Welcome to website

Dječji stomatolog Zagreb | Videntis Dental centar

Dječja stomatologija

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

Dječja stomatologija

Zubar kojeg djeca vole

Naša ordinacija osmišljena je posebno za djecu. Dovedite svoje dijete na upoznavanje kroz igru i zabavu.

Dječja stomatologija ili pedodoncija spada u dio dentalne medicine koji se bavi prevencijom i liječenjem zubi kod djece.

Osim liječenja mliječnih i trajnih zubi u djece dječja stomatologija obuhvaća i upoznavanje stomatološkog okruženja, navikavanje na stomatološke radove i edukaciju o zubnoj higijeni i zdravlju.

Prvi posjet stomatologu, kao i održavanje higijene mliječnih zubi, preporučuje se prije nego se ukaže potreba za bilo kakvim liječenjem.

Takvim jednostavnim pregledom stomatolog će steći djetetovo povjerenje i dati važne savjete za održavanje zubi.

pranje zubi djeca
Dječji stomatolog-Videntis-Zagreb

Posjet zubaru može biti zabavan i ugodan

Prvi posjet djeteta stomatologu preporučuje se već od druge godine života. Jako je dobro da dijete nekoliko puta posjeti ordinaciju bez ikakve intervencije na zubu jer će na taj način dijete steći povjerenje i pozitivna iskustva sa stomatologom. Kako bi to bilo moguće važno je ne odgađati posjet stomatologu do situacije kada dijete trpi bol ili ima potrebu za većim brojem provjera. Zabavan podatak:
U Videntisu naši mali pacijenti mogu se poigrati ne samo igračkama i bojicama koje imamo za njih, nego i u ruku primiti stomatološke alate. Tada je to doista dječja stomatologija!

Tko se boji zubara još

Strah od stomatologa često se razvija u najmlađoj dobi. Ponekad strah od stomatologa prati osobu cijeli život. To može imati velik utjecaj na njezino dentalno zdravlje.
U Dentalnom centru Videntis specijalizirali smo se za pomoć malim pacijentima kod kojih je strah od stomatologa već jako izražen. Pri tome koristimo tehnike dentalne hipnoze.

Dentalna hipnoza

Dentalna hipnoza spada u pomoćne metode dentalne medicine a korisna je ukoliko pacijenti imaju osobito jak strah od stomatoloških tretmana. Primjenjuje se kako kod odraslih pacijenata tako i kod djece, gdje se pokazuje osobito korisnom kada roditelji više ne znaju kako pomoći djetetu da pobijedi svoj veliki strah od stomatologa.

Usluge

usluge preventivna dječja stomatologija

Preventivna dječja stomatologija:

 • Redovne kontrole
 • Fluoridacija zubi
 • Demonstracija pravilnih metoda četkanja
 • Pravilno praćenje nicanja stalnih zubi

Opća dječja stomatologija:

 • Estetska restauracija trajnih i mliječnih zubi bijelim keramičkim / kompozitnim ispunima /plombama
 • Pečaćenje fisura
usluge opća dječja stomatologija
usluge dentalna hipnoza-1

Dentalna hipnoza:

 • Opuštanje prije i tijekom stomatološkog zahvata
 • Kontrola anksioznosti
 • Kontrola nad škripanjem zubima 
 • Smanjenje nagona na povraćanje tijekom zahvata
 • Kontrola boli
 • Opuštanje prije primanja anestezije injekcijom
 • Lakše privikavanje na stomatološku opremu i ambijent

Mliječni zubi

Mliječni zubi počinju nicati nakon 6 mjeseci djetetova života a puni broj od 20 mliječnih zubi dijete dosegne do treće godine.

Dječja stomatologija savjetuje higijenu i liječenje već i mliječnih zubi, ne samo trajnih. Mliječni zubi prethodnici su trajnih. Kao takvi, zdravi mliječni zubi čuvaju prostor za svog nasljednika i potiču pravilan razvoj čeljusti.

Oboljeli mliječni zubi mogu prenijeti karijes na trajne zube ali i utjecati na formiranje ortodontskih anomalija. Trajni zubi resorbiraju korijen mliječnih zubi. Ukoliko se mliječni zub i dalje čvrsto drži stomatolog može pomoći u njegovu uklanjanju.

bol u zubu i bolesti organa mit ili istina

Oralna higijena kod djece

Oralna higijena sastavni je dio dječje stomatologije. Ranim dolaskom stomatologu dijete i roditelji upoznaju se i s preventivnim mjerama, poput pravilnog pranja zubi te izbora zubne četkice i paste.
U Dentalnom centru Videntis roditelje i djecu redovito upoznajemo sa sljedećim savjetima za oralnu higijenu:

 • Djeca mogu zube čistiti čim oni izniknu. Vrlo maloj djeci zubići se mogu čistiti i vlažnom gazom a kasnije vrlo mekanom četkicom koja veličinom odgovara dobi djeteta.
 • Pastu za zube dijete može početi koristiti negdje od druge godine života. Pri tom je važno da dijete prvo nauči kako ispljunuti sadržaj iz usta.
 • Pri izboru paste obratite pozornost za koju dob djeteta je namijenjena.
 • Budite primjer djeci u oralnoj higijeni. Dok su djeca mala ne treba toliko inzistirati na “tehnici” pranja, koliko primjerom pokazati da je oralna higijena nešto uobičajeno i svakodnevno.
 • Roditeljima savjetujemo da nakon što dijete opere zube provjere jesu li čisti te im malo pomognu dovršiti čišćenje.
 • S punih šest do sedam godina dijete već može samostalno prati zube, ali roditelji i dalje trebaju pripaziti čine li ona to kvalitetno i redovito.

Ostale preventivne mjere: fluoridacija i pečaćenje fisura

U preventivne mjere kojima se bavi dječja stomatologija spadaju još i fluoridacija zubi te pečaćenje fisura.
Više o fluoridaciji doznajte na našoj stranici fluoridacija zubi.
Želite li doznati više o pečaćenju fisura posjetite našu web-stranicu pečaćenje fisura.

Najdoktor Vidovic 2023-1 Videntis
Dr. Ante Stjepan Vidović

Upoznajte naše dječje stomatologe

Za uspjeh dječjeg stomatologa posebno je važno zadobiti povjerenje malog pacijenta. Svjesni smo kako strah i fobija od zubara često potječu od neugodnih iskustava iz ranog djetinjstva. Naš dječji stomatolog posebno je obučen za rad s djecom, zna kako ih smiriti te kako cjelokupan pregled učiniti ugodnim iskustvom za dijete.

Za izvrsnost u radu te kao potvrda posvećenosti pacijentima i njihovom zadovoljstvu, dr. Anti Stjepanu Vidoviću dodijeljena je titula Najdoktora. Tako je upravo prema izboru pacijenata proglašen jednim od najboljih stomatologa u Zagrebu u 2021. , 2022. i 2023. godini.

“Zdrave navike kreću od malih nogu ili u ovom slučaju od malih zubića. Potrebno je da djeca što prije nauče važnost dentalnog zdravlja i da im tijekom cijelog života posjet zubaru bude dio preventivne brige o zdravlju, a ne da zubaru odlaze samo kada više ne mogu trpjeti bol.”

dr.jib profilna3
Dr. Jelena Ivanišin Bačić
Dr. Jelena Ivanišin Bačić je rođena u Dubrovniku, a diplomirala je 2011. na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu. Uz hrvatski, aktivno se koristi engleskim jezikom.  Zanima ju restaurativna  stomatologija, endodoncija i ortodoncija. U listopadu 2019. završila je tečaj za Six Month Smiles. U Videntisu svoj profesionalni razvoj usmjerava na Invisalign ortodonciju. Svoju stručnost također usmjerava i na dječju stomatologiju. Njezin pristup i razumijevanje svih potreba djece osigurava da posjet stomatologu bude pozitivno iskustvo za najmlađe pacijente.
Dr.Petra Domislović-2
Dr. Petra Domislović

Dr. Petra Domislović je diplomirala na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2021. godine, s temom diplomskog rada Hijaluronska kiselina u dentalnoj medicini. Aktivno se koristi engleskim jezikom. Doktorica Domislović je uspješno završila i NAPREDNI MODUL DERMALNI FILERI LIP DESIGN (MEI).

Osim dr. Jelene i dr. Petra posebnu pažnju posvećuje najmlađim pacijentima, tj. djeci.

Njena strpljivost i pažnja prema pacijentima su nevjerojatni. Njen personalizirani pristup osigurava da se individualne potrebe i želje pacijenata uvijek uzimaju u obzir. 

Za izvrsnost u radu, dr. Petri Domislović dodijeljena je titula Najdoktora te je prema izboru pacijenata proglašena jednom od najboljih stomatologa u Zagrebu u 2023. godini.

Naša ordinacija

Videntis centar ima posebno kreiranu ordinaciju za vaše najmlađe u kojoj će se odmah pri ulasku djeca osjećati sigurno i opušteno. Uz zabavu i igračke pomažemo djeci shvatiti važnost dentalne higijene i zdravlja.

Što o nama kažu naši klijenti

 • Zvonimir Marković

  Odličan “dječji” stomatolog! stvarno sve pohvale od mene i mojeg sina! 🙂

 • Bruno Franjić

  Supruga, naša djeca i ja smo prezadovoljni radom dr Vidovića, pogotovo što nam je uspio izliječiti problem sa paradentozom i spriječi ispadanje zuba, te je u toj oblasti najbolji stomatolog u Zagrebu. Supruga je odlaskom u Videntis zaboravila na strah od popravka i liječenja zuba. Dr Vidovic i njegovi astistenti i asistentice su uvijek ljubazni i nasmijani, a ono što je mnogima sigurno dosta bitno kao i meni, poštuje dogovoreni termin te nema dodatnog čekanja kao kod nekih drugih.

 • Patricia Kovač

  Sve preporuke i pohvale za rad. Pristup sa ljudima, kvaliteta i strucnost. Samo tako nastavite jer vas ja i moji klinci obožavamo!!

 • Lana Horvatinčić

  Dok nisam upoznala doktora, uzasno sam se bojala stomatologa, a sada s osmjehom idemo moja djeca i ja kod njih i bez imalo straha, najbolja ordinacija u Zagrebu, bez pretjerivanja!

 • Ella Franjić

  Najbolje iskustvo koje sam ikada imala kod stomatologa. Hvala Vam na Vašoj stručnosti i predanosti poslu koji radite. Svaka pohvala i preporuka!

 • Vanessa Radić

  Predivano osoblje! prezadovoljna sam dosadasnjim radom na meni i mojim klicima…

 • Tara Ivanović

  Profesionalnost, kvaliteta i ljubaznost sve na jednom mjestu. Sve pohvale i preporuke.

 • Zvonimir Mandžukić

  Sve pohvale dr Vidoviću za ljubaznost i strucnost u pruzanju usluge. Moj sin cijelo vrijeme priča o vama i kako mu je bilo super! Hvala vam!

 • Matej Matić

  Prezadovoljan!! Sve pohvale doktorima, bezbolno, ljubazno i stručno. Moji klinci su oduševljeni!

 • Danijela Juriša

  Profesionalnost, preciznost, fleksibilnost i efikasnost, kao i ljubaznost samo su neke od osobina dragih ljudi u Videntisu. Sve najljepse u buducem radu, a moja preporuka za sve koji traže pravog dječjeg stomatologa u Zagrebu.

 • Marijan Vlahović

  Najbolja Stomatološka ordinacija za djecu u cijelom Zagrebu!! ????????????????????, volim ovaj tim

 • Rafael Matić

  Izuzetno stručan i profesionalan tim koji čini da se klinci osjećaju potpuno ugodno u ordinaciji. Sve pohvale!

 • Alen Bogdanić

  Profesionalnost, brzina, usluznost na nivou, preporuka u svakom slucaju. Moje kcerkice ih obozavaju!

 • Nikola Kovačević

  Najbolja Ordinacija u Zagrebu, definitivno!! …ocjena 10 u borbi protiv PARADONTOZE !!!!! Protetika…10…, rad sa djecom….10… cjelokupna ocjena 10 !!!

Zubar kojeg djeca vole

Naša ordinacija osmišljena je posebno za djecu. Dovedite svoje dijete na upoznavanje kroz igru i zabavu.

Dentalna skrb prilagođena djeci s poteškoćama i posebnim potrebama

Našim najhrabrijim pacijentima darujemo zdrav osmijeh uz posebnu dozu pažnje i nježnosti

djeca sa posebnim potrebama

Videntis za najmlađe

U sklopu dječje stomatologije imamo poseban dječji kutak s igračkama i bojankama koji našim najmlađim pacijentima osigurava da se osjećaju ugodno i opušteno. Kako bismo ohrabrili djecu i nagradili ih za hrabrost prilikom posjeta stomatologu, svaki mali pacijent dobije i posebnu diplomu.

Cilj nam je da posjet stomatologu bude pozitivno iskustvo za svako dijete.

videntis stomatolozi i diplome za djecu
videntis stomatologija tim

Zašto odabrati Videntis?

Videntis je zamišljen kao dentalni centar koji hrvatskim i inozemnim pacijentima pruža stomatološke usluge po najvišim standardima švicarske kvalitete.

Taj pristup utemeljen je na bogatoj praksi koju je dr. Vidović stekao na rukovodećim pozicijama u švicarskim i njemačkim stomatološkim poliklinikama. Stoga u Videntis Dental centar radimo isključivo s najkvalitetnijim materijalima, uz pomno poštivanje profesije i higijene.

Naša dječja stomatološka ordinacija u potpunosti je prilagođena djeci i u pozitivnom i zaigranom okruženju djeca su mirnija i opuštenija, a cjelokupno iskustvo posjeta stomatologu ostat će im u pozitivnom sjećanju.
Naši su stručnjaci specijalizirani za rad s djecom i možete biti sigurni da će imati strpljenja i razumijevanja te da će dati sve od sebe da posjet stomatologu vašim malenima bude ugodno iskustvo.

Dođite sa svojim djetetom na upoznavanje!

Nudimo besplatne stručne konzultacije i sve informacije vezano uz zdravlje zubi kod djece

Kontaktirajte nas i dogovorite besplatne konzultacije i upoznavanje stomatološke ordinacije. Naš stručni tim i ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.