Ljuskice za zube

Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Ljuskice za zube, popularno zvane i ‘fasete‘, ‘veneers‘ ili ‘veniri‘, jesu tanke pločice kojima prikrivamo manje nesavršenosti prednjih zubi, onih koji se najviše vide prilikom osmijeha. Ljuskice za zube često su sredstvo uljepšavanja osmijeha unutar područja estetske stomatologije. Stoga ih često asociramo s pojmom savršenog, “hollywoodskog osmijeha”.

ljuskice za zube

Prednosti keramičkih ljuskica u odnosu na kompozitne

Keramičke ljuskice za zube rade se od izdržljivih keramičkih materijala. U Videntisu dajemo 7 godina garancije na sve protetske radove, pa tako i na keramičke ljuskice. Uz redovitu zubnu higijenu keramičke ljuskice mogu trajati i 15 godina.

Kompozitne ljuskice za zube traju 3 do 5 godina.

Razlog zašto se uz keramičke ljuskice za zube koriste i kompozitne jest u velikoj razlici u cijeni. Kompozitna ljuskica daleko je povoljnija te obično stoje koliko i estetski ispun.

Materijal izrade keramičkih ljuskica

Keramičke ljuskice za zube precizan su i visokokvalitetan zubotehnički rad. Izrađene složenim postupcima i od vrijednog materijala predviđene su da traju i uvijek izgledaju savršeno. Stoga su opravdano skuplje.

U Dentalnom centru Videntis ugrađujemo isključivo ljuskice od vrhunske zubne keramike.

Vrste ljuskica za zube

Postoje keramičke i kompozitne ljuskice za zube. Osim po materijalu izrade i estetici, razlikuju se po načinu postavljanja i trajnosti. U Videntisu ugrađujemo isključivo keramičke ljuskice za zube budući da su dugoročno kvalitetnije i imaju razne prednosti u odnosu na kompozitne.

ljuskice za zube cijena

Ljuskice za zube mogu biti idealno rješenje:

 • Za zatvaranje razmaka između prednjih zubi.
 • Ako dođe do okrhnuća prednjih zubi.
 • Ako je caklina prednjih zubi istrošena.
 • Ako su prednji zubi izjedeni karijesom.
 • U slučaju pigmentacije koju ne možemo ukloniti izbjeljivanjem.
 • Kod manjih ortodontskih nedostataka, npr. zarotirani ili zubi izrasli koso, i slično.
 • Želimo li npr. produžiti zube ili im dati veći volumen.
 • Mislav Knežević

  Najbolja usluga, ugodan ambijent, europskakvaliteta materijala zubnih ljuskica i najvažnije sjajne cijene.. 🙂

 • Mario Jurić

  Mogu samo reci "PERFETTI" Complimeti cijelom timu "Videntis"! Ljuskice za zube su savrsene!

 • Sofija Đurić

  Odlična usluga i holivudski osmjeh sa novim ljuskicama za zube koji ostavlja bez daha, sve pohvale za Videntis

 • Bojan Bašić

  Godinama sam imao veliki strah od zubara. Iako sam želio da sredim zube nikako nisam mogao da se natjeram da napravim prvi korak. Igrom slučaja pronašao sam sam Videntis na internetu, koji su moj problem sa strahom riješili razgovorom i evo me sada - sretan u zubarskoj stolici na svega par koraka od holivudskog osmijeha. Jedva čekam da sa vama podijelim rezultate rada kada sve bude gotovo.

 • Živka Ilić

  Zahvaljujuci strucnosti, posvecenosti i nesebicnom zalaganju dr Vidovica , imam lijep i zdrav osmijeh sa 4 nove ljuskice za zube, na cemu sam neizmjerno zahvalna, kako samom doktoru Vidovicu , tako i ostalom osoblju ove ordinacije koji zasluzuju svaku pohvalu i sve preporuke. S postovanjem, zahvalna pacijentkinja

 • Mislav Kuprešak

  Savršena usluga, ljubazan i profesionalan tim ljudi kojima se može vjerovati. Posjeta Videntis-u je užitak 😉 Moja preporuka svima u Zagrebu

 • Časlav Varga

  Nakon toliko godina odlaska kod drugih stomatologa, ja sam presretan da sam pronašao Videntis na internetu i otišao kod doktora Vidovića. Odusevljen sam nivoom posvecenosti i strucnosti prije svega. Ljubaznost i odnos ka pacijentu na vrhunskom nivou. Ja sam pronasao svog stomatologa za cijeli zivot. Hvala vam!

 • Sofija Petrović

  Izuzetno ljubazni, korektni i profesionalni.. Posebno bi izdvojila dr Vidovića kao divnu osobu i stručnog, posvećenog stomatologa. Hvala na ljuskicama za zube, fantastične su!!!

 • Jasmin Pavlović

  Kvalitetna i profesionalna usluga ljuskica za zube. Prilagođena vašim potrebama i po pristupačnim cijenama. Toplo preporučujem ordinaciju Videntis, u kojoj mi je pružena najbolja usluga do sada i u kojoj je stručno i srdačno osoblje, te vrhunski doktori. Sve pohvale dr. Vidoviću!

 • Leona Marijanović

  Brza, kvalitetna i profesionalna usluga. Ugradila sam 6 ljuskica za zube i to mi je jedna od boljih odluka u životu! Hvala dr. Vodoviću i ljubaznom osoblju Videntisa! 🙂

 • Zrinka Kralj

  Dočekaju te sa osmijehom na vratima, a to pacijentu puno znaci.. Sve preporuke, kad sam izašla od njih bila sam prezadovoljna sa njihovim radom, tim je savršen! Sve pohvale Videntisu!

 • Boris Blažević

  Najbolji izbor za najljepši osmjeh su vaše zubne ljuskice! Prezadovoljan uslugom stručnog tima ordinacije Videntis!

 • Tea Mađar

  Stručno i ljubazno osoblje, za pohvalu. Ugradila sam 4 zubne ljuskice i napokon imam pravi osmijeh! Hvala Videntis!

 • Blaga Čerkez

  Sve pet. Ljubazni, uslužni, lokacija savršena!

 • Želimir Ilić

  Visok nivo profesionalizma, pacijent na prvom mjestu, pozitivna atmosfera. Sve pohvale i tople preporuke ako vam trebaju ljuskice za zube u Zagrebu.

 • Gordan Pranjić

  Sve pohvale za osoblje! Samo tako nastavite. Svaka cast Videntis!

zubne ljuskice

Kako se postavljaju keramičke ljuskice za zube?

Postavljanje keramičkih zubnih ljuskica zahtijeva pripremu podloge. Između ostalog, to podrazumijeva i uklanjanje dijela površine svakog zuba koji prekrivamo ljuskicom.

Riječ je o invazivnom postupku. Međutim, on je u daleko manjoj mjeri invazivan od brušenja baze za zubne krunice, što je često alternativa ljuskicama. Zbog toga je važno da postupak bude kvalitetno izveden i usuglašen s pacijentom glede željenog rezultata. Time će se zajamčiti trajnost zubnih ljuskica i dugoročno zadovoljstvo pacijenta.

1. Dogovor i priprema za ljuskice

Prvo što ćemo učiniti kada dođete jest saslušati kakav finalni rezultat želite te pregledati stanje zubi. Ukoliko su ljuskice adekvatno rješenje za ono što želite postići dogovoriti ćemo željenu nijansu i oblik osmijeha koji priželjkujete te krenuti u pripremu.

Ako postojeće stanje zubi to dozvoljava u prvom dolasku brusimo od 0,3 do 0,7 mm cakline sa zubi na koje ćemo postaviti ljuskice. Uz lokalnu anesteziju postupak je bezbolan.

Zatim slijedi uzimanje otiska po kojem će zubarski tehničar načiniti ljuskice. Za izradu ljuskica bit će potrebno oko tjedan dana. U međuvremenu moramo zaštititi obrušene zube. Stoga ćemo na njih staviti privremene kompozitne ljuskice s kojima možete jesti, ali samo meku i tekuću hranu.

kompozitne ljuskice veneers

Posebne pripreme za keramičke ljuskice

 • Zdravlje zubi i zubnog mesa
  Ovisno o stanju zubnog mesa, zdravlju zubi i vašim očekivanjima, priprema može uključivati saniranje upala, popravak karijesa, te izbjeljivanje okolnih zubi. Treba napomenuti da se keramičke ljuskice ne mogu postavljati preko ispuna. Popravak zuba mora biti izveden tako da ne priječi postavljanje ljuskice.
 • Bruksizam
  Ukoliko patite od bruksizma, tj. stiskanja i škripanja zubima koje se uglavnom događa tijekom sna, obavezno ćete uz ljuskice morati nositi noćnu udlagu za zube. Udlaga će spriječiti da ljuskice polomite ili da se otkinu sa zubi.
 • Kirurška korekcija gingive
  Ponekad će za željeni rezultat biti potrebno izvršiti korekciju zubnog mesa, gingivektomiju. Primjerice, zubno meso može prekrivati dio zuba koji želimo estetski oblikovati ljuskicom. U takvom ili sličnom slučaju, odstranit ćemo dio gingive. Riječ je o uobičajenim postupcima u estetskoj stomatologiji, a provode se isključivo uz dogovor s pacijentom te vezano uz njegova očekivanja.

2. Trajno cementiranje ljuskica

Nakon što su keramičke ljuskice dovršene, vrijeme je za vaš drugi posjet i trajno cementiranje ljuskica. Za to koristimo poseban vezivni materijal koji će zajamčiti da ljuskice budu postojane. Prije cementiranja napravit ćemo probu s gotovim ljuskicama te potvrditi odgovaraju li željenom finalnom rezultatu. 

Održavanje keramičkih ljuskica

prvih nekoliko dana nakon trajnog postavljanja ljuskica potrebno je pažljivije žvakati. Izbjegavajte žilavu i tvrdu hranu. Moguća je i kratkotrajna osjetljivost na toplo-hladno, budući da su zubi prošli mnogo brušenja. Povedite računa o redovitoj zubnoj higijeni: prvih par dana isključivo mekom četkicom te zubnim koncem.

Dugoročno, vaše keramičke ljuskice zahtijevaju kvalitetnu i redovitu oralnu higijenu. Uz to traže pažljivije i promišljeno žvakanje. Kao mjeru opreza, povedite računa da ne grizete tvrde namirnice (npr. led), nokte, predmete (npr. olovke), te da komade tvrde i žilave hrane ne otkidate zubima, već da ih prvo narežete nožem, i slično.

zubne ljuskice cijena
Besplatne stručne konzultacije

Ako Vas zanimaju keramičke ljuskice, nešto Vas muči ili samo želite prikupiti informacije, rado ćemo Vam pomoći.

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa.
Naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.