Welcome to website

Izbjeljivanje zubi | Cijena | Videntis Dental centar

Izbjeljivanje zubi

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Zubi s godinama postaju tamniji ali osim dobi na to mogu utjecati i brojni drugi faktori. Izbjeljivanjem uklanjamo promjene u nijansi zubi koje nastaju uslijed pušenja, konzumacije obojene hrane i pića, naslaga plaka i kamenca, devitalizacije zubi, lijekova i slično. Izbjeljivanje zubi najbrže je rješenje za bijele zube, a uz pravilnu oralnu higijenu postignuta bjelina može se održati i do 2 godine.

Riječ je o potpuno neinvazivnoj, sigurnoj i bezbolnoj metodi korigiranja boje zubi pomoću testiranih profesionalnih preparata. Oni ne oštećuju zubnu caklinu, a nakon tretmana prirodna boja i sjaj zuba dolaze do punog izražaja. Obično izbjeljujemo frontalnu regiju, tj. vidljivi dio osmijeha.

Izbjeljivanjem obično uklanjamo sljedeća obojenja zubi:

  • Mrlje i promjenu boje nastale pušenjem
  • Obojenost koju izazivaju određeni lijekovi
  • Tamne nijanse od obojene hrane i pića
  • Žutilo zubi nastalo naslagama plaka i kamenca
  • Sivkastu nijansu uzrokovanu devitalizacijom zubi i slično.
Izbjeljivanje zubi-Videntis

Saznajte cijenu usluge izbjeljivanje zubi

Zanima li vas cijena izbjeljivanja zubi i opcije plaćanja koje su vam dostupne? 

Postupak izbjeljivanja zubi

Prije svega treba napomenuti da postoji profesionalno izbjeljivanje zubi koje se vrši u stomatološkoj ordinaciji, te izbjeljivanje kod kuće, koje prema uputama stomatologa vrši sam pacijent. U oba postupka izbjeljivanje se vrši pomoću gela koji se nanosi na površinu zubi.

Gel za izbjeljivanje zubi sadržava visoku koncentraciju vodikovog peroksida, ali ona je veća u gelu za profesionalno izbjeljivanje.

Važno je znati da se zubni ispuni, keramičke ljuskice i zubne krunice ne mogu izbijeliti, međutim prirodni zubi mogu postati i do 8 nijansi bjelji. Isto tako treba imati na umu da se zubi zahvaćeni karijesom ne smiju izbjeljivati. Prije izbjeljivanja zubi se moraju popraviti.

Izbjeljivanje zubi nije struganje cakline

Jeste li znali da mješavina sode bikarbone i octa ili limunovog soka, pripravak koji mnogi koriste za izbjeljivanje zubi kod kuće, zapravo oštećuje caklinu? Preporučuje se da ovakve metode za postizanje bjeline zubi ne koristite često.

Zubne paste s funkcijom izbjeljivanja također ne treba koristiti često. Na sreću, proizvođači na to upozoravaju na ambalaži proizvoda: ako ne biste oštetili caklinu dovoljno je pridržavati se uputa za uporabu.

Razlika između tih metoda i izbjeljivanja zubi gelom za izbjeljivanje jest u principu njihova djelovanja. Spomenute metode uklanjaju vanjski fizički sloj sa zuba koji je prljav, pa i dio cakline. S druge strane, gel za izbjeljivanje potiče bjelinu zuba iznutra: potaknut kemijskim procesom zub stvara dodatni bijeli pigment i postaje bjelji.

Izbijelite zube do 8 nijansi.
Vaši zubi ne moraju biti žuti i potamnjeli.

Dođite na besplatne stručne konzultacije i dat ćemo Vam savjet kako osmijeh ponovno učiniti blistavim. Imate li pitanja nazovite nas – +385 1 5515 300 – ili nam pošaljite upit.

Profesionalno izbjeljivanje zubi

Prije nanošenja gela potrebno je sa zubi očistiti tvrde i meke naslage, poglavito plak i kamenac. Zatim je zube potrebno dobro ispolirati. Nakon toga stomatolog će zaštititi zubno meso kako gel za izbjeljivanje zubi ne bi dospio na njega. Slijedi nanošenje gela.

Gel se primjenjuje dva puta po 20 minuta, a cijeli postupak s pripremom i poliranjem zubi traje oko sat vremena.

Izbjeljivanje zubi kod kuće

U Dentalnom centru Videntis nudimo i gel za izbjeljivanje zubi kod kuće. Budući da pacijent mora sam nanijeti gel na zube načinit ćemo za njega personaliziranu zubnu udlagu u koju će aplicirati gel.

Prvi korak ovog postupka stoga je dolazak pacijenta u ordinaciju radi uzimanja otiska za udlagu. Nakon što je zubna udlaga dovršena, pacijent na nju nanosi gel te udlagu nosi za vrijeme noćnog sna.

Budući da je gel za izbjeljivanje zubi kod kuće slabije koncentracije od onog za profesionalno izbjeljivanje tretman traje duže: pacijent treba nositi udlagu svake noći kroz 1-3 tjedna.

Izbjeljivanje zubi cijena-Videntis

Prolazne nuspojave izbjeljivanja zubi

Nakon izbjeljivanja zubi može se javiti privremena preosjetljivost na toplo ili hladno, iritacija gingive i mekih tkiva. Međutim, korištenjem novih tehnika i materijala takve nuspojave svedene su na minimum i nestaju nakon nekoliko dana.

Razlozi za izbjeljivanje zubi:

  • Ljepši osmijeh već nakon 1 posjeta stomatologu
  • Osmijeh bjelji do 8 nijansi
  • Efekt bjeline traje do 2 godine
  • Ne oštećuje caklinu
Besplatne stručne konzultacije

Prikupite sve željene informacije uz neobvezujuću ponudu naših stomatologa.

Iskoristite mogućnost obročnog plaćanja i riješite nedostatak zubi trajno.
Za sva pitanja ili dogovor besplatnog termina nazovite 01/5515-300.