Welcome to website

Zubne krunice | Navlake za zube | Videntis Dental centar

Zubne krunice – Navlake za zube

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Zubne krunice – Navlake za zube

Zubna protetika pouzdano je rješenje.

Vrijeme je da se opet nesmetano smijete i uživate u hrani!

U svojoj ponudi imamo bezmetalne, titankeramičke i metalkeramičke zubne krunice i mostove. Za estetske korekcije nudimo keramičke ili kompozitne ljuskice. Dođite na besplatne stručne konzultacije i zajedno ćemo riješiti Vaš problem nedostatka zubi. Svoj besplatan termin možete dogovoriti na +385 1 5515 300. Imate li za nas pitanje, slobodno nam pošaljite upit!

Svaki naš prirodni zub sastoji se od korijena, dijela koji ne vidimo, i krune, bijelog dijela koji vidimo i po kojem prepoznajemo ljepotu zuba. Nažalost, korijen i kruna zuba mogu oboljeti, oštetiti se, a mogu posjedovati i prirodne nedostatke koje treba ukloniti. U procesu liječenja takvih zubi može doći do raznih promjena u boji ili obliku zuba, a ponekad će to značiti da cijeli zub ili barem krunu zuba moramo zamijeniti umjetnim nadomjestkom. Za nadomještanje korijena koristimo implantate, a za nadomještanje krune zuba koristimo krunice za zube, popularno zvane i ‘navlake za zube’.

Krunice za zube danas uspješno rješavaju problem estetskih ili funkcionalnih nedostataka zuba. Ubrajamo ih u fiksne protetske radove, budući da ih pacijent ne može sam skinuti i vratiti na mjesto. Njima ćemo uspješno riješiti problem krune zuba uništene karijesom, polomljene ili potamnjele zubne krune, ali i zubne krune koja ima prirodne estetske i funkcionalne nedostatke.

Krunice za zube stavljaju se na pojedinačne zube, a kada ih povežemo u niz tada zajedno tvore fiksni protetski nadomjestak koji zovemo zubni most. U Dentalnom centru Videntis nudimo dokazana i suvremena zubna protetska rješenja a pacijente koji trebaju zubnu protetiku te ih stručno vodimo zahvaljujući velikom iskustvu rada sa zubnim nadomjescima.

Zubne krunice-navlake za zube-2-Videntis

Kad je potrebno ugraditi zubnu krunicu?

Prirodnu krunu zuba preporučujemo nadomjestiti umjetnom ukoliko je prirodna kruna izgubila veći dio svog oblika te je zub izgubio svoju čvrstinu i funkciju. Takav zub u opasnosti je od daljnjeg oštećivanja pa i trajnog gubitka. Ukoliko zub ima samo manje estetske nedostatke oblika i boje njih je preporučljivo otkloniti ljuskicama za zube.

Ugradnju umjetne zubne krunice preporučujemo:

 • Ako je prirodna kruna zuba dijelom ili potpuno uništena karijesom: u tom slučaju možemo ugraditi djelomičnu ili potpunu zubnu krunicu.
 • Ako je došlo do fizičkog loma zuba: česta pojava na prednjim zubima uslijed npr. udarca, ali kruna stražnjih također se zna odlomiti kod zagriza nečeg tvrdog.
 • Uslijed bilo kakvog drugog oštećenja krune zuba koje se ne može sanirati ispunom: materijal i primjena ispuna ograničeni su, pa je umjetna zubna krunica ponekad jedino rješenje.
 • Ako je zub prošao kroz opsežno endodontsko liječenje koje je za posljedicu imalo uklanjanje ili funkcionalno oštećenje većeg dijela krune zuba.

Postupak ugradnje krunice za zube

Premda prirodna kruna zuba može biti uništena, na zubu je ostalo još dovoljno materijala koji će poslužiti kao temelj protetske zubne krunice. Stoga je prvi korak kod ugradnje krunice brušenje prirodnog zuba i oblikovanje baze za prihvat krunice. U Dentalnom centru Videntis prije brušenja uzimamo otisak postojećeg zuba kako bismo pacijentu mogli izraditi privremenu, akrilatnu krunicu. Ona se lagano cementira na brušenu bazu i lako ju je ukloniti.

 • Iva Stanić

  Topla preporuka za ovaj predivni tim ljudi. Ljubaznost i profesionalnost koja se rijetko srece ????????????

 • Srebrenka Lučić

  Profesionalan i kompetentan tim. Sve pohvale. Veliki i prilocno zahtjevan posao ugradnje zubnih krunica odradjen u vrlo kratkom roku. Materijal i ordinacija - prva klasa. Mogu samo dalje preporuciti.

 • Gabrijela Pavlović

  Divno iskustvo,prezadovoljna zubnim krunicama i doktorima, sve tople preporuke... odlicni

 • Duje Kuprešak

  Moje iskustvo je zaista pozitivno. Iskrene preporuke za vrhunsku uslugu i ljubazno osoblje! Ugradio sam zubne krunice i mogu reći da sam prezadovoljan!

 • Slađana Šarić

  Mislim da ne postoje bolji doktori niti bolje med. sestre nego u ordinaciji Videntis. Toliko paznje, ljubavi, samosvjesnosti te odlicnih rezultata koji prevazilaze Vasa ocekivanja tesko cete naci igdje drugdje. Ukoliko zelite rezultat bez bola, Videntis i dr. Vidović neka budu Vas izbor! Preporucujem, preporucujem i opet preporucujem!!!

 • Antonela Šimić

  Odlična usluga, ljubazno osoblje, divni doktori. Topla preporuka za sve koji žele kvalitetne zubne krunice.

 • Josip Jozić

  Visoko profesionalna usluga! Vrlo pošteni! Sve savršeno čisto i uredno! Hvala Videntis

 • Franka Jelić

  Nas jezik je veoma bogat. Medjutim, u cijelom vrtu, ne mogu pronaci rijeci kojima bih adekvatno opisala doktore i sestre iz Videntisa. Nisam veliki simpatizer stomatologa, nisam ni poslije usluga u Videntisu. Ali, njima, u ordinaciju, idem bitno rasterecena. Od mojih zuba su ucinile cudo, ono sto su dva privatna stomatologa otpisala. Nisam sigurna jesu li vise ljudine ili profesionalcine, ali nadam se da ce Videntis tim raditi i zivjeti duze od mene, jer ja drugom stomatologu, za svog zivota, ne sjedam na stolicu.

 • Suzana Hrvatin

  Generalno skeptičan s obzirom da godinama nisam mogao naći stomatologe od povjerenja, na savjet prijatelja posjetih ovu divnu ordinaciju koja je moj izbor stomatologa zapečatila do kraja života. 10/10

 • Brajko Poljak

  Sve pohvale i preporuke za krunice za zube u Zagrebu! Hvala Videntis!

 • Franko Obad

  Ljubazno osoblje, Profesionalan rad, obezbjedjenj svi uvjeti za ugodno lijecenje. Osobe koje imaju strah od zubara, ovde ce izgubiti taj strah. Sve najbolje preporuke za zubne krunice u Zagrebu.

 • Zlatica Klarić

  Broj 1 u gradu za zubne krunice. Svaka cast i hvala puno Videntis.

 • Vanja Petković

  Odgovorne, profesionalne, stručne, ljubazne i tople osobe. Iskrena preporuka i zahvalnost za svaku ucinjenu uslugu pri ugradnji zubnih krunica.

 • Blago Radić

  Vrhunska ordinacija sa fantastičnim iskustvom. Misljenja sam da je jedna od boljih i opremljenih ordinacija u Zagrebu!

 • Dubravka Lukić

  Jako profesionalan, stručan i ljubazan tim sa vrhunskom opremom i prihvatljivim cijenama. Topla preporuka za krunice za zube u Zagrebu!

 • Vjeran Matković

  Sve pohvale za ordinaciju. Vrlo profesionalno osoblje, posebno dr. Vidović koji je riješio moj dugogodišnji strah od stomatologa i postavio fantasticne zubne krunice.

Zubna krunica na implantatu

 

U slučaju potpunog nedostatka ili gubitka zuba, zubnu krunicu potrebno je ugraditi na zubni implantat. Pojam “zubni implantat” označava umjetni zubni korijen načinjen od titana ili od keramike. Kako bismo pacijentu vratili izgubljeni zub potrebno je na zubni implantat ugraditi zubnu krunicu.

Zubne krunice za implantate izrađene su od materijala koji posjeduju svojstva potrebna za funkcionalno i estetsko nadomještanje izgubljenog zuba. U Dentalnom centru Videntis nudimo kvalitetna, isprobana rješenja za zubne krunice.

Postoje dva načina kako možemo zubnu krunicu pričvrstiti na zubni implantat. Oni utječu kako na estetiku, tako i na cijenu finalnog rješenja.

 

 • Zubna krunica može ići na vijak i direktno se postaviti na implantat. Premda povoljnija, krunica na vijak nije uvijek izvediva. To ovisi o dostupnom prostoru među zubima i ostalim značajkama čeljusti pojedinog pacijenta.
 • Na implantat postavljamo dodatni dio, tzv. nadogradnju ili abutment, kojim se krunica i implantat povezuju u cjelinu. Nadogradnje mogu biti od titana ili od cirkona. Ove zadnje, u kombinaciji s cirkonkeramičkim krunicama, daju osobit estetski dojam.

 

Odabir načina pričvršćivanja krunice na implantat ovisi o osobinama zubnog niza pojedinog pacijenta. Prepoznat ćemo što najbolje odgovara vašim potrebama te jamčiti trajnost i estetiku rješenja.

Zubni most-implantati-Videntis
zubne-krunice-navlake-za-zube-Videntis

Materijali za izradu zubnih krunica

U suvremenoj zubnoj protetici koristimo isprobane i dokazane materijale. Oni estetski te fizičko-mehaničkim svojstvima trebaju zamijeniti krunu zuba pa su to ujedno najljepši i najizdržljiviji materijali u protetici: staklokeramika, cirkonijeva keramika (kolokvijalno “cirkon”), PEEK (poli-eter-eter-keton) i zubna keramika.

Prema materijalu izrade krunice dijelimo na potpuno keramičke ili bezmetalne krunice te na metal-keramičke krunice, gdje kombiniramo keramiku i metal.

Bezmetalne krunice za zube

Staklokeramičke zubne krunice izrađuju se od 70-ih godina prošlog stoljeća. Posjeduje visoku mehaničku čvrstoću i iznimna estetska svojstva. Od staklokeramike izrađujemo Emax i Empress bezmetalne zubne krunice koje po načinu kako reflektiraju i ujedno propuštaju svjetlost vrlo vjerno imitiraju prirodan zub.

Osobito su cijenjene za izradu frontalne regije, regije osmijeha, međutim zbog iznimne tvrdoće često ih koristimo i u stražnjoj regiji, primjerice na pretkutnjacima.

Metalkeramičke i titankeramičke zubne krunice

Jedan od najraširenijih protetskih materijala, zubna keramika, razvijena je iz porculana te po sastavu i svojstvima nalikuje porculanu i staklu. Međutim, za razliku od bezmetalnih zubnih krunica, zubne krunica načinjene od zubne keramike nemaju odličnu provodljivost svjetla. To je stoga što im kao potpora treba metalna baza.
Metale koje pri tom koristimo razlikujemo po biokompatibilnosti, otpornosti na koroziju i dugotrajnosti. U metalkeramičkim krunicama koristi se legura kobalta s kromom, kao povoljnija varijanta, dok se u titankeramičkim krunicama koriste razne titanove legure, kao skuplja inačica.

Osnovna razlika između legura kobalta i titana je u tome što titan ima veću biokompatibilnost te se zbog toga i drugih svojstava, kao što je niska specifična težina, sve više dokazuje kao idealno rješenje. Metalkeramičke i titankeramičke zubne krunice odlikuje odličan omjer cijene i kvalitete.

Cijene i trajnost krunica za zube

Kada govorimo o cijenama, najpovoljnije su metalkeramičke zubne krunice. Nakon njih slijede titankeramičke krunice, a najvišu cijenu imaju estetski najkvalitetnija rješenja, Emax i Empress te cirkonkeramičke krunice. Bezmetalne krunice za zube svoju visoku cijenu duguju i složenijem postupku izrade i skupljem materijalu.

U Dentalnom centru Videntis dajemo 7 godina garancije na sve protetske ratove, pa tako i na krunice za zube. Uz pravilnu zubnu higijenu, međutim, sasvim je uobičajeno da protetski radovi traju 15 godina, pa i duže.

Zubne krunice – cijena

Zanima li vas cijena zubne krunice i opcije plaćanja koje su vam dostupne? 

Besplatne stručne konzultacije

Nešto Vas muči ili samo želite prikupiti informacije?

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa.
Naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.