Welcome to website

Zubni implantati | Ugradnja i Cijena | Videntis Dental centar

Zubni implantati

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

20% POPUSTA – iskoristite priliku i dođite na besplatne konzultacije.

Zubni implantat je umjetni zubni korijen koji može biti načinjen od čistog titana, od legura titana ili od keramike. Područje dentalne medicine koje se bavi ugradnjom zubnih implantata zove se implantologija.

U Dentalnom centru Videntis posebno smo ponosni na svoju stručnost i opremljenost za ugradnju zubnih implantata. Implantiranje vodi dr. Ante Stjepan Vidović koji se kao implantolog usavršavao na voditeljskim pozicijama u švicarskim i njemačkim poliklinikama.

Suvremeni zubni implantati razvijaju se već preko 60 godina. Predstavljaju vrhunski doseg najsuvremenije medicine i rezultat su preciznih istraživanja. Stoga ne čudi što su zubni implantati postali najbolji i najsuvremeniji način nadomještanja izgubljenih zubi. Mi koristimo isključivo švicarske i njemačke zubne implantatte slijedimo praksu švicarskih implantoloških klinika.

Ugradnja zubnih implantata-Videntis-Zagreb
Icon3 - Implantati - Videntis

Zašto ugrađujemo implantate?

Gubitak zuba nije samo estetski i funkcionalni problem. Na mjestu izgubljenog zuba kost i zubno meso povlače se što može dovesti do niza stomatoloških problema. Uslijed žvačnih sila okolni zubi počet će se urušavati prema upražnjenom mjestu što s vremenom može dovesti do njihova gubitka. Ugradimo li na praznom mjestu zubni implantat on će srasti u kost i poduprijeti zubni niz a čeljust će biti zdrava i funkcionalna kao i s prirodnim zubom.

Implantati -1- Videntis

Kako se ugrađuje zubni implantat?

Ugradnja zubnog implantata jest oralnokirurški zahvat pri kojem na upražnjenom mjestu u čeljusti stvaramo mjesto za zubni implant, ugrađujemo ga i zašivamo zubno meso. Danas je to jednostavan ambulantni postupak koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Bezbolan je i traje svega 15-ak minuta. Već sutradan nakon zahvata, pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Implantati -Videntis

Tko je prikladan za ugradnju implantata?

Zubni implantati mogu se ugraditi kod svakog zdravog pacijenta koji je spreman pridržavati se kvalitetne zubne higijene. Za sve eventualne zapreke ugradnji zubnih implantata postoji rješenje koje se može postići pod nadzorom i uz savjet stomatologa.

Saznajte cijenu usluge zubni implantat

Zanima li vas cijena zubnih implantata i opcije plaćanja koje su vam dostupne? 

Vrste zubnih implantata

Zubne implantate najčešće dijelimo u dvije skupine temeljem materijala njihove izrade: zubni implantati od titana i titanovih legura, te zubni implantati od cirkonijeve keramike. Dok su ovi prvi već nekoliko desetljeća prisutni u stomatologiji, keramički implantati predstavljaju novitet. U Dentalnom centru Videntis ugrađujemo obje vrste implantata.

Razlog zašto se za izradu zubnih implantata koriste ovi materijali jest u njihovoj biokompatibilnosti i čvrstoći. Danas uspješnost ugradnje zubnih implantata iznosi od 95% do 98%. Upravo radi veće biokompatibilnosti u uporabu su ušli keramički implantati.

Prema načinjenim istraživanjima, implantati od cirkonijeve keramike imaju još veću biokompatibilnost od titanskih zubnih implantata. Ova vrsta implantata vrlo lako će se integrirati u vašu čeljust, a organizam će ih lako prihvatiti jer su i hipoalergeni te su izgledi za osjetljivost i alergijske reakcije znatno smanjeni. Osim toga, otporni su na koroziju, bijele su boje te će u vašim ustima izgledati potpuno prirodno, poput pravog zuba.

Implantati – Dentalni centar Videntis
Zaštita-zubnog-implantata-Videntis

Građa zuba na implantatu

Pacijenti nerijetko pod pojmom “implantat” podrazumijevaju kompletan nadomjesni zub, što nije točna predodžba. Kako zapravo sve to funkcionira?

1. Zubni implantat: najdonji dio, umjetni korijen od titana ili keramike

2. Nadogradnja: srednji dio, spaja implantat i zubnu krunicu

3. Zubna krunica: vidljivi dio zuba na implantatu

Koristimo samo najkvalitetnije zubne implantate

U Dentalnom centru Videntis koristimo zubne implantate renomiranih svjetskih proizvođača Straumann i Dental Ratio. Uz zubne implantate od čistog titana marke Straumann i Dental Ratio, ugrađujemo i keramičke Straumannove implantate.

Švicarska tvrtka Straumann već 30 godina predvodnik je među proizvođačima zubnih implantata a njezini keramički implantati predstavljaju najnovije vrhunsko postignuće u zubnoj implantologiji. Keramički zubni implantati imaju najveću biokompatibilnost od svih implantata na tržištu što znači još veći postotak uspješnosti implantiranja.

Keramički zubni implantati
Zubni implantati-zigomaticna kost

Rješenja za privremene stomatološke prepreke pri ugradnji implantata

Nadogradnja ili augmentacija čeljusne kosti

Jedna od najvećih zapreka ugradnji implantata predstavlja nedostatak kosti. U slučaju kada zub nedostaje više godina dolazi do prirodnog procesa stanjivanja ili resorpcije kosti na mjestu gdje je nekoć stajao zub. Time se gubi temelj za ugradnju implantata.

No u Videntisu koristimo nekoliko različitih metoda nadogradnje, odnosno augmentacije čeljusne kosti koja nedostaje te time stvaramo temelje za uspješnu ugradnju zubnog implantata. Temeljem stanja i rendgenske slike čeljusti pojedinog pacijenta, naši implantolozi odredit će idealnu metodu nadogradnje kosti.

Sinus Lift

Osim nedostataka kosti, privremena prepreka za ugradnju implantata može biti i prirodno nizak sinus. Kod takvog niskog sinusa često nema dovoljno kosti za ugradnju zubnog implantata, stoga u ovom slučaju koristimo metodu Sinus Lift (podizanje sinusa). Sinus podižemo nadogradnjom kosti, a cijeli postupak je rutinski i potpuno neškodljiv za pacijenta.

Specijalni zigomatični implanti u Videntisu

Premda problem nedostatka kosti uspješno rješavamo posebnim procesom obnavljanja kosti ili podizanjem sinusa, to često podrazumijeva i duže vrijeme oporavka. Osim toga, ponekad se kost toliko povuče, ili je izgubljena na neki drugi način, da ju je nemoguće obnoviti.

Pomoć postoji u obliku posebne vrste implantata koji se ugrađuju u jagodične kosti. To su zigomatični implanti koji su naziv dobili po jagodičnoj kosti (latinski “os zygomaticum” ili “zygoma”).

Riječ je o relativno novom konceptu koji je razvio profesor Per-Ingvar Brånemark (1929.-2014.), švedski znanstvenik i kirurg. Većinu svog znanstvenog rada dr. Brånemark posvetio je problemu srastanja implantata s kosti ili oseointegraciji. Zigomatični implanti koriste se zadnjih 20 godina, a ponekad su jedina alternativa osobama koje žele riješiti bezubost ali su u cijelosti izgubile kost za ugradnju implantata.

Liječenje parodontitisa

Bolesti desni također predstavljaju prepreku za ugradnju implantata te ih je potrebno potpuno izliječiti prije ugradnje. Bilo da se radi i manjim upalnim procesima ili uznapredovalom parodontitisu, u Videntisu ćemo ih uspješno izliječiti usavršenim, suvremenim metodama

Svakoj ugradnji implantata prethodi detaljan pregled i određivanje plana implantiranja, stoga s nama možete biti sigurni da će vaši zubi biti zdravi i spremni prije nego što krenemo s ugradnjom.

Trajno rješenje nedostatka zubi

Uživajte opet u omiljenoj hrani i ne skrivajte više osmijeh.

Nudimo isključivo implantate vrhunske kvalitete. Dođite k nama na besplatne stručne konzultacije. Naši stomatolozi i ljubazno osoblje odgovorit će na sva Vaša pitanja i dati neobvezujuću ponudu. Naš savjet neće Vas stajati ništa a steći ćete vrijedne informacije. Ako ste zainteresirani za besplatne stručne konzultacije nazovite nas +385 1 5515 300 ili nam pošaljite upit.

 • Jakov Varga

  Znanje, iskustvo, savjeti, pozitivna energija i ugodna atomosfera.. Zaista samo rijeci pohvale za njihove usluge stomatologija Zagreb!

 • Darijo Miletić

  Topla preporuka za Videntis na temelju višegodišnjeg iskustva. Stručna, profesionalna, neposredna i povrh svega moralna , uvijek bira najbolje rješenje za pacijenta! Najbolji zubar Zagreb!

 • Brankica Lončar

  Ljubaznost, predanost pacijentu, kvaliteta, odgovornost, Znanje, upornost, odlicna usluga! sve su to vrline koje krase privatnog stomatologa u Videntisu. Tople preporuke svakome.

 • Željka Tomić

  Videntis je razlog zbog kojeg ponovo imam osmjeh na licu 🙂 Zahvaljujući zubarima iz Videntisa, nestao je strah! Idem kod zubara sretna, kao da idem u šoping 😉 Ne postoje riječi s kojima bih vjerodostojno opisala njihovu stručnost, profesionalnost! Jednostavno - najbolji stomatolozi u Zagrebu! Počašćena sam što sam njihov pacijent, već dugo, dugo, dugo godina! Njena ordinacija je poput najopuštenijeg mjesta na svijetu 🙂 Sve sto napišem za Videntis, malo je, jednostavno, treba postati njihov pacijent i vratiti osmjeh na lice :))

 • Gabriela Ivanec

  Profesionalnost, meritornost, ljubaznost, sve na jednom mjestu. Sve pohvale i preporuke za dr dentalne medicine.

 • Cvita Babić

  Tople preporuke za zubare u Videntisu i cijelo osoblje osoblje! Ako vam treba zubar u Zagrebu, oni su rješenje!

 • Franko Tadić

  Fantastična usluga, vrhunski stomatolog!

 • Igor Barić

  Izuzetno stručni i ljubazni stomatolozi u Zagrebu, a pristupačnih cijena.

 • Brankica Barić

  Toliko pozitivnih iskustava imam s Videntisom!! Ako vam treba stomatolog Zagreb centar ovo je najbolji odabir za vas!!

 • Tuga Topić

  Ako vam treba zubarska ordinacija zagreb, preporucujem Videntis jer nećete pogriješiti!!

 • Branko Jelić

  Uvjerljivo najbolji stomatolog u Zagrebu!! stručnost, ljubaznost, usluga, cijena, čistoća, sve sve sve!

 • Petra Debeljak

  Najbolji zubar u Zagrebu. . . dobar savjet. . . dobar tretman. . . dobar rezultat

 • Tereza Duvnjak

  Komplet osoblje i doktori veoma profesionalni. Usluga za preporuku!???????? Jedna recenica: najbolji privatni zubar!!

 • Srebrenko Marušić

  Ugodna I prijateljska atmosfera! Odlicna usluga! Hvala na ljubaznosti I savijetima! Najbolji privatni stomatolog u Zagrebu!

 • Aleksandar Grubišić

  Profesionalan pristup, Ljubazno i strucno osoblje... Hvala na prijateljskom prijemu i svemu sto ste napravili za mene! Ako vam treba privatni stomatolog Zagreb, samo naprijed i nazovite Videntis!

 • Tonka Mijatović

  Zelim se zahvaliti svima u zubarskoj ordinaciji za moje kratko vrijeme boravka i razumjevanja! moj osmjeh i moji zubi su prelijepi! hvala puno svima! budite pozdravljeni.

 • Ljubica Debeljak

  Čista desetka. Ovo je dr dentalne medicine za  mog muža, njegovog brata, snahu, moju sestru, zeta i naše prijatelje! Ma svi dolazimo kod ovog stomatologa u Zagrebu. 

 • Jagoda Perković

  Klinika koja ima velik broj specijalista i usluga koje pruža. Ugodno i ljubazno osoblje. Meni je trebala stomatologija i to sam pronašla ovdje! Sve pohvale!

 • Fran Knežević

  Odlična organizacija,profesionalnost i kvaliteta te vrlo ljubazno osoblje i pristupačna cijena. Definitivno preporučujem svima kojima treba stomatolog Zagreb.

 • Godemir Mijatović

  Definitivno najbolja klinika u Zagrebu! profesionalnost, stručnost, čistoća, dalko iznad prosjeka cijele Hrvatske i definitivno topla preporuka i svaka pohvala cijelom osoblju i preljubaznim sestrama. Googlajte zubar Zagreb i sve će vam biti jasno!

Prilagodljivost implantoloških rješenja

Broj implantata i vrsta rješenja potrebnog za rješavanje konkretnog problema nedostatka zubi ovisi o mnogo čimbenika. U slučaju nedostatka jednog zuba generalno je dovoljno ugraditi jedan implantat i zubnu krunicu. 

Međutim, u slučaju nedostatka više zubi često ugrađujemo zubni most s više zubnih krunica ili totalno protetsko rješenje kojim zamjenjujemo sve zube jedne čeljusti. Implantološka rješenja za čitavu čeljust dijele se na fiksna i polufiksna rješenja. U ona fiksna ubrajamo totalna protetska rješenja All-on-4 i All-on-6, gdje se čitava čeljust oslanja na 4, odnosno na 6 implantata.

Polufiksna implantološka rješenja za čitavu čeljust također se oslanjaju na više implantata, ali za razliku od fiksnih pacijenti ih može skinuti i vratiti na mjesto. U Dentalnom centru Videntis ugrađujemo sve vrste implantoloških rješenja te njima rješavamo razne slučajeve nedostatka zubi. 

Zubni implantati-Zagreb-Videntis
Cijena zubnih implantata-Videntis

Kako se ugrađuje zubni implantat?

Ugradnja zubnog implantata je oralnokirurški zahvat pri kojem na upražnjenom mjestu u čeljusti oslobađamo mjesto za zubni implantat, ugrađujemo ga i zašivamo zubno meso.

Danas je to jednostavan ambulantni postupak koji se izvodi pod lokalnom anestezijom. Bezbolan je i traje svega 15-ak minuta.

Već sutradan nakon zahvata, pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uz poštivanje sljedećih preporuka.

Preporuke neposredno nakon ugradnje zubnog implantata:

 • Izbjegavati teški tjelesni rad i intenzivne sportske aktivnosti kroz 10 dana.
 • Ne izlagati se jakom suncu i visokim temperaturama.
 • Ne konzumirati veću količinu kave, alkohola ili cigareta kroz 3 dana.

Ugradnja zubnih implantata po fazama

U Videntisu vodimo računa o činjenici da je svaki pacijent individualan. Stoga za svakog pacijenta izrađujemo zaseban plan implantiranja kojim pacijenta točno informiramo o cijeni, tijeku i dužini trajanja njegove implantološke terapije.

Ovisno o broju implantata, vrsti implantološkog rješenja te o stanju kosti, implantološka terapija uobičajeno traje od 4 do 8 mjeseci. To vrijeme ipak nećete provesti bez zubi. Ako stanje kosti to omogućuje, neposredno nakon ugradnje implantata primit ćete privremeno protetsko rješenje kojim ćete se služiti dok ne primite ono trajno.

Ugradnju implantata možemo podijeliti u tri glavne faze:

 1. Plan implantiranja, ugradnja implantata i postavljanje privremenog protetskog rješenja ili provizorija.
 2. Faza srastanja implantata ili oseointegracija.
 3. Postavljanje trajnog protetskog rješenja.​

Sve počinje vašim dolaskom na besplatne stručne konzultacije na temelju kojih ćemo za vas izraditi plan implantiranja.

Zubni implantati-Videntis

Plan implantiranja

Uspješna ugradnja zubnog implantata počinje kvalitetnim planom implantiranja. On se temelji na stručnom pregledu i analizi precizne rendgenske snimke čeljusti. Implantolog će saslušati želje pacijenta te na temelju razgovora, pregleda stanja i analize snimke čeljusti predložiti vrste implantoloških rješenja. Pacijent prima ponudu s predloženim tijekom terapije.

Plan implantiranja i stručne konzultacije besplatni su za pacijenta, a u ponudi su sadržani svi troškovi implantološke terapije, od prvog dolaska radi ugradnje implantata do postavljanja trajnog protetskog rješenja i vašeg novog osmijeha.

Ugradnja zubnih implantata

Ugradnja implantata danas je oralnokirurški zahvat jednostavniji od vađenja zuba. Izvodi se pod lokalnom anestezijom te je potpuno bezbolan. Za ugradnju jednog implantata često nije potrebno više od 15 minuta.

Preporuke za neposredno nakon ugradnje implantata

 • Ne pušiti na dan operacije niti 3 dana nakon operacije.
 • Izbjegavati teške fizičke poslove i intenzivne sportske aktivnosti najmanje 10 dana.
 • Ne jesti prije nego anestezija oslabi.
 • Jesti samo meku i tekuću hranu.
 • Ne žvakati u području implantata.
 • Održavati kvalitetnu dentalnu higijenu ostalih zubi.
 • Nakon svakog obroka isprati usnu šupljinu toplom vodom.
 • Ne koristiti električnu zubnu četkicu na mjestu implantata.
 • Ne dirati implantat prstima niti konce jezikom.

Postavljanje provizorija

Nakon implantiranja, te ako smo u fazi planiranja utvrdili kvalitetno stanje kosti, postavljamo privremeno protetsko rješenje. U slučaju nedostatka jednog zuba postavit ćemo jednu privremenu zubnu krunicu, a u slučaju nedostatka više zubi postavit ćemo privremeni zubni most ili čak totalnu privremenu protezu za cijelu čeljust.

Prednosti ugradnje zubnih implantata

Zube koji nedostaju obično nadomještamo na dva načina: zubnom protetikom ili zubnim implantima. Možemo odmah reći da je ugradnja zubnih implantata trajnije i kvalitetnije rješenje.

Zubna protetika, premda je, generalno govoreći, povoljnije rješenje u odnosu na implantate, ima neke ozbiljne nedostatke. Više o prednostima zubnih implantata u odnosu na zubnu protetiku pročitajte na našoj web-stranici Zašto ugraditi zubni implantat?

Iskoristite mogućnost besplatnih stručnih konzultacija.

Imate li pitanja ili Vas nešto muči, posjetite nas i rado ćemo Vas savjetovati.

Dođite na besplatne konzultacije i zatražite neobvezujuću ponudu naših stomatologa. Na raspolaganju smo za sva pitanja: nazovite nas na
+385 1 5515 300 ili pošaljite upit.

Saznajte cijenu

Tu smo da pomognemo!

Kako biste saznali cijenu usluge zubni implantati, molimo Vas ostavite svoje kontakt podatke.