Welcome to website

Zubni most cijena | Besplatan Prvi Pregled | Videntis Dental centar

Zubni most

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Dugotrajan nedostatak jednog ili više zubi ozbiljan je zdravstveni problem. Naime, odgađa li se njegovo rješavanje predugo može doći do gubitka drugih zubi pa i do oštećenja čeljusnog zgloba, a sve to bit će popraćeno estetskim promjenama u osmijehu te u izgledu lica. Srećom, danas postoji mnogo rješenja za problem nedostatka zubi a dijelimo ih na implantološka i protetska rješenja.

Među čestim protetskim rješenjima za problem nedostatka jednog ili više zubi nalaze se zubni mostovi. Kako sam naziv govori, ovim protetskim rješenjem načinit ćemo most preko praznine u zubnom nizu. Konstrukcija zubnog mosta po sebi je jednostavna. Čine ju dvije ili više međusobno povezanih zubnih krunica. Kao nosači mosta koriste se bilo implantati bilo preostali zdravi zubi pacijenta.

Zubni most-Dentalni centar Videntis

Kako se ugrađuje zubni most?

Za ugradnju klasičnog zubnog mosta potrebna su 2 do 3 dolaska u naš dentalni centar. Ukoliko pacijent ima zdrave zube nosače i zdrave desni, cijeli postupak, od prvog dolaska do cementiranja trajnog zubnog mosta traje 7 do 10 dana. U nastavku slijedi opis ugradnje zubnog mosta.

Prilikom vašeg prvog dolaska pregledat ćemo stanje i ustanoviti može li se vaš problem nedostatka zubi riješiti klasičnim zubnim mostom. Za to će biti potrebno da imate zdrave zube koje ćemo iskoristiti za nosače mosta te zdrave desni.

Sa zubi nosača mosta treba odstraniti karijes, sanirati eventualne upale ili tretirati oboljenja desni i parodonta. U nekim slučajevima možda ćemo morati izvaditi zub koji stoji nam na putu ugradnje zubnog mosta a ne može biti spašen, niti poslužiti kao nosač.

Ne brinite, ako u tijeku pripreme nosača mosta moramo izvaditi zub ili sanirati desni i parodont, predvidjet ćemo vrijeme potrebno za oporavak prije nego postavimo trajni zubni most. Tijekom oporavka moći ćete nositi privremeni most koji ćemo za vas izraditi.

Ako su zubi nosači zdravi, možemo odmah krenuti u njihovu obradu: zubi se bruse u oblik temelja za prihvat mosta, identično kao i kod oblikovanja baze za zubne krunice.

Pri kvalitetnoj izradi i postavljanju protetskog rada veliku ulogu igra iskustvo stomatologa. U Videntis Dental centaru nudimo dokazana i suvremena zubna protetska rješenja a pacijente koji trebaju zubnu protetiku te ih stručno vodimo zahvaljujući velikom iskustvu rada sa zubnim nadomjescima. Videntis Dental centar daje 7 godina garancije na sve protetske radove, ali uz pravilnu zubnu higijenu protetski rad bez problema traje 15, pa i više godina.

Zubni most – cijena

Zanima li vas cijena zubnog mosta i opcije plaćanja koje su vam dostupne? 

 • Anđa Stanić

  Sve pohvale doktoru Vidoviću na stručnom radu i ljubaznosti od zadovoljne pacijentice kao i cijelom timu Videntisa. Samo tako nastavite! Veliki pozdrav cijeloj ekipi.

 • Većeslav Vidović

  Jako sam zadovoljna, Videntis tim mi je ugradio zubni most u roku par sati. Obavezno preporucujem Videntis...

 • Leonardo Poljak

  Riječima je teško opisati nivo ljudskosti, pristupačnosti, jednostavnosti sve i jedne osobe ovog tima i to je uistinu nešto što ih izdvaja iz mase. Stručnost je neupitna, a itekako sam ju iskusila na najjače: ugradnja 4 zubna mosta. Veliko HVALA Videntis, mada je hvala premalo za ovo doživljeno

 • Nikica Galić

  Doktor je profesionalan, nježan i pažljiv. Usluga ugradnje zubnih mostova je odlična, brza i jeftina. Sve preporuke!!!

 • Jagoda Ivanković

  Sve pohvale za cijeli tim Videntisa, a posebno dr. Vidoviću koji je sve moje probleme riješio opušteno, profesionalno i s puno strpljenja. Savršena usluga za savršeni osmijeh uz njihove zubne mostove. Preporučam svima u Zagrebu!

 • Lana Tadić

  Profesionalan i jako ljubaznih tim stomatologa. Veoma sam zadovoljna suradnjom sa ovom ordinacijom, posvecenoscu i strucnoscu doktora Vidovića. Toplo preporucujem suradnju sa ovom ordinacijom u Zagrebu.

 • Svjetlana Perković

  Sve pohvale za ljubaznost i profesionalnost, pri ugradnji zubnih mostova, osoblja Videntisa. Najbolji ste!!

 • Tihomil Obad

  Pronasla sam na internetu ovu super ordinaciju, jao ljudi kolika sam ja kukavica 🙂 Doktor Vidović mi je ugradio dva zubna mosta i sav strah koji sam imala nestao je kao i svi problemi! hahaha... obavezno preporucujem (kukavicama) kao što sam ja! Hvala Videntis!

 • Bernard Marjanović

  Topla preporuka za Videntis, pogotovo za doktora Vidović. Ljubazna, profesionalna, pažljiva, detaljna i strpljiva ekipa, uvijek se pobrinu da je pacijent upoznat sa cijelim postupkom (ugradnja mostova).

 • Nediljka Rukavina

  Doktor Vidović je predivan, ljubazan i nadasve jako stručna osoba. Uz njega i ostatak tima naravno. Ja sam prezadovoljna svime urađenim stoga moje preporuke i pozdrav za cijeli Videntis!

 • Nediljko Brajković

  Najbolja stomatoloska ordinacija u Zagrebu i najbolje moguce usluge.. ne zelim izdvajati nikoga jer svi su SAVRSENI. Perfektna usluga i fantastican rad. Hvala vam sto ste mi promijenili zivot sa novim mostovima za zube! Svaka pohvala i preporuka svima!

Zubni most-implantati-Videntis

Zubni most na jednom ili na više implantata

Osim ugradnje mosta na zube nosače, moguće je također ugraditi zubni most na implantate. Ovakvo rješenje idealno je za pacijente kojima nedostaju svi zubi u čeljusti ili pak nekoliko susjednih zuba, te nije moguće koristiti postojeće zube kao nosače.

Ovdje je, dakle, riječ o zubnom mostu koji se, za razliku od klasičnog protetskog zubnog mosta, ne oslanja na susjedne zube nego na implantate.

Za ovo implantološko rješenje koristimo cirkonkeramičke, titankeramičke ili metalkeramičke krunice koje se spajaju u zubni most.

Privikavanje na zubni most​


Premda je zubni most nakon cementiranja trajno fiksiran, prvih nekoliko dana pacijent treba biti pažljiv prilikom žvakanja.

 • Prva dva sata nakon cementiranja
  – ne jesti ništa.
 • Ostatak dana nakon cementiranja
  – jesti samo tekuću i vrlo meku hranu, kao što su kašice.
 • Idućih pet dana od cementiranja
  – žvakati pažljivo, ne odmah žvakati vrlo tvrde namirnice, očekivati moguću osjetljivost na toplo i hladno.

Čišćenje i održavanje zubnog mosta

Vaše navike oralne higijene jako će utjecati na vijek trajanja zubnog mosta te na zdravlje desni i zubi nosača. Dapače, nosite li bilo kakve protetske nadomjestke, od zubnih krunica, do zubnih implantata, proteza i zubnih mostova, vaša oralna higijena mora biti još kvalitetnija nego prije njihove ugradnje. Zubi koji nose zubni most i dalje mogu oboljeti od karijesa, a zubno meso oko zubnog mosta i ispod njega može se upaliti. Takva stanja ugrožavaju održivost svakog protetskog rada, pa i zubnog mosta.

Ipak, ne morate brinuti. Za održavanje kvalitetne zubne higijene ne treba vam ništa više od uobičajenog pribora: četkice za zube, zubne paste, zubnog konca i vodice za ispiranje koja sadržava fluoride. Želite li dodatnu sigurnost preporučujemo da standardnom priboru dodate interdentalnu četkicu, za kvalitetnije čišćenje između zubi, te poseban zubni konac kojim ćete čistiti područje ispod mosta.

Zubni most-Videntis

Prednosti zubnog mosta u odnosu na mobilnu protezu

Prirodni zubi bolji su od svakog zubnog nadomjestka. Međutim, dođe li do toga da morate ugraditi protetski rad, fiksni protetski radovi imaju prednosti u odnosu na mobilne. Oni potiču i čuvaju funkcionalnost čeljusti omogućujući prirodniji osjećaj govora i žvakanja.

Prednosti zubnog mosta u odnosu na mobilnu protezu:

 • Potpuna stabilnost i nepomičnost.
 • Žvačna sila prenosi se na zube nosače, ne na zubno meso.
 • Ne utječe na kvalitetu govora niti na osjećaj za žvakanje hrane.
 • Lakše i brže navikavanje.
 • Zubni most izgleda kao prirodni zubi a tako se i osjećate.
Besplatne stručne konzultacije

Nešto Vas muči ili samo želite prikupiti informacije?

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa.
Naše ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.

Saznajte cijenu

Tu smo da pomognemo!

Kako biste saznali cijenu usluge zubni most, molimo Vas ostavite svoje kontakt podatke.