Welcome to website

Popravak zuba | Karijes | Zagreb | Videntis Dental centar

Popravak zuba

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Popravak zuba spada među najčešće stomatološke zahvate i obuhvaća radnje kojima saniramo oštećenja kako bismo zub spasili od nepovratnog gubitka. Premda su popravak puknutog zuba i popravak slomljenog zuba usluge koje naši stručnjaci vrhunski obavljaju, najčešća oštećenja zuba s kojima se susrećemo su ona koja nastaju uslijed djelovanja karijesa

Karijes je jedna od najraširenijih bolesti današnjice. Uzrokuju ga kariogene bakterije, a podjednako je čest kod djece i kod odraslih. Osim prisutnosti bakterija, za njegov nastanak treba se ostvariti i nekoliko drugih preduvjeta.

Stvari koje možete učiniti da spriječite karijes

Uzroci i razvoj oštećenja zuba

 • Kariogene bakterije: one su glavni uzročnik oštećenja jer proizvode kiselinu koja razara zub.
 • Loše prehrambene navike: prehrana bogata zaslađenim namirnicama i pićima pogoduje razvoju kariogenih bakterija.
 • Nekvalitetna oralna higijena: neredovito odstranjivanje kariogenih bakterija iz usne šupljine ostavlja prostor za njihovo štetno djelovanje.
 • Neredoviti odlasci stomatologu: stomatolog će na vrijeme uočiti razvoj karijesa, a njegovim pravovremenim otkrivanjem šanse za spašavanje zuba su veće.

Zanimljiv podatak vezano uz karijes

Kariogene bakterije mogu se slinom prenijete s osobe na osobu. Osobito su pri tom ugrožena djeca čiji imunološki sustav još nije razvijen. Roditelji koji u ustima “operu” žlicu ili dudu djeteta nakon što padnu na pod te ih vrate djetetu, izlažu dijete opasnosti od zaraze karijesom. Zbog činjenice da je karijes prijenosan stručnjaci o njemu danas govore kao o zaraznoj bolesti.

Popravak zuba-plomba

Loša prehrana i oštećenje zuba

Premda slatkiši nisu jedine namirnice koje pogoduju oštećenju zuba, zbog velikog udjela jednostavnih šećera oni osobito pogoduju razvoju kariogenih bakterija.

Uz njih treba općenito pripaziti na namirnice bazirane na ugljikohidratima. Prilikom probavljanja u ustima, pojedini ugljikohidrati razgrađuju se u jednostavne šećere te sudjeluju u stvaranju štetne kiseline za zube.

U takve namirnice spadaju sokovirazno voće, npr. banane, ali i slane grickalice poput pereca ili krekera.

Po zdravlje zubi osobito su opasne slatke namirnice koje su ljepljive, npr. gumeni bomboni. Zbog njihove teksture, šećeri iz tih namirnica jače prianjaju uz površinu zubi.

Osim namirnica koje konzumiramo, važno je obratiti pažnju i na način na koji ih konzumiramo. Konstantno grickanje i pijuckanje tijekom dana raznih namirnica bogatih šećerom i općenito baziranih na ugljikohidratima rezultira neprestanom dotoku svježe hrane za bakterije.

Ne riskirajte trajan gubitak zuba.

Spasite zube koje još imate i kontaktirajte nas za hitan popravak zuba!

Nudimo Vam besplatne stručne konzultacije. Svoj besplatan termin možete dogovoriti na +385 1 5515 300. Imate li za nas pitanje, slobodno nam pošaljite upit!

 • Dražen Lukić

  Hvala Vam od srca na svemu! Najbolji tim, najbolja usluga, sve na vrijeme, najljubazniji! I kad ste sami brinu se o vama kao obitelj! Jos jednom veliko hvala za sve!

 • Nikolina Novaković

  Na prvom mjestu profesionalnost i ljubaznost!! Najbolji u Zagrebu definitivno!! Popravljamo zube i ja imoj muž i naših dvoje djece! Prezadovoljni smo!!

 • Blaženka Janković

  Brzo, efikasno i što je najvažnije bezbolno pri svakom popravku.

 • Zdravka Bošnjak

  Definitivno najbolji i najprofesionalniji u Zagrebu.. Sve preporuke za popravak zuba!!!

 • Martina Martinović

  Dođoh, probah, oduševih se! 🙂 Popravljam zube već godinama i prezadovoljna sam!

 • Slaven Rukavina

  Najbolja stomatoloska ambulanta u Zagrebu, sa najboljim Doktorima i osobljem. Popravljam zube već godinama kod njih i prezadovoljan sam!

 • Zorka Ćosić

  Mislim da je 5 zvjezdica premalo za ekipu Videntis-a, za kvalitetnu uslugu i odnos prema pacijentu tim Dr. Vidovića. Jednostavno briljantni su. Preporučujem svima, koje traže kvalitetu uz solidnu cjenu za sve vrste popravka zuba.

 • Natalija Barišić

  Veliki profesonalci!!! Prezadovoljna sam njihovim radom. Doktor Vidović je odličan poznavatelj svoje struke, sve je bilo odrađeno puno prije dogovorenog termina. Svakom bih od srca preporučila ovu ordinaciju, tko god se odluči popravljati zube u Videntisu - neće se sigurno pokajati!

 • Mia Pavić

  Strucnost, profesionalnost, ljubaznost krase tim Videntis. Popravljam zube već godinama i prezadovoljna sam!

 • Denis Vučković

  Ugodna atmosfera, predivno osoblje. Najbolji ste!

 • Vedrana Crnić

  Vrhunska ordinacija, sretna sam što sam je otkrila i toplo je preporučujem za sve popravke zuba!

 • Kristina Stipanov

  Predivan doktor, pun razumijevanja za ljude koji imaju strah od stomatologa. Svo osoblje ljubazno i susretljivost, ambijent čist, uredan i opuštajuće. Kvaliteta usluge odlična. Sve pohvale i topla preporuka.

 • Vedran Tkalčić

  Živim u Italiji a popravke zuba radim u Videntisu - u više od 5 godina, osoblje je ljubazno, profesionalno... Ugrađena četiri mosta, par krunica... sa mnogo brige za osmeh pacijenta... Rijetko dajem pet zvjezdica ali Videntis zaslužuje čistu desetku

 • Filip Šimić

  Stručni tim, jako lijepo osoblje i dobar savjet za popravke zuba. Nadalje preporuka. Vidjet ćemo se opet svakako!

 • Vanja Babić

  Uz doktora Vidovića i njegov iskusni tim, ne moze covjek , a da se ne osjeca dobro. Duboka zahvalnost za sve popravljene zube.

 • Vlado Vukelić

  Malo je reci zadovoljan, zasigurno NAJBOLJI u Zagrebu!

Popravak zuba

Zbog svega navedenog pravovremeni popravak zuba vrlo je važan. Tako možemo spriječiti ozbiljnije oštećenje ili čak gubitak zuba. Propali dio zuba se odstranjuje, a nastala praznina nadomješta se ispunom koji se još naziva i “plomba”.

Postoji nekoliko vrsta ispuna, a najčešće primjenjujemo estetski ili kompozitni ispun. Pri tome treba napomenuti da se nekoć najraširenija vrsta ispuna, amalgamski ispun, popularno nazvan “olovna plomba”, gotovo uopće više ne koristi. Glavni razlozi zašto je u suvremenom zapadnom svijetu gotovo nestao iz upotrebe jesu loša estetska svojstva te korištenje teških metala u njegovoj izradi.

Bez obzira na to je li vam potreban popravak slomljenog zuba, popravak puknutog zuba ili uklanjanje karijesa, pravovremeni odlazak stomatologu najbolje je i jedino rješenje za zdravlje vaših zubi.

U Dentalnom centru Videntis vodimo osobito računa da naši estetski ispuni opravdaju svoj naziv. Estetski ispun izrađujemo od kompozita, materijala koji je iste nijanse kao i zub na koji se primjenjuje.

Današnji kompozitni materijal ima izvrsna svojstva i trajnost a kvalitetno izveden estetski ispun ne razlikuje se od prirodnog zuba. Pri tome vodimo računa da oblikujemo i fisure, kvržice na kruni zuba, te da zub savršeno funkcionira pri zagrizu. Zahvaljujući kvalitetnoj lokalnoj anesteziji cijeli popravak zuba je bezbolan.

Oralna higijena kao prevencija oštećenja zuba

Prirodan zub daleko je bolji od svih njegovih nadomjestaka kojima se služimo u stomatologiji. Kako bismo ga očuvali, potrebna nam je kvalitetna oralna higijena. Oralna higijena je skup aktivnosti koje poduzimamo kako bismo usnu šupljinu održavali čistom s ciljem prevencije bolesti zubi i zubnog mesa. Loša oralna higijena i nastanak tih bolesti usko su povezani.

Samo redovito pranje (3 x na dan) i korištenje zubnog konca (1 x na dan) mogu osigurati dovoljnu higijenu usne šupljine. Uz to, preporučuje se i dvaput godišnje otići na kontrolni pregled i čišćenje zubnog kamenca kako bi se uspostavilo zdravo okružje za zube i desni.

7 pravila dobre prevencije:

 • Operite zube nakon svakog jela.
 • Koristite zubni konac 1x dnevno.
 • Ne žvačite po cijeli dan nešto u ustima.
 • Ne pijuckajte nešto slatko cijeli dan.
 • Izbjegavajte ljepljivu slatku hranu.
 • Za slatko odaberite voće ili cjelozrnate i orašaste slatkiše s malo crne čokolade.
 • Posjetite stomatologa barem jednom u 6 mjeseci.

 

Ako ste primijetili pojačanu osjetljivost zubi na toplo i hladno, slatku hranu, te vas zub boli na dodir, obratite nam se za hitan popravak zuba s povjerenjem. Naše osoblje vrhunski će pobrinuti za vas!

Karijes na zubu - Dentalni centar Videntis
Besplatne stručne konzultacije

Popravak zuba – cijena

Zanima li Vas cijena popravka zuba i opcije plaćanja koje su Vam dostupne?

Nazovite nas ili nam pošaljite upit putem kontakt obrasca.