Welcome to website

All-on-4 i All-on-6 fiksni most u Videntisu

All-on-4 i All-on-6 fiksni most

                                                                                                                                                           Dobrodošli u Videntis Dental centar gdje je Vaš osmijeh naša briga!

All-on-4 i All-on-6 fiksni most

Želimo li pacijentu pomoći u rješavanju nedostatka zubi, potrebno je kroz analizu i razgovor odabrati adekvatno implantološko rješenje. Zahvaljujući razvoju suvremenog zubnog implantata implantološka terapija može se prilagoditi pojedincu. To znači da su implantološka rješenja u sebi fleksibilna te omogućuju individualan pristup svakom pacijentu.

A kada govorimo o nedostatku većine ili svih zubi čeljusti, tada je jedno od najboljih rješenja all-on-4 ili all-on-6 fiksni most.

Zubna proteza na prečkama-Videntis

Što su All-on-4 i All-on-6?

All-on-4 i All-on-6 jesu fiksna rješenja kod kojih se totalna proteza ugrađuje na 4 ili na 6 implantata. Otuda i njihov naziv: “All-on-4” ili “All-on-6”, što u prijevodu znači “sve-na-4” ili “sve-na-6”. U nekim slučajevima koristi se i 8 implantata jer što je više implantata, žvačna sila je bolje raspoređena na čeljust. Veći broj implantata ujedno jamči i veću trajnost rješenja.

Kada koristimo All-on-4 i All-on-6 fiksna rješenja?

Kada pacijenti dođu s potpuno bezubim čeljustima, problem nedostatka velikog broja zubi rješavamo totalnim protezama ili mostom na implantatima. Riječ je o vrlo stabilnim rješenjima pa se pacijenti nerijetko na njih odlučuju nakon više godina korištenja klasičnih mobilnih proteza. 

Ponekad čak dugogodišnji nedostatak zubi može za posljedicu imati narušenu funkciju i zdravlje svih preostalih zubi. Oni ponekad zahtijevaju liječenje pa čak i potpuno uklanjanje, nakon čega je optimalno rješenje All-on-4 ili All-on-6 proteza.

Ovakvo rješenje osobito je prikladno i ako pacijent nema dovoljno kosti u stražnjoj regiji, što je jedna od najčešćih zapreka ugradnji implantata. Zubni implantati za All-on-4 tada se pod kutom ugrađuju u prednjoj regiji bez potrebe za nadogradnjom kosti u stražnjoj regiji.

Naši implantolozi u Videntis Dentalnom centru iznimno su stručni, profesionalni i detaljni, te će prije svakog postupka ugradnje implantata odraditi detaljnu dijagnostiku zubi pojedinog pacijenta. Prema stanju zubi i čeljusti se potom određuje individualni plan liječenja i implantiranja kako bismo postigli željene rezultate.

Vodeći računa o vašem cjelokupnom dentalnom zdravlju cilj nam je zajamčiti vaše dugogodišnje zadovoljstvo ugrađenim zubnim implantatima.

All-on-4 i All-on-6 su pouzdano rješenje.

Vrijeme je da se opet nesmetano smijete i uživate u hrani!

Kod nedostatka većine ili svih zubi čeljusti, tada je jedno od najboljih rješenja totalna proteza, odnosno all-on-4 ili all-on-6 fiksni most. Svoj besplatan termin možete dogovoriti na +385 1 5515 300. Imate li za nas pitanje, slobodno nam pošaljite upit!

Postupak ugradnje All-on-4 i All-on-6 fiksnog mosta

 • U vašu čeljust ugrađuje se 4 ili 6 implantata, ovisno o potrebama i stanju pojedinog pacijenta, te dogovorenom planu. Ugradnja implantata iznimno je jednostavan, bezbolan i brz postupak. Traje svega 15-ak minuta te se izvodi pod lokalnom anestezijom.
 • Ovisno o stanju čeljusti i broju implantata, već isti ili sljedeći dan postavljamo privremene zube, odnosno zubni most, kako ne biste bili bez zuba dok implantati ne srastu s kosti.
 • Zatim slijedi osteointegracija, odnosno period srastanja implantata s vašom čeljusnom kosti. Ovaj proces traje od 3 do 6 mjeseci, ovisno o pacijentu, a po završetku, vaše tijelo u cijelosti i trajno prihvaća implantate.
 • Završni dio procesa jest uzimanje otiska kako bismo izradili vašu trajnu all-on-4 ili all-on-6 zubnu protezu. Ona će biti gotova kroz nekoliko dana ili tjedana, nakon čega ćemo je postaviti i fiksirati na implantate i vaš novi osmijeh je spreman!
All-on-4 i All-on-6
 • Božo Marjanović

  Sve usluge iz stomatologije je moguće dobiti na jednom mjestu. Ja sam konkretno radio All on 6 i prezadovoljan sam!

 • Borka Petrović

  Veliko iskustvo u Videntisu. Ante Stjepan Vidović jedan je od najboljih stomatologa koji mi je ikada radio na zubima All-on-6. Imao sam toliko problema sa svojim prethodnim stomatologom, ali ovaj stomatolog je riješio te probleme. Preporučio bih ovu ordinaciju svima u Zagrebu, ali i šire!

 • Manuela Varga

  Profesionalnost i susretljivost cijelog tima je izvanredna. Svaki posjet je poput posjete prijatelja. Ne bih mogao biti sretniji s rezultatima. Definitivno preporučujem Videntis za All-on-4

 • Janja Tomić

  Super tim profesionalaca u Videntisu!

 • Ružica Mihaljević

  Odlican rad i usluga. Pedantan i strpljiv. Dobar izbor za one koji se boje zubara i zele ugraditi All on 4!

 • Nika Tadić

  Profesionalan odnos sa pacijentima i kvalitetan rad.

 • Manuela Petrović

  Super zadovoljana uslugom, vrhunske preporuke za ovaj tim, a posebno za All-on-4 uslugu.

 • Miro Duvnjak

  Vrhunska usluga, topla preporuka!

 • Hrvoslav Jurković

  Odličan stomatolog za All-on-4! 🙂 Hvala Videntisu na svemu!

 • Branimira Katić

  Odlicna ordinacija, najbolja u Zagrebu! ugradila sam All on 4 protezu i sve pohvale i preporuke!

 • Vidoslav Vuković

  Izuzetna strucnost, ljubaznost, posvecenost susretljivost i komunikacija! Sve preporuke za Videntis i njihovu uslugu All-on-6!

 • Stipe Jović

  Doktori i sestre su veoma posvećeni, stručni, profesionalni i ljubazni. Čine da se osjećate kao jedini i najvažniji pacijent. Sve pohvale Videntisu!

 • Andreja Grgić

  Najbolja stomatoloska ordinacija u Zagrebu definitivno. Osoblje jako ljubazno, profesionalnost na nivou, a sto je najbitnije osjecate se kao kod svoje kuce. Moram naglasiti da je doktor Vidović majstor svog zanata, koji uziva u svom poslu, a na njegovu pozitivnu energiju nemoze te ostati imuni. Sve preporuke! Vijerni klijent Videntisa.

 • Kata Kovač

  Stvarno najbolja ordinacija u Zagrebu. Pored iskustva sa dentistima u SAD-u mogu reci da Videntis parira njihovoj kvaliteti i usluzi. Susretljivost i zelja da se pomogne pacijentu su na prvom mjestu. Iskrena ocjena stanja zuba i zelja da se spasi zub po svaku cijenu su nesto sto rijetko mozete naci.

 • Miroslava Posavec

  Najbolja i najprofesionalnija ordinacija u gradu, sve preporuke Videntis! Ugradila sam All-on-4 i nisam požalila!

 • Srećko Čeh

  Profesionalna usluga i ljubazno osoblje. Cijene pristupačne. Preporuka za sve one koji žele da neko siguran i pouzdan brine o njihovim zubima. Sve pohvale za doktora Vidović i sve one koji rade u ovoj ordinaciji. Svaka čast na profesionalnosti.

Prednosti All-on-4 i All-on-6:

 • ugodnije za nošenje od klasičnih zubnih proteza
 • lakše navikavanje na govor i žvakanje
 • potpuna stabilnost
 • veće uživanje u hrani
 • stomatolog ih može skinuti radi kontrole oralnog zdravlja te radi čišćenja ili popravka.

Kao i u slučaju pojedinačnih zubnih krunica ili zubnog mosta, proteze All-on-4 ili All-on-6 mogu biti izrađene od akrilata*, bezmetalne keramike kao što je cirkon-keramika, ili od metalkeramike i titankeramike.

 

*Akrilat je vrsta izdržljive plastike koja se može kvalitetno estetski oblikovati. Redovito se koristi za privremene protetske radove koji se ugrađuju prije trajnih. Trajni zubni protetski radovi načinjeni su od keramičkih materijala.

Besplatne stručne konzultacije

Nešto Vas muči ili samo želite prikupiti informacije?

Kontaktirajte nas ili dođite na besplatne konzultacije naših stomatologa. Naš stručni tim i ljubazno osoblje odgovorit će na sva vaša pitanja.