Welcome to website

Parodontologija Zagreb | Videntis Dental centar

Parodontologija

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Što je parodont?

Parodont je skup tkiva koja zub drže na njegovom mjestu. Ona mu služe kao potpora i kao temelj. Među parodontna tkiva ubrajamo zubno meso (gingiva), parodontni ligamentcement zuba i kost koja okružuje zubni korijen.

Parodontno tkivo igra važnu ulogu za stabilnost i zdravlje zubi. Budući da se preko njega sila žvakanja prenosi na čeljusnu kost ono mora biti stabilno i zdravo. Dođe li do povlačenja i gubitka parodontnog tkiva zubi će se rasklimati te može doći do njihovog ispadanja.

Parodont stoga ima jednaku važnost za zdravlje zubi kao i caklina. To potvrđuje i činjenica da zubi kod odraslih češće propadaju zbog bolesti parodonta nego li zbog karijesa.

Parodontologija-Zagreb
Paradentoza-Videntis-Zagreb

Parodontologija: očuvanje zdravlja parodonta

Parodontologija je dio dentalne medicine koji se bavi liječenjem i očuvanjem zdravlja parodonta. Bolest koju liječi nazivamo parodontna bolest a ona se sastoji od dvije faze: gingivitis i parodontitis.

Gingivitis je blaga upala zubnog mesa (gingiva). Najčešće ga prepoznajemo po prisutnosti krvi u sadržaju koji izbacujemo nakon pranja zubi.

Gingivitis se može izliječiti, ali ako ga ignoriramo može doći do težeg, kroničnog oboljenja: parodontitisa. Njegovim dugoročnim zanemarivanjem stvara se opasnost od gubitka zubi i ozbiljnog narušavanja dentalnog zdravlja.

Više o gingivitisu doznajte na našoj web stranici “Bolesti parodonta: gingivitis“, a više o parodontitisu potražite na stranici “Bolesti parodonta: parodontitis“.

Parodontološka terapija

Parodontološka terapija može imati nekoliko faza. Ponekad već i promjena oralne higijene znatno pospješuje oralno zdravlje pacijenta. Međutim, ako to nije dovoljno potrebno je primijeniti i složenije zahvate.

U Dentalnom centru Videntis imamo mnogo iskustva u liječenju parodontne bolesti. Voditelj našeg dentalnog centra, dr. Vidović, dodatno se školovao u parodontologiji, a uz njega tu je i dr. Marof, s preko 30 godina iskustva u zubnoj protetici za koju je temelj zdravlje i liječenje desni.

Faze parodontološke terapije

Prije svega, preporučit ćemo pacijentu da među navike oralne higijene obavezno uvrsti korištenje zubnog konca ili interdentalne četkice, tuša za zube i slično. Važno je kvalitetno čistiti sve površine zuba.

Uz to, potrebno je pripaziti na način četkanja zubi: pacijent ne smije grubo četkati zube i zubno meso. Grubim četkanjem i korištenjem tvrde četkice čak i zdravo zubno meso može se povući ogoljujući zube. Stoga se savjetuje nježno četkanje mekom zubnom četkicom. Uz navedeno, pacijentu se preporučuje i ispiranje usne šupljine antimikrobnom vodicom.

Uz navedene postupke postoje i drugi kirurški i regenerativni zahvati koji se mogu primijeniti kako bi se tretirao uznapredovali parodontitis.

Važno je osim toga napomenuti da pacijenti koji boluju od parodontitisa obavezno obavljaju kontrolu više puta godišnje, prema savjetu stomatologa i parodontologa.

Povjerite li svoje liječenje nama učinit ćemo sve kako bismo vratili zdravlje vaših zubi i zubnog mesa te spriječili napredovanje parodontne bolesti.

 • Jakov Varga

  Znanje, iskustvo, savjeti, pozitivna energija i ugodna atomosfera.. Zaista samo rijeci pohvale za njihove usluge stomatologija Zagreb!

 • Darijo Miletić

  Topla preporuka za Videntis na temelju višegodišnjeg iskustva. Stručna, profesionalna, neposredna i povrh svega moralna , uvijek bira najbolje rješenje za pacijenta! Najbolji zubar Zagreb!

 • Brankica Lončar

  Ljubaznost, predanost pacijentu, kvaliteta, odgovornost, Znanje, upornost, odlicna usluga! sve su to vrline koje krase privatnog stomatologa u Videntisu. Tople preporuke svakome.

 • Željka Tomić

  Videntis je razlog zbog kojeg ponovo imam osmjeh na licu 🙂 Zahvaljujući zubarima iz Videntisa, nestao je strah! Idem kod zubara sretna, kao da idem u šoping 😉 Ne postoje riječi s kojima bih vjerodostojno opisala njihovu stručnost, profesionalnost! Jednostavno - najbolji stomatolozi u Zagrebu! Počašćena sam što sam njihov pacijent, već dugo, dugo, dugo godina! Njena ordinacija je poput najopuštenijeg mjesta na svijetu 🙂 Sve sto napišem za Videntis, malo je, jednostavno, treba postati njihov pacijent i vratiti osmjeh na lice :))

 • Gabriela Ivanec

  Profesionalnost, meritornost, ljubaznost, sve na jednom mjestu. Sve pohvale i preporuke za dr dentalne medicine.

 • Cvita Babić

  Tople preporuke za zubare u Videntisu i cijelo osoblje osoblje! Ako vam treba zubar u Zagrebu, oni su rješenje!

 • Franko Tadić

  Fantastična usluga, vrhunski stomatolog!

 • Igor Barić

  Izuzetno stručni i ljubazni stomatolozi u Zagrebu, a pristupačnih cijena.

 • Brankica Barić

  Toliko pozitivnih iskustava imam s Videntisom!! Ako vam treba stomatolog Zagreb centar ovo je najbolji odabir za vas!!

 • Tuga Topić

  Ako vam treba zubarska ordinacija zagreb, preporucujem Videntis jer nećete pogriješiti!!

 • Branko Jelić

  Uvjerljivo najbolji stomatolog u Zagrebu!! stručnost, ljubaznost, usluga, cijena, čistoća, sve sve sve!

 • Petra Debeljak

  Najbolji zubar u Zagrebu. . . dobar savjet. . . dobar tretman. . . dobar rezultat

 • Tereza Duvnjak

  Komplet osoblje i doktori veoma profesionalni. Usluga za preporuku!???????? Jedna recenica: najbolji privatni zubar!!

 • Srebrenko Marušić

  Ugodna I prijateljska atmosfera! Odlicna usluga! Hvala na ljubaznosti I savijetima! Najbolji privatni stomatolog u Zagrebu!

 • Aleksandar Grubišić

  Profesionalan pristup, Ljubazno i strucno osoblje... Hvala na prijateljskom prijemu i svemu sto ste napravili za mene! Ako vam treba privatni stomatolog Zagreb, samo naprijed i nazovite Videntis!

 • Tonka Mijatović

  Zelim se zahvaliti svima u zubarskoj ordinaciji za moje kratko vrijeme boravka i razumjevanja! moj osmjeh i moji zubi su prelijepi! hvala puno svima! budite pozdravljeni.

 • Ljubica Debeljak

  Čista desetka. Ovo je dr dentalne medicine za  mog muža, njegovog brata, snahu, moju sestru, zeta i naše prijatelje! Ma svi dolazimo kod ovog stomatologa u Zagrebu. 

 • Jagoda Perković

  Klinika koja ima velik broj specijalista i usluga koje pruža. Ugodno i ljubazno osoblje. Meni je trebala stomatologija i to sam pronašla ovdje! Sve pohvale!

 • Fran Knežević

  Odlična organizacija,profesionalnost i kvaliteta te vrlo ljubazno osoblje i pristupačna cijena. Definitivno preporučujem svima kojima treba stomatolog Zagreb.

 • Godemir Mijatović

  Definitivno najbolja klinika u Zagrebu! profesionalnost, stručnost, čistoća, dalko iznad prosjeka cijele Hrvatske i definitivno topla preporuka i svaka pohvala cijelom osoblju i preljubaznim sestrama. Googlajte zubar Zagreb i sve će vam biti jasno!

 • Tihomil Lukić

  Vrhunska usluga, profesionalno osoblje, sve pohvale. Najbolji zubar u Zagrebu!

 • Anđa Šimunović

  Najbolja ocjena za ovog stomatologa u Zagrebu. Posebno pohvaljujem dobru organizaciju, uredjenost, kao i čistoću ordinacije!

 • Tea Matić

  U Videntisu možete očekivati ​​potpunu profesionalnost, predanost, iskrenu pažnju i ljubaznost svih zaposlenika. Svakako, na prvo mjesto stavljam profesionalizam jer smatram da je za svakog pacijenta najvažnija sigurnost i povjerenje u stručnost liječnika. Posebno želim pohvaliti dr. Vidovića, čiji rad, kad se sretnete, ni u jednom trenutku nećete htjeti mijenjati svog stomatologa.

 • Luka Dragović

  Profesionalnost na zavidnom nivou. Usluga odlična.

 • Vedran Maras

  Izrazito profesionalni i nadasve dragi. Samo rijeci hvale za dva operativna zahvata na zubima!

 • Šimun Vincetić

  Mladi, vrijedni i zeljni znanja. Funkcionalnost i estetika u jednom....

 • Nikolina Milić

  Sve preporuke. Profesionalnost, ljubaznost, savjeti - čista petica.

 • Kristijan Vincetić

  Profesionalne stomatološke usluge. Tople preporuke az sve operativne zahvate u Zagrebu!

 • Valentina Abramov

  Cijeli Videntis tim , sve na visokom nivou svaka cast ,preporucujem svima koji trebaju neku operaciju zuba u Zagrebu

 • Antonijo Marić

  Sve pohvale. Ljubazno osoblje, cijene pristupacne. Profesionalnost dr.Vidovića i svih ostalih, nemam rijeci, veliki covjek... Vadio sam operacijom dva pokvarena zuba, sve pohvale!

 • Martina Srna

  Na temelju mog vlastitog iskustva dajem najvišu ocjenu kompletnom osoblju Videntisa a posebno Dr Vidoviću, koji je izuzetno ljubazan i korektan , a svojom profesionalnošću izgrađuje povjerenje i pouzdanje, koje je pacijentu izuzetno važno. Također je otvoren za sva pitanja na koja odgovara argumentirano i lako razumljivo, tako da pacijent može donijeti informativnu odluku o tretmanu kakav želi.

 • Jurica Abramović

  Jako ljubazno i profesionalno osoblje. Sve pohvale! Svaka čast

 • Niko Marković

  Zaista odlicna usluga, odlicno i ljubazno osobolje. Mozete pitati sve sto Vas zanima, jako su susretljivi! Operirao sam upaljeni zub i ne mogu biti zadovoljniji!

Besplatne stručne konzultacije

Sumnjate li na oboljenje zubnog mesa ili samo želite prikupiti više informacija?

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa.
Naš stručni tim i ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.