Welcome to website

Stomatolog - prijatelj vašeg djeteta (upoznavanje sa ordinacijom) Page 1 of 0 - Videntis Dental centar

Stomatolog – prijatelj vašeg djeteta (upoznavanje sa ordinacijom)

Prvi posjet stomatologu ne mora biti noćna mora!

Djeca imaju fascinantnu sposobnost očitati emocije svojih roditelja, pa ako ste nervozni zbog odlaska stomatologu, pokušajte to ne pokazivati. Stomatolog je njihov prijatelj.

Općenito, tijekom prve posjete jednostavno ćemo razgovarati s Vama i Vašim djetetom, pregledati usnu šupljinu i napraviti procjenu oralnog zdravlja. Najbolje je da svom djetetu kažete unaprijed što ga očekuje bez da od toga radite strku. Možete čak graditi uzbuđenje uslijed priprema za “Veliki dan.”

Dobra ideja je da u ordinaciju ponesete omiljenu igračkugrickalice i dodatnu pelenu, za svaki slučaj. Ako je moguće, ostavite drugu djecu kod kuće, tako da se možemo usredotočiti na novog pacijenta. Isto tako, popunjavanje obrazaca za pacijente unaprijed može uštedjeti vrijeme i trud na dan posjete.

Prvi posjet je prijateljsko upoznavanje sa ordinacijom, stomatologom i dentalnim asistentima.

Na raspolaganju imamo dječji kutak za naše male pacijente, zelenog zmaj sa zubima koji će djeci objasniti kako pravilno čistiti zube i niz drugih zabavnih alata. Strah od stomatologa često se razvija u najmlađoj dobi. Ponekad strah od stomatologa prati osobu cijeli život. To može imati velik utjecaj na cjelokupno dentalno zdravlje. Zato u Videntisu posvećujemo veliku pažnju i brigu u komunikaciji s našim mladim pacijentima kako bismo bili sigurni da se osjećaju što bolje kad posjete ordinaciju i naše stomatologe.

Dijete treba posjetiti stomatologa jednom svakih 6 mjeseci. Realnost je često, nažalost, sasvim drugačija. Mnogi roditelji odlaze stomatologu u fazi kada dijete osjeća bol ili nešto drugo nije uredu, što je pogreška. Česta briga o dječjim zubima jednako je važna kao i ispravne metode četkanja. Ova rana njega stvara temelje zdravlja zuba kasnije u životu. Upravo mliječni zubi značajno utječu na položaj i rast trajnih zuba.


U Videntisu nudimo stručni pregled i konzultacije vezano uz zdravlje zubi djece i roditelja. Kontaktirajte nas i dogovorite termin za upoznavanje stomatološke ordinacije.
Slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit. Djeca su naš ponos i budućnost!

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.