive ortodontska terapija uključuje dolaske svakih 2 mjeseca, ovisno o pojedinostima terapije.

Uz te napomene primit ćete i savjete kako mijenjati udlage i kako ih održavati čistima.

Invisalign-prozirni aparatić

Što odabrati: Invisalign ili metalni zubni aparatić?

Za poravnavanje zubi danas se uspješno koriste metalni zubni aparatići i Invisalign udlage. Oba sustava imaju svoje specifičnosti koje se u određenim slučajevima mogu pokazati presudnima za konačan odabir.

Metalni zubni aparatić sastoje se od bravica zalijepljenih na zube te međusobno povezanih žicom i gumicama. Izrađeni su od nehrđajućeg čelika, a mogu se napraviti i u obojenim, estetski ugodnijim varijantama.

U klasične zubne aparatiće ubrajamo i lingvalne aparatiće, koji se postavljaju s unutrašnje strane čeljusti. Oni se također sastoje od metalnih bravica i žičane veze. Premda su manje vidljivi lingvalni aparatići su skuplji i teže se održavaju.

Postoje i klasični zubni aparatići s keramičkim bravicama. Njihova prednost je u tome da bojom bravice više sliče zubima pa je takav aparatić manje upadljiv.

Sve navedene varijante zubnih aparatića dostupne su i u našem dentalnom centru. Ipak, većina naših pacijenata radije se odlučuje za Invisalign. Provjerite usporedbu osnovnih značajki Invisaligna i metalnih zubnih aparatića u donjoj tablici.

Usporedba Invisaligna i metalnih aparatića

INVISALIGN

Proziran, neuočljiv čak i iz blizine, može se skinuti.


METALNI ZUBNI APARATIĆ

Upadljiv metalan izgled, a manje uočljiva keramička ili obojena varijanta skuplja je. Ne može se skinuti.

Besplatne stručne konzultacije

Nešto Vas muči ili samo želite prikupiti informacije?

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa.
Naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.