Welcome to website

Mliječni zubi - Rana njega je bitna! Page 1 of 0 - Videntis Dental centar

Mliječni zubi – Rana njega je bitna!

Mliječni zubi služe kao vodiči za nicanje trajnih zuba, stvarajući prostor u kojem će ti novi zubi izbiti.

Mliječni zubi prethodnici su trajnih. Krune (vrhovi) trajnih zuba zapravo se probijaju kroz korjene mliječnih zuba, uzrokujući da se ovi resorbiraju ili rastope. Na taj način trajni zubi mogu zauzeti svoje mjesto.

Mliječni zubi Vaše djece prisutni su veći dio djetinjstva, pomažući im da grizu, žvaču i govorePrvih šest godina oslanjat će se isključivo na mliječne zube u obavljanju ovih važnih funkcija. Oko dvanaeste godine, Vaša će djeca imati mješavinu mliječnih i trajnih zuba. Želimo osigurati da mliječni zubi ostanu zdravi, ispadnu kad za to dođe vrijeme te ih zamjene zdravi, trajni zubi.

Dvadeset mliječnih zuba počet će se pojavljivati obično između šest i devet mjeseci, iako u nekim slučajevima mogu nicati već od trećeg mjeseca ili pak kasnije oko dvanaest mjeseci. Dva donja prednja zuba najčešće izbijaju prvi, a zatim dva gornja. Prvi kutnjaci dolaze sljedeći, te ih slijede očnjaci.

Zubi i desni novorođenčeta trebaju se nakon svakog hranjenja pažljivo obrisati gazom ili krpicom natopljenim vodom. Od druge godine, kada ima više zuba u ustima, uspostavite svakodnevnu rutinu četkanja s malom, mekanom četkicom za zube i sa vrlo malo preporučene doze paste za zube. Vaša djeca će možda trebati Vašu pomoć pri ovom važnom zadatku do oko šeste godine.

Roditelji imaju mnoge brige i zadatke: osigurati da im je dijete zdravo i sretno, organizirati život oko užurbanog rasporeda i izgubljenog sna, snaći se u svim vrstama novih situacija. Kad je u pitanju oralno zdravlje djeteta, roditeljima je ipak na raspolaganju adekvatna pomoć. Sve započinje dovođenjem Vaših mališana u Videntis Dental Centar na upoznavanje i pregled.

Postoje razni stomatološki tretmani koje pružamo u Videntisu kako bismo spriječili propadanje zuba kod djece, spasili i popravili zube kad je to potrebno.


Kontaktirajte nas i dogovorite termin za konzultacije i upoznavanje stomatološke ordinacije.
Naš stručni tim i ljubazno osoblje odgovorit će na sva Vaša pitanja, slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.

U Dentalnom centru Videntis nudimo besplatne stručne konzultacije.
Imate li još pitanja slobodno nas nazovite ili nam pošaljite upit.