Welcome to website

Ljuskice za zube | Cijena i ugradnja | Videntis Dental centar

Ljuskice za zube – Veneers

                                                                                                                                              Willkommen im Videntis Dental Center, wo Ihr Lächeln unser Anliegen ist!

Ljuskice za zube – Veneers

Što su ljuskice za zube?

Zubne ljuskice, popularno zvane i ‘fasete‘, ‘veneers‘ ili ‘veniri‘ su tanki sloj materijala kojim prikrivamo manje nesavršenosti prednjih zuba, odnosno onih zuba koji se najviše ističu prilikom smijanja ili razgovora. Te nesavršenosti mogu se odnositi na oštećenja zuba, nepravilan položaj zuba, razmak između zuba ili promjenu boje zuba.

Ljuskice za zube često su sredstvo uljepšavanja osmijeha unutar područja stomatologije zvanog estetska stomatologija. Stoga ih često asociramo s pojmom savršenog, holivudskog osmijeha. Ako i vi želite takav lijep osmijeh te prirodan i zdrav izgled zuba, idealan ste kandidat za ljuskice za zube.

ljuskice za zube

Prednosti keramičkih ljuskica u odnosu na kompozitne

Keramičke ljuskice za zube rade se od izdržljivih keramičkih materijala vrlo sličnima građi zubne cakline. U Videntisu dajemo 7 godina garancije na sve protetske radove, pa tako i na keramičke ljuskice. Uz redovitu zubnu higijenu i stomatološke preglede, keramička ljuskica za zube traje i do 15 godina.

Kompozitne ljuskice za zube imaju nešto kraći vijek trajanja  3 do 5 godina ako se održava kvalitetna oralna higijena.

Razlog zašto se uz ljuskice od keramike koriste i kompozitne ljuskice jest u velikoj razlici u cijeni. Kompozitna ljuskica daleko je povoljnija te obično stoji jednako koliko biste izdvojili i za velike ispune.

Ljuskice za zube – cijena

Zanima li vas cijena zubne ljuskice i opcije plaćanja koje su vam dostupne? Kontaktirajte nas putem kontakt obrasca!

Materijal izrade keramičkih ljuskica

Keramičke ili porculanske ljuskice za zube precizan su i visokokvalitetan zubotehnički rad koji vam daje lijep i prirodan osmijeh. Izrađene složenim postupcima i od vrijednog materijala koji je vrlo sličan strukturi zuba, predviđene su da traju i uvijek izgledaju savršeno, stoga su opravdano skuplje.

U Dentalnom centru Videntis ugrađujemo isključivo ljuskice od vrhunske zubne bezmetalne keramike.

Vrste ljuskica za zube

Postoje keramičke (porculanske) i kompozitne ljuskice za zube. Osim po materijalu izrade i estetici, razlikuju se po načinu postavljanja i trajnosti. U Videntisu ugrađujemo isključivo porculanske ljuskice za zube budući da su dugoročno kvalitetnije i imaju razne prednosti u odnosu na kompozitne.

ljuskice za zube cijena

Zubne ljuskice mogu biti idealno rješenje:

 • Za razmak između zuba, odnosno zatvaranje razmaka između prednjih zuba u usnoj šupljini.
 • Ako dođe do otkrhnuća na prednjim zubima.
 • Ako je istrošen prednji dio zuba (caklina).
 • Ako su prednji zubi izjedeni karijesom.
 • U slučaju pigmentacije koju ne možemo ukloniti izbjeljivanjem.
 • Kod manjih ortodontskih nedostataka, npr. zarotirani ili zubi izrasli koso, i slično.
 • Želimo li npr. produžiti zube ili im dati veći volumen.
 • Mislav Kuprešak

  Savršena usluga, ljubazan i profesionalan tim ljudi kojima se može vjerovati. Posjeta Videntis-u je užitak 😉 Moja preporuka svima u Zagrebu

 • Želimir Ilić

  Visok nivo profesionalizma, pacijent na prvom mjestu, pozitivna atmosfera. Sve pohvale i tople preporuke ako vam trebaju ljuskice za zube u Zagrebu.

 • Sofija Đurić

  Odlična usluga i holivudski osmjeh sa novim ljuskicama za zube koji ostavlja bez daha, sve pohvale za Videntis

 • Tea Mađar

  Stručno i ljubazno osoblje, za pohvalu. Ugradila sam 4 zubne ljuskice i napokon imam pravi osmijeh! Hvala Videntis!

 • Jasmin Pavlović

  Kvalitetna i profesionalna usluga ljuskica za zube. Prilagođena vašim potrebama i po pristupačnim cijenama. Toplo preporučujem ordinaciju Videntis, u kojoj mi je pružena najbolja usluga do sada i u kojoj je stručno i srdačno osoblje, te vrhunski doktori. Sve pohvale dr. Vidoviću!

 • Boris Blažević

  Najbolji izbor za najljepši osmjeh su vaše zubne ljuskice! Prezadovoljan uslugom stručnog tima ordinacije Videntis!

 • Mario Jurić

  Mogu samo reci "PERFETTI" Complimeti cijelom timu "Videntis"! Ljuskice za zube su savrsene!

 • Živka Ilić

  Zahvaljujuci strucnosti, posvecenosti i nesebicnom zalaganju dr Vidovica , imam lijep i zdrav osmijeh sa 4 nove ljuskice za zube, na cemu sam neizmjerno zahvalna, kako samom doktoru Vidovicu , tako i ostalom osoblju ove ordinacije koji zasluzuju svaku pohvalu i sve preporuke. S postovanjem, zahvalna pacijentkinja

 • Časlav Varga

  Nakon toliko godina odlaska kod drugih stomatologa, ja sam presretan da sam pronašao Videntis na internetu i otišao kod doktora Vidovića. Odusevljen sam nivoom posvecenosti i strucnosti prije svega. Ljubaznost i odnos ka pacijentu na vrhunskom nivou. Ja sam pronasao svog stomatologa za cijeli zivot. Hvala vam!

 • Mislav Knežević

  Najbolja usluga, ugodan ambijent, europskakvaliteta materijala zubnih ljuskica i najvažnije sjajne cijene.. 🙂

 • Bojan Bašić

  Godinama sam imao veliki strah od zubara. Iako sam želio da sredim zube nikako nisam mogao da se natjeram da napravim prvi korak. Igrom slučaja pronašao sam sam Videntis na internetu, koji su moj problem sa strahom riješili razgovorom i evo me sada - sretan u zubarskoj stolici na svega par koraka od holivudskog osmijeha. Jedva čekam da sa vama podijelim rezultate rada kada sve bude gotovo.

 • Blaga Čerkez

  Sve pet. Ljubazni, uslužni, lokacija savršena!

 • Leona Marijanović

  Brza, kvalitetna i profesionalna usluga. Ugradila sam 6 ljuskica za zube i to mi je jedna od boljih odluka u životu! Hvala dr. Vodoviću i ljubaznom osoblju Videntisa! 🙂

 • Zrinka Kralj

  Dočekaju te sa osmijehom na vratima, a to pacijentu puno znaci.. Sve preporuke, kad sam izašla od njih bila sam prezadovoljna sa njihovim radom, tim je savršen! Sve pohvale Videntisu!

 • Sofija Petrović

  Izuzetno ljubazni, korektni i profesionalni.. Posebno bi izdvojila dr Vidovića kao divnu osobu i stručnog, posvećenog stomatologa. Hvala na ljuskicama za zube, fantastične su!!!

 • Gordan Pranjić

  Sve pohvale za osoblje! Samo tako nastavite. Svaka cast Videntis!

zubne ljuskice

Proces ugradnje ljuskica za zube

Proces ugradnje ljuskica za zube, odnosno postavljanje keramičkih zubnih ljuskica na površinu zuba, na prvom mjestu zahtijeva pripremu podloge. Između ostalog, to podrazumijeva i uklanjanje dijela površine svakog zuba koji prekrivamo ljuskicom.

Riječ je o invazivnom postupku. Međutim, on je u daleko manjoj mjeri invazivan od brušenja baze za zubne krunice, što je često alternativa zubnim ljuskicama. Zbog toga je važno da postupak izrade bude kvalitetno izveden i usuglašen s pacijentom glede željenog rezultata. Time će se zajamčiti trajnost zubnih ljuskica i dugoročno zadovoljstvo pacijenta.

1. Dogovor i priprema za ljuskice za zube

Prvo što ćemo učiniti kada dođete jest saslušati kakav finalni rezultat želite te pregledati stanje zuba. Ako su ljuskice adekvatno rješenje za ono što želite postići, dogovorit ćemo željenu nijansu i oblik osmijeha koji priželjkujete te krenuti u pripremu.

Ako postojeće stanje to dozvoljava, u prvom dolasku obavljamo minimalno brušenje zuba. Brusi se od 0,3 do 0,7 mm cakline sa zuba na koje ćemo postaviti ljuskice. Uz lokalnu anestezijubrušenje zuba je bezbolan postupak.

Nakon brušenja zuba slijedi uzimanje otiska po kojem će zubarski tehničar načiniti ljuskice. Za izradu ljuskica bit će potrebno oko tjedan dana. U međuvremenu moramo zaštititi obrušene zube. Stoga ćemo na njih staviti privremene ljuskice s kojima možete jesti, ali samo meku i tekuću hranu. Privremene ljuskice tako će vas i pripremiti za trajne ljuskice za zube – veneers.

kompozitne ljuskice veneers

Posebne pripreme za keramičke ljuskice

 • Zdravlje zuba i zubnog mesa
  Ovisno o tome u kakvom je stanju zubno meso, kakvo je zdravlje zuba i kakva su vaša očekivanja, priprema može uključivati saniranje upala, popravak karijesa, te izbjeljivanje okolnih zuba. Treba napomenuti da se porculanske ljuskice ne mogu postavljati preko ispuna. Popravak zuba mora biti izveden tako da ne priječi postavljanje ljuskice.
 • Bruksizam
  Ako patite od bruksizma, tj. stiskanja i škripanja zubima koje se uglavnom događa tijekom sna, obavezno ćete uz ljuskice morati nositi noćnu udlagu za zube. Udlaga će spriječiti da ljuskice polomite ili da se otkinu sa zuba.
 • Kirurška korekcija gingive
  Ponekad će za željeni rezultat biti potrebno izvršiti korekciju zubnog mesa, gingivektomiju. Primjerice, zubno meso može prekrivati dio zuba koji želimo estetski oblikovati ljuskicom. U takvom ili sličnom slučaju, odstranit ćemo dio gingive. Riječ je o uobičajenim postupcima u estetskoj stomatologiji, a provode se isključivo uz dogovor s pacijentom te vezano uz njegova očekivanja.

 

Nazovite nas i dogovorite svoj prvi pregled u Videntis Dental centru! Naš tim s mnogo godina iskustva pregledat će vaše zube, procijeniti jeste li kandidat za ljuskice već na prvom pregledu i podariti vam novi osmijeh o kakvom ste sanjali.

2. Trajno cementiranje ljuskica

Nakon što su ljuskice dovršene, vrijeme je za vaš drugi posjet i trajno cementiranje ljuskica. Za to koristimo poseban vezivni materijal koji će zajamčiti da ljuskice budu postojane. Prije cementiranja napravit ćemo probu s gotovim ljuskicama te potvrditi odgovaraju li željenom finalnom rezultatu.

Nakon postavljanja ljuskica za zube, preostaje vam samo pokazati svima svoj novi osmijeh!

Održavanje keramičkih ljuskica

prvih nekoliko dana nakon trajnog postavljanja ljuskica za zube potrebno je pažljivije žvakati. Izbjegavajte žilavu i tvrdu hranu. Moguća je i kratkotrajna blaga osjetljivost na toplo ili hladno s obzirom na to da su zubi prošli mnogo brušenja. Povedite računa o redovitoj zubnoj higijeni: prvih nekoliko dana četkanje zubi treba se obavljati isključivo mekom četkicom te zubnim koncem.

Dugoročno, vaše ljuskice od keramike zahtijevaju kvalitetno i redovito obavljanje oralne higijene. Uz to traže pažljivije i promišljeno žvakanje. Kao mjeru opreza, povedite računa da ne grizete tvrde namirnice (npr. led), nokte, predmete (npr. olovke), te da komade tvrde i žilave hrane ne otkidate zubima, već da ih prvo narežete nožem, i slično.

Neophodno je i obavljati redovite stomatološke preglede kako bi se održalo zdravlje cjelokupne usne šupljine te spriječio razvoj bolesti.

zubne ljuskice cijena

Besplatne stručne konzultacije

Ako Vas zanimaju zubne ljuskice i želite ljepši osmijeh uz bolju boju zubi ili samo želite prikupiti informacije, rado ćemo Vam pomoći.
Kontaktirajte naš tim ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa. Naše ljubazno osoblje pregledat će vaše zube i odgovoriti na sva vaša pitanja.

Saznajte cijenu usluge zubni implantat

Zanima li vas cijena zubnih implantata i opcije plaćanja koje su vam dostupne? 

Saznajte cijenu

Tu smo da pomognemo!

Kako biste saznali cijenu zubnih ljuskica, molimo Vas ostavite svoje kontakt podatke.