Welcome to website

Zubni nakit | Cirkoni za zube | Videntis Dental centar

Zubni nakit

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Ukrašavanja zubi ima dugu tradiciju u mnogim dijelovima svijeta a zubni nakit i danas je popularan. U novije doba za izradu zubnog nakita uglavnom se koriste razni materijali visokog sjaja, od plemenitih metala, kirurškog čelika, do cirkonskih ukrasa u raznim bojama te dragog i poludragog kamenja i dijamanata.

Razloga za korištenje zubnog nakita ima nekoliko. Najčešće zubnim nakitom želimo naglasiti ljepotu osmijeha i dati mu osobnu crtu. Lijep i dojmljiv osmijeh je ono što uvijek zapamtimo vezano uz neku osobu. Zubnim nakitom također možemo istaknuti ljepšu stranu osmijeha ili prikriti neku nesavršenost.

Cirkoni-za-zube-Videntis

Odabir zubnog nakita

Ponuda zubnog nakita vrlo je široka a njegov odabir stvar je osobnog ukusa pacijenta. Najširu upotrebu ima zubni nakit izrađen od cirkona. Ovo je odličan izbor jer cirkonski zubni nakit odlikuje se visokim sjajem, niskom cijenom, velikim izborom boja i oblika te jednostavnošću ugradnje.

Uz cirkonski zubni nakit često zube ukrašavamo plemenitim metalima te dragim i poludragim kamenjem. U Dentalnom centru Videntis redovito nudimo cirkonske zubne ukrase, ali prema željama pacijenta možemo izvesti i sve druge varijante zubnog nakita.

Ugradnja zubnog nakita

Ugradnja cirkonskog zubnog nakita je bezbolna. To je neinvazivan postupak koji ne šteti estetici niti zdravlju zuba. Preporučuje se da zubni nakit date ugraditi u stomatološkoj ordinaciji jer ona raspolaže odgovarajućim materijalima, alatima i sterilnim priborom koji će, uz stručnost stomatologa, zajamčiti da zubni nakit bude postavljen na odgovarajuće mjesto i bez opasnosti od infekcije zbog nesterilnih uvjeta.

Zubni nakit ugrađujemo na zub pomoću posebnog neškodljivog vezivnog materijala koji ne oštećuje zubnu caklinu. Postupak se može razlikovati, ovisno o tome želi li pacijent sigurnost da nakit neće otpasti sa zuba.

Cirkonski ukras

Budući da je riječ o povoljnijoj varijanti zubnog ukrasa pacijenti se uglavnom odlučuju na način pričvršćivanja koji je sasvim neinvazivan, tj. ne oštećuje caklinu i omogućuje eventualno uklanjanje nakita bez vidljivih tragova.

Postupak postavljanja cirkonskog nakita

  • Mjesto na koje želimo pričvrstiti nakit tretirat ćemo kiselinom (jetkanje) kako bismo dobili abrazivnu površinu.
  • Zatim nanosimo vezivni materijal i pričvršćujemo nakit na zub.

Ovisno o životnom stilu pojedinca, cirkonski zubni nakit može trajno ostati na zub

Nakit za zube-Videntis Zagreb
Gemtherapy-skyce-zubni nakit

Skupocjeni ukrasi

Kod ugradnje, primjerice, dijamanata ili drugog dragog kamenja postupak pričvršćivanja nakita može biti drukčiji. Premda sve ovisi o želji pacijenta, želimo zajamčiti da zubni ukras trajno ostane na zubu.

Postupak postavljanja dijamantnog nakita

  • Kako bismo dobili što čvršći oslonac za ukras na mjestu na kojem ga želimo pričvrstiti načinit ćemo malu udubinu. Za razliku od jetkanja kiselinom, ovaj postupak je invazivan i ostavlja trag na zubu. Ipak, nema razloga za brigu. Ukoliko pacijent poželi ukloniti nakit spomenutu udubinu zatvorit ćemo estetskim materijalom koji će očuvati ljepotu i zdravlje zuba.
  • U udubinu nanosimo vezivni materijal te pričvršćujemo nakit.
Besplatne stručne konzultacije

Prikupite sve željene informacije uz neobvezujuću ponudu naših stomatologa.

Iskoristite mogućnost obročnog plaćanja i riješite nedostatak zubi trajno. Za sva pitanja ili dogovor besplatnog termina nazovite +385 1 5515 300.